aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Άλλο Ροντέν και άλλο Βερχόβετς

Ανόρθωση: Άλλο Ροντέν και άλλο Βερχόβετς

Η Ανόρθωση ήθελε ενίσχυση στη μεσαία γραμμή κι ο Μπλαζ Βερχόβετς είχε απωθημένο να αγωνιστεί εκτός της χώρας του. Όταν συναντήθηκαν οι… δρόμοι τους, η συνεργασία τους ήταν μονόδρομος. Κάπως έτσι ανακοινώθηκε βραδιάτικα την Παρασκευή η συνεργασία της «Κυρίας» με τον Σλοβένο διεθνή μέσο.

Ένα «εξαροοκτάρι» όπως τους λένε οι ειδικοί για να δώσει πνοή και ζωντάνια στα χαφ. Τελικά προτιμήθηκε ποδοσφαιριστής με έφεση στα ανασταλτικά του καθήκοντα και όχι στα δημιουργικά όπως είναι για παράδειγμα ο Σουηδός Μάρκους Ροντέν της Φροσινόνε που ήταν πιο ψηλά στη λίστα  των υποψήφιων.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια πήρε την απόφαση και ευελπιστεί ότι η ομάδα του θα βρει τις λύσεις για να φτάσει στον στόχο της που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι οι κυανόλευκοι πλήρωσαν στην Μάριμπορ ένα όχι ιδιαίτερα ψηλό ποσό για την αγορά των δικαιωμάτων του Βερχόβετς, αφού ο Σλοβένος διεθνής θα έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι.

Ο 29χρονος μέσος, από το καλοκαίρι του 2016 αγωνίζεται στη Μάριμπορ, με την οποία κατέγραψε 190 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, σκόραρε εννέα γκολ και πιστώθηκε 15 ασίστ. Πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα Σλοβενίας και έχει ως κορωνίδα της θητείας του τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2017-18.  Πάντα ως βασικός και αναντικατάστατος. Στο παρελθόν αγωνίστηκε επίσης στην Τσέλιε και την Ίντερμπλοκ Λιουμπλιάνας, ενώ είναι πέντε φορές διεθνής με την εθνική Σλοβενίας, με τελευταία συμμετοχή του στις 14 Νοεμβρίου 2021 κόντρα στην Κύπρο.

O 30χρονος μέσος εγγράφηκε στην ΚΟΠ και εναπόκειται στον Τιμούρ Κετσπάγια πότε θα τον ενεργοποιήσει. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Βερχόβετς πριν την έναρξη του αγώνα με την ΑΕΛ προέρχεται από προετοιμασία δύο εβδομάδων, επομένως δεν είναι στο 100% από πλευράς ετοιμότητας και αγωνιστικού ρυθμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ