aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνοι«Χ»τοί λογαριασμοί με γκολάρα Κορέια και απάντηση Ράγιος (vid / pics)

Ανοι«Χ»τοί λογαριασμοί με γκολάρα Κορέια και απάντηση Ράγιος (vid / pics)

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ανοικτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό άφησαν Νέα Σαλαμίνα και Ανόρθωση που έμειναν στο 1-1 σε παιχνίδι που έγινε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Γκολ – βολίδα από τον Κόρεια (64’) και απάντηση από την άσπρη βούλα με τον Ράγιος (85’). Ο Κατσαράβα χάνει τον επαναληπτικό, καθώς δέχθηκε κίτρινη.

Σε σχηματισμό 3-5-2 και τριάδα στην άμυνα άρχισε τον αγώνα η Ανόρθωση. Βργκοτς, Σίλντελφελντ και Π. Αρτυματάς αποτελούσαν την τριάδα στην άμυνα και σε ρόλο φουλ μπακ ήταν οι Μανθάτης και Σελίν. Στο κέντρο πήραν θέση οι Κ. Αρτυματάς, Ιωάννου και Ανανίτζε και επιθετικό δίδυμο ήταν οι Κατσαράβα, Χριστοφή.

Το ίδιο έκανε και η Νέα Σαλαμίνα αλλά σε σχηματισμό 3-4-3. Λαμπό, Νουρ και Χριστοφόρου συνθέσαν τη τριάδα στην άμυνα των ερυθρολεύκων. Σε ρόλο μπακ οι Κορέια και Μπαραβίγκας, ενώ στο κέντρο ήταν οι Κωστή, Ροδρίκγεθ. Αριστερά ο Τέφλερ, δεξία ο Σίμπσον και στην κορυφή της επίθεσης ο Μαουρίσιο, με τον Κίνγκσλεϊ να μένει στον πάγκο.

Μάχες, «ξύλο» και η χαμένη ευκαιρία του Τέφλερ

Χωρίς συγκινήσεις διεξήχθη το πρώτο ημίχρονο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».   Το ματς ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν περισσότερο να κρατήσουν το μηδέν παρά να πετύχουν κάποιο γκολ. Η κατοχή ήταν επίσης μοιρασμένη (51% η Ανόρθωση, 49% η Νέα Σαλαμίνα) αλλά όχι οι ευκαιρίες (3-1 υπέρ της Σαλαμίνας), καθότι οι ερυθρόλευκοι είχαν την μεγάλη στιγμή του αγώνα.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ο Κωστή έδωσε έτοιμο γκολ στον Τέφλερ, ωστόσο ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στον ουρανό πετώντας στα «σκουπίδια» μία τεράστια ευκαιρία για τη Σαλαμίνα να προηγηθεί στο σκορ.

Ουσιαστικά, η χαμένη φάση του Τέφλερ ήταν και ότι καλύτερο είδαμε από το πρώτο ημίχρονο του βαρωσιώτικου ντέρμπι.

Ο «κεραυνός» του Κορέια και η… απάντηση του Ράγιος άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς

Στην επανάληψη ο Τιμούρ Κετσπάγια εμφανώς δυσαρεστημένος από την εμφάνιση της ομάδας, άλλαξε το 3-5-2 σε 4-2-3-1 και προέβηκε σε δύο αλλαγές (Οκριασβίλι και Γκαλίτσιος πέρασαν στη θέση των Π. Αρτυματά και Μανθάτη αντίστοιχα). Από την άλλη, ο Πουρσαϊτίδης ήταν ευχαριστημένος και δεν άλλαξε τίποτα στη σύνθεση της Νέας Σαλαμίνας.

Εντελώς αλλαγμένη ήταν η εικόνα των δύο ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο, καθότι Ανόρθωση και Σαλαμίνα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πετύχουν γκολ που θα τους έδινε προβάδισμα. Αυτό το πέτυχε πρώτη η ομάδα του Πουρσαϊτίδη, με τον… κεραυνό του Κορέια να νικάει τον Λόρια και να γράφει το 0-1 (65’) για την ομάδα του.

Στη συνέχεια η «Κυρία» προσπάθησε να απαντήσει αλλά έχασε απανωτές ευκαιρίες (64’ δοκάρι Βργκοτς, 68’ Χριστοφή) για να φέρει το ματς στα ίσα. Την ίδια ώρα, η Σαλαμίνα ήταν εξίσου επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις με κύριο εκφραστή τους Τέφλερ και Σίμπσον.

Η πίεση της Ανόρθωσης μεγάλωνε και έγινε ακόμη πιο έντονη όταν ο Ράγιος να παίρνει τη θέση του Ανανίντζε (65’), η «Μεγάλη Κυρία» πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφερε να σκοράρει από την άσπρη βούλα. Συγκεκριμένα, οι κυανόλευκοι κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ, έπειτα από το πέναλτι που κέρδισε ο Αρτυματάς και μετέτρεψε σε γκολ ο Ράγιος (85’).

Μέχρι το τέλος του αγώνα τα δεδομένα δεν άλλαξαν με τις δύο βαρωσιώτικες ομάδες να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού στο «Αμμόχωστος» (26/02).

Η ΤΑΥΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Βργκοτς, Π. Αρτυματά (46′ Γκαλίτσιος), Σίλντενφελντ, Σελίν, Κ. Αρτυματά, Ιωάννου, Ανανίτζε (65′ Ράγιος), Χριστοφή, Μανθάτης (46′ Οκριασβίλι), Κατσαράβα.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κίσσας, Νουρ (65′ Μαριάνοβιτς), Λαμπό, Χριστοφόρου, Κορέια, Μπαραβίγκας, Κωστή, Ροδρίγκεθ, Τέφλερ, Σίμπσον, Μαουρίσιο (85′ Κίνγκσλεϊ).

Σκόρερ: 84′ πεν. Ράγιος / 61′ Κορέια

Κίτρινες: Π. Αρτυματάς, Κατσαράβα / Ροδρίγκεθ

Αποβολές:

Στάδιο: Αντώνης Παπαδόπουλος

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας

Α’ Βοηθός: Καλησπέρας Νίκος

Β’ Βοηθός: Μιχαηλίδης Ανδρέας

4ος: Αναστάση Αναστάσης

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ξάνθου Ανδρέας



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ