aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση 2021: Άριστη στις «μεσαίες αποστάσεις», χωρίς αντοχές στον «μαραθώνιο»

Ανόρθωση 2021: Άριστη στις «μεσαίες αποστάσεις», χωρίς αντοχές στον «μαραθώνιο»

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ανόρθωσης ολοκληρώθηκαν για το 2021 και η τελευταία γεύση είναι σίγουρα γλυκιά. Οι τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα επανέφεραν τα χαμόγελα κι επανήλθε η αισιοδοξία ότι μπορεί να υλοποιήσει τους στόχους της.

Στόχοι που έχουν οριοθετηθεί από τη διοίκηση και τον Τιμούρ Κετσπάγια και δεν είναι τίποτε άλλο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Η απόσταση από την κορυφή δεν είναι, πλέον, απαγορευτική (-7) και στο θετικό σενάριο υπάρχει η προοπτική και η δυναμική να καλυφθεί η διαφορά από όλες τις ομάδες που προπορεύονται. Το 2021 ήταν σημαδιακό για την «Κυρία», αφού πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου, ενώ έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της και στην Ευρώπη, συμμετέχοντας στους ομίλους του Κόνφερνς Λιγκ. Πάνω σ’ αυτές τις στιγμές θέλει να χτίσει για επιτυχίες και κατά το 2022.

Θα ’λεγε κανείς ότι η ομάδα του Κετσπάγια δεν είχε τις αντοχές για τη διάκριση στον μαραθώνιο του πρωταθλήματος, αλλά τα πήγε εξαιρετικά στις άλλες δύο διοργανώσεις, στο κύπελλο και στην Ευρώπη. Διοργανώσεις που δεν είναι σπριντ. Μάλλον έπιασαν τόπο η τακτική και οι συγκυρίες για επιτυχίες στις… μεσαίες αποστάσεις. Οι αριθμοί της Ανόρθωσης κατά το 2021 δεν υποδηλούν «ευημερία».

Συνολικά έδωσε 54 ματς, είχε 22 νίκες, 14 ισοπαλίες και 18 ήττες με συντελεστή τερμάτων 67-63. Εδώ ταιριάζει απόλυτα η ρήση «όταν ευημερούν οι αριθμοί, δυστυχούν οι άνθρωποι». Η εξήγηση είναι απλή. Οι αριθμοί της Ανόρθωση στο πρωτάθλημα, σε όλη τη διάρκεια του 2021, δεν ενθουσιάζουν.

Ούτε και στο σύνολό τους παραπέμπουν σε ένα συγκρότημα με σταθερότητα και τη σφραγίδα πρωταγωνιστή. Είχε, όμως το μομέντουμ και την καλή κλήρωση να φτάσει μέχρι τον τελικό κυπέλλου και να κατακτήσει το τρόπαιο, ενώ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και προκρίθηκε στους ομίλους του νεόδμητου Κόνφερενς Λιγκ.

Οι σχετικοί πίνακες (φωτό μετά το τέλος του κειμένου) είναι ενδεικτικοί και δεν χρειάζονται βαθιά ανάλυση. Με το τέλος του 2021, στη σεζόν 2020-21 η Ανόρθωση ήταν στην 1η θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς (σε 12 αγώνες, ενώ φέτος έχει 22 βαθμούς σε 14 αγώνες), αλλά στο φινάλε του πρωταθλήματος οπισθοχώρησε κι έμεινε στην 4η θέση με 57 βαθμούς. Η σούμα όλων των αγώνων του πρωταθλήματος σε ολόκληρο το 2021 μας κάνει 38. Δέκα πέντε νίκες, άλλες τόσες ήττες και 8 ισοπαλίες με συντελεστή τερμάτων 44-45 και 53 βαθμούς είναι συγκομιδή που σηκώνει μεγάλη βελτίωση.

Η «βελτίωση» των αριθμών για τους κυανόλευκους, ήρθε μέσω του κυπέλλου και της Ευρώπης. Αήττητοι στο κύπελλο σε πέντε ματς έφτασαν στο τρόπαιο, ενώ στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις πέρα από το μπόνους της ΟΥΕΦΑ των περίπου 5 εκ ευρώ, σε 10 αγώνες είχαν τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Καθόλου άσχημα… Ανεξάρτητα από τις όποιες αδυναμίες έχουν παρουσιαστεί, θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος, και ο πρόεδρος της εταιρείας Ευγένιος Χαμπουλλάς το κάνει με μαεστρία, ότι είναι τα πιο ισχυρά εφόδια της Ανόρθωσης από το 2021 για να κυνηγήσει τους τίτλους του 2022.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ