aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Αγκάθι €2.800.000 οι παλιές αμαρτίες!

Ανόρθωση: Αγκάθι €2.800.000 οι παλιές αμαρτίες!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Μπροστά στα μέλη της εταιρείας (δεν ξεπέρασαν τα 50), ο μεγαλομέτοχος και ο πρόεδρος, Χρίστος Πουλλαϊδης και Ευγένιος Χαμπουλλάς αντίστοιχα, έδωσαν στη χθεσινή γενική συνέλευση το σύνθημα για τη νέα περίοδο. Σύνθημα που στις τάξεις της Ανόρθωσης συμπυκνώνεται στη φράση «μαζί θα κατακτήσουμε την κορυφή!».

Για τη λήξασα σεζόν επαναλήφθηκε η πικρία και η απογοήτευση για τον τρόπο που διακόπηκε το πρωτάθλημα και το κύπελλο, αλλά εκφράστηκε η θέληση όλων, να συνεχίσουν από εκεί που έμειναν για να παραμείνει η «Κυρία» πρωταγωνίστρια, να διεκδικήσει και να κερδίσει τίτλους.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης έγινε αναφορά στον προϋπολογισμό της περιόδου 2020-21, παρουσιάστηκε η κατάσταση της αποπληρωμής των χρεών της προηγούμενης περιόδου και αναλύθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας για το 2019. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκε ήταν και το έλλειμμα που παρουσιάζουν οι οικονομικές καταστάσεις του 2019.

Έλλειμμα ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις παλιές αμαρτίες που «κληρονόμησε» η παρούσα διοίκηση από την περίοδο που έκαναν κουμάντο ο Ανδρέας Παντελή και οι συνεργάτες του. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι επί των ημερών Πουλλαΐδη – Χαμπουλλά, όπως αναφέρθηκε στη συνέλευση, πληρώθηκαν παλιές οφειλές που αφορούσαν αποφάσεις της διοίκησης Παντελή, ύψους 2,8 εκ. ευρώ!

Αποφάσεις που εκκρεμούσαν και αφορούσαν υποθέσεις και οφειλές, για παράδειγμα προς την Όρενμπουργκ, τον ατζέντη Μαμούκα, τον Ρόνι Λέβι, ακόμη και ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν ούτε δευτερόλεπτο στους κυανόλευκους, όπως ο Λόβριτς. Για τον Ρόνι Λέβι, ο μεγαλομέτοχος ανέφερε ότι είναι, πλέον, ανεπιθύμητος επειδή δεν ήταν σωστός απέναντι στην Ανόρθωση στις διαπραγματεύσεις που έγιναν για την αποπληρωμή του. Συνολικά, όπως ειπώθηκε, «έκλεισαν» 48 υποθέσεις, μικρές ή μεγάλες, που αφορούσαν υποχρεώσεις της διοίκησης Ανδρέα Παντελή.

Για ολόκληρο το 2019, τα έσοδα ήταν 4,2 εκ ευρώ και τα έξοδα 6,7 εκ. ευρώ. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Ευγένιος Χαμπουλλάς, ανέφερε ότι χωρίς τον βραχνά των παλιών υποχρεώσεων, τα οικονομικά της εταιρείας θα είναι πολύ καλύτερα και για άλλη μια φορά, ευχαρίστησε θερμά τον Χρίστο Πουλλαΐδη που με τη συνεισφορά του βοήθησε την Ανόρθωση να στοχεύει την κορυφή και να διεκδικεί τίτλους.

Παρά το γεγονός ότι η σεζόν 2020-21 θα έχει πολλούς αστάθμητους παράγοντες όσον αφορά στα έσοδα, ο Ευγένιος Χαμπουλλάς ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του ποδοσφαιρικού τμήματος θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με τα περσινά, με μισθολόγιο παικτών γύρω στα 3,5 εκ. ευρώ. Η χθεσινή συνέλευση επανεξέλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο της επόμενης διετίας (πρόεδρος Ευγένιος Χαμπουλλάς, αναπληρωτής πρόεδρος Ανδρέας Πουλλαΐδης, Ανδρέας Ανδρέου, Παναγιώτης Σαλαφώρης, Παναγιώτης Παναγή, Γιάννος Κωνσταντίνου) και ενέκρινε τροποποιήσεις του καταστατικού για αλλαγή του αριθμού των μελών του Δ.Σ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ