aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Αδιάβαστη στην σφαλιάρα της εξαετίας

Ανόρθωση: Αδιάβαστη στην σφαλιάρα της εξαετίας

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Λένε πως για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει να το εντοπίσεις. Και η επόμενη μέρα της εφιαλτικής πεντάρας από τον Εθνικό στο «Δασάκι» επιβάλλεται να βρει τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης προβληματισμένους για τα όσα συνέβησαν στο ενενηντάλεπτο που ντρόπιασε την ιστορία της, πλήγωσε την αυτοπεποίθησή της και έκανε για πρώτη φορά φέτος τον κόσμο της ομάδας να σκύψει το κεφάλι. Άλλωστε, ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση ήττα της Ανόρθωσης σε αγώνα πρωταθλήματος μετά το εφιαλτικό 8-1 από τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ στις 11 Μαΐου 2014.

Σαφώς και η συντριβή στο «Δασάκι» δεν διαγράφει την πορεία της Ανόρθωσης φέτος, όπως ανέφερε και ο Τιμούρ Κετσπάγια. Όμως, η αναφορά πως «οι άλλοι είναι χειρότεροι από εμάς και είμαστε πρώτοι» του Γεωργιανού προπονητή, λέει τη μισή αλήθεια ή καλύτερα δεν χρυσώνει το χάπι. Η «Κυρία» παρουσιάστηκε αδιάβαστη, ανισόρροπη, άψυχη και χωρίς τρεξίματα λες και έμεινε από βενζίνη. Μία ομάδα που την χαρακτήριζε η πίεση που ασκούσε στον αντίπαλο σε όλο το γήπεδο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος δείχνει τελευταία να μένει από δυνάμεις. Αν εξήγηση αυτού είναι η κόπωση των συνεχόμενων αγώνων, αν θέμα φυσικής κατάστασης ή υπερφόρτωση ορισμένων παικτών οι οποίοι παίζουν ασταμάτητα από την αρχή της σεζόν είναι δουλειά του τεχνικού επιτελείου να το εξακριβώσει.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια ανέλαβε την ευθύνη του διασυρμού στο «Δασάκι» και δεν τίθεται θέμα ότι είναι ο πρώτος υπεύθυνος γι’ αυτήν. Αφενός η έμπνευσή του να παρατάξει την Ανόρθωση με δύο επιτελικούς μέσους (Ανανίτζε – Ράγιος) και έναν ανασταλτικό μέσο (Νταουσβίλι) άφησε «γυμνή» μεσοαμυντικά την ομάδα με τους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς του Εθνικού να αφήνουν εκτεθειμένη την άμυνα των κυανόλευκων και αφετέρου γιατί φάνηκε ότι η «Κυρία» πήγε με αδικαιολόγητη υπεροψία στο Δασάκι.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Εφιάλτης διαρκείας, ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι οι πρωτοπόροι

Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Η Ανόρθωση είναι υποχρεωμένη να γυρίσει σελίδα, να δουλέψει στις αδυναμίες της και να συνεχίσει την πορεία για επίτευξη των υψηλών στόχων που τέθηκαν εξ αρχής. Κανείς δεν είπε ότι ο δρόμος για την κορυφή θα ήταν εύκολος. «Θέλαμε ένα χαστούκι για να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι», είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Τιμούρ Κετσπάγια και η αλήθεια είναι πως η σφαλιάρα του Εθνικού στην Ανόρθωση ήταν τόσο δυνατή που θέλοντας και μη ταρακούνησε όλους στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαβάστε επίσης: Βγήκε μπροστά ο Χαμπουλλάς: «Κανένα ίχνος πανικού. Στείλαμε το μήνυμα…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ