aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Αδιάβαστη, ανέτοιμη και διχασμένη

Ανόρθωση: Αδιάβαστη, ανέτοιμη και διχασμένη

Φάτσα με τον εφιάλτη να παραδώσει τα σκήπτρα της κυπελλούχου και να μείνει χωρίς ευρωπαϊκό εισιτήριο βρίσκεται η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στον πρώτο ημιτελικό αγώνα κυπέλλου με την Ομόνοια, ηττήθηκε με 0-2 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και επιβάλλεται να κάνει μεγάλη υπέρβαση στον επαναληπτικό της 4ης Μαΐου στο ΓΣΠ για να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα. Με εξαίρεση τον κόσμο της «Κυρίας» που γέμισε ασφυκτικά το γήπεδο, τίποτα δεν λειτούργησε σωστά για τους ανέτοιμους και αδιάβαστους στις ανάγκες του αγώνα κυανόλευκους. Κάποιες από τις επιλογές του Τιμούρ Κετσπάγια για το αρχικό σχήμα ξάφνιασαν ακόμα και τους στενούς συνεργάτες του και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ανέλαβε την ευθύνη για την κάκιστη παρουσία της Ανόρθωσης στο πρώτο ημίχρονο.

Το «πείραμα» με τριάδα μέσων (Αρτυματάς, Βερχόβετς, Χουσμπάουερ), οι οποίοι έχουν περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα παρά δημιουργικά, αν και δεν λειτούργησε ευεργετικά σε προηγούμενες περιπτώσεις, επιλέχθηκε ξανά με αρνητικές συνέπειες. Λανθασμένη αποδείχθηκε η έμπνευση χρησιμοποίησης του Χριστοδουλόπουλου στην κορυφή της επίθεσης, ενώ η Ανόρθωση «πλήρωσε» το τίμημα της εναλλακτικής επιλογής στη θέση του δεξιού μπακ. Ο Εσκοβάλ, μόλις στη δεύτερη συμμετοχή του στην ενδεκάδα, επιστρατεύτηκε να αντικαταστήσει τον Αμπαρτζουμιάν, όμως ανασταλτικά δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει και επιθετικά ελάχιστες φορές έδωσε βοήθεια στον Χριστοφή. Ευθύνη στο πρώτο γκολ της Ομόνοιας φέρει ο Τζουρ που επιλέχθηκε αντί του (βασικού) Λόρια, ενώ ο Κετσπάγια κατακρίνεται για την «εξαφάνιση» του Καλτσά και την επιμονή του σε ορισμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες. Η είσοδος των Ιωάννου και Νόβοτνι αντί των Βερχόβετς και Χουσμπάουερ στο ημίχρονο έδωσαν ισορροπία στο παιχνίδι της Ανόρθωσης, διόρθωσαν τις ανορθογραφίες και η «Κυρία» έγινε πιο διεκδικητική στο γήπεδο. Το γκολ δεν ήρθε και οι κυανόλευκοι έμειναν «άσφαιροι» για δεύτερο σερί αγώνα μετά τον Φεβρουάριο του 2021! Πάντως, ο Κετσπάγια δεν χάνει την πίστη του ενόψει του επαναληπτικού. «Έχουμε ακόμα 90’, όπως τους κερδίσαμε στον πρώτο γύρο θα πάμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση εκεί», είπε ο Γεωργιανός.

Η ήττα από την Ομόνοια έφερε στην επιφάνεια το σενάριο πρόσληψης τεχνικού διευθυντή με τον προπονητή της Ανόρθωσης να σχολιάζει τις πληροφορίες που θέλουν την ομάδα της Αμμοχώστου να έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Νεόφυτο Λάρκου, γεγονός που δίχασε διοικητικά την προσφυγική ομάδα. «Εγώ δεν αποφασίζω, εγώ είμαι προπονητής. Αλλά όποιος παίκτης έρχεται θα είναι με συγκατάθεση δική μου. Έτσι λειτουργούσαμε για τρία χρόνια και δεν πιστεύω ότι έχουμε πρόβλημα στο να διαλέξουμε παίκτες», ξεκαθάρισε ο Κετσπάγια τραβώντας κόκκινες γραμμές σε ενδεχόμενη συνεργασία με τεχνικό διευθυντή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ