aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Αναζητά θεμέλια πρόκρισης

Ανόρθωση: Αναζητά θεμέλια πρόκρισης

Σε μια πόλη που ξεχειλίζει από ιστορία και αξιοθέατα, τη Βιέννη, θέλει να βάλει τις βάσεις για μια λαμπρή ευρωπαϊκή πορεία η Ανόρθωση. Στην πόλη της μουσικής και της ομορφιάς, που στις γιορτές μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι, απόψε (21:30, Cablenet) θέλει να αρχίσει ένα νέο ευρωπαϊκό παραμύθι. Όπως αυτό του 2008.

Τότε που από την ίδια πόλη μπήκε στον προθάλαμο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και στη συνέχεια προσέφερε πρωτόγνωρες συγκινήσεις σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους στην Κύπρο. Δέκα τρία χρόνια αργότερα, η «Κυρία» με τον ίδιο προπονητή, αντιμετωπίζει την ίδια ομάδα, τη Ραπίντ Βιέννης, στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Τα δεδομένα είναι διαφορετικά, αλλά στην κυπελλούχο Κύπρου είναι ευδιάκριτη η θέληση για μια μακρά ευρωπαϊκή διαδρομή. Στις τάξεις της, όλοι πιστεύουν ότι οι ευρωπαϊκοί όμιλοι είναι στις δυνατότητές τους. Θεωρούν ότι η ομάδα τους έχει ενισχυθεί σε τομείς που «πονούσε». Κάποιοι νεοφερμένοι ποδοσφαιριστές χαρακτηρίζονται «πρωτοκλασάτοι», ενώ πιστεύεται ότι κάποιοι άλλοι που ήταν στο ρόστερ θα εμφανιστούν αισθητά βελτιωμένοι.

Υπάρχουν βέβαια και κάποια μειονεκτήματα. Η Ανόρθωση πήγε στη Βιέννη, χωρίς να είναι απολύτως έτοιμη. Αρκετοί ποδοσφαιριστές της έμειναν εκτός προπονήσεων, επειδή νόσησαν με κορωνοϊό, ενώ κάποιοι άλλοι ήταν τραυματίες. Τα φιλικά προετοιμασίας ήταν ελάχιστα και κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως θα αντιδράσει σε συνθήκες ψηλής έντασης.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια, πάντως, ήταν ξεκάθαρος ως προς τον στόχο της ομάδας του. «Πρέπει να κερδίζεις για να περάσεις, δεν μετράνε οι ισοπαλίες. Πρέπει να παίξεις για να κερδίσεις. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε αυτά που μπορούμε να παίξουμε. Αν το κάνουμε. μπορούμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας διευκολύνει στο δεύτερο παιχνίδι στη Λάρνακα». Αναφερόμενος στη Ραπίντ, την οποία παρακολούθησε δύο φορές, ο Γεωργιανός τεχνικός ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα: «Για να τερματίσει δεύτερη στο πρωτάθλημα της Αυστρίας, θα είναι ένας πολύ καλός αντίπαλος». Για τις διαφορές της Ανόρθωσης σε σχέση με το 2008, όταν είχε παίξει ξανά με τη Ραπίντ, είπε: «Μετά το 2008 δεν έγινε τίποτα καλά μέχρι πριν από δύο χρόνια όταν επιστρέψαμε, πήραμε το κύπελλο και γι’ αυτό είμαστε εδώ. Η ομάδα σιγά-σιγά βρίσκει τα πόδια της».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ