aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Αγωνιστική δικαιοσύνη, αντικειμενικοί στόχοι και στο βάθος ΑΠΟΕΛ

Ανόρθωση: Αγωνιστική δικαιοσύνη, αντικειμενικοί στόχοι και στο βάθος ΑΠΟΕΛ

Όπως και στην 1η αγωνιστική με την Παρτίζαν (0-2), έτσι και απόψε στη 2η αγωνιστική με τη Γάνδη (0-2), η Ανόρθωση ηττήθηκε δίκαια. Δεν ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, δεν δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες, δεν είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ήταν παθητική για ένα ημίχρονο και απλώς κάπως πιο δραστήρια στο δεύτερο. Δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση αναφορικά με το αγωνιστικό.

Για την ακρίβεια, Βέλγοι και Σέρβοι έχουν από έξι βαθμούς, ενώ οι κυανόλευκοι και η Φλόρα δεν έχουν πόντο. Αυτομάτως υπάρχουν πλέον ξεκάθαρα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις, με τις άλλες δύο να παλεύουν για την τρίτη θέση. Με άλλα λόγια, ο αντικειμενικός στόχος των ποδοσφαιριστών του Τιμούρ Κετσπάγια, πέρα από το πρεστίζ, είναι το κυνήγι των βαθμών για οικονομικούς λόγους και για ό,τι αφορά στην κατάταξη της Κύπρου στην ΟΥΕΦΑ.

Βεβαίως, το γεγονός ότι η Ανόρθωση θα δώσει στη συνέχεια δύο παιχνίδια με τη Φλόρα, πρώτα στη Λευκωσία (21/10) και έπειτα στο Ταλίν (4/11), ίσως δημιουργήσει νέες ελπίδες. Αυτό στο πιο αισιόδοξο σενάριο που θα έρθουν οι έξι βαθμοί. Πάντως, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ η εσθονική ομάδα έδειξε απέναντι στην Ομόνοια πως δεν είναι… σιγουράκι και ειδικά στην έδρα της.

Ακόμα και έτσι, όμως, η Γάνδη και η Παρτίζαν έδειξαν πως είναι οι πιο δυνατές ομάδες του 2ου ομίλου και το έργο της «Μεγάλης Κυρίας» θα είναι σε κάθε περίπτωση δύσκολο. Έως τότε, όμως, υπάρχει καιρός. Το σημαντικό προς το παρόν είναι το ντέρμπι που έρχεται απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Μετά την ήττα από τον Άρη (2-3) και τη συγκομιδή μόνο τριών βαθμών σε τρία ματς, υπάρχει ανάγκη για τους τρεις βαθμούς, που αν συνοδευτούν με την πρώτη καλή απόδοση μετά από καιρό θα είναι ακόμα καλύτερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ