aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνανίτζε: Ο Κιγκλάντζε, το ξύλο απ' τον πατέρα, η Άρσεναλ και η ηρωική πράξη

Ανανίτζε: Ο Κιγκλάντζε, το ξύλο απ’ τον πατέρα, η Άρσεναλ και η ηρωική πράξη

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Προ των πυλών του «Αντώνης Παπαδόπουλος» βρίσκεται ο Γεωργιανός πολυθεσίτης μεσοεπιθετικός, Τζάνο Ανανίτζε, για τον οποίο σας ενημέρωσε από το βράδυ της Δευτέρας η ιστοσελίδα μας www.Goal.com.cy πως η Ανόρθωση ενδιαφέρεται «ζεστά» (διαβάστε ΕΔΩ). Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής, όπως και κάθε συμπατριώτης του, αποτελεί προσωπική επιλογή του Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος γνωρίζει την αγορά της Γεωργίας και φροντίζει να κάνει καλές επιλογές.

Το γεγονός πως ο Ανανίτζε παρέμεινε 11 ολόκληρα χρόνια στη Σπάρτακ Μόσχας, από την οποία και αποχώρησε σήμερα, πάει να πει πως είναι καλής… πάστας ποδοσφαιριστής και μένει (εάν υλοποιηθεί η μετεγγραφή του) να το αποδείξει και στον αγωνιστικό χώρο. Πώς, όμως, ο Κετσπάγια έπεισε τον παίκτη να κλείσει αεροπορικά εισιτήρια με προορισμό την Κύπρο; Μάλλον με τη βοήθεια του του πρώην συμπαίκτη και κολλητού του Γκιόργκι Κιγκλάντζε, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με την οικογένεια του Τζάνο Ανανίτζε (σ.σ. ήταν πολύ καλός φίλος με τον μακαρίτη τον πατέρα του).

Το ξύλο από τον πατέρα του και η υπόσχεση

Από μικρή ηλικία ο Τζάνο Ανανίτζε άρχισε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, μετά από παρότρυνση του πατέρα του, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή. «Τζάνο, αν επιλέξεις το ποδόσφαιρο, τότε πρέπει να το πας μέχρι το τέλος», ήταν τα λόγια που θυμάται από τον πατέρα του ο Ανανίτζε και τονίζει πως: «Δεν μπορώ να προδώσω τα λόγια του και να σταματήσω και δεν έχει σημασία ποια εμπόδια θα βρω στο δρόμο μου». Και συνέχισε: «Θυμάμαι πώς, στην ηλικία των 3 ή 4, ο μπαμπάς μου κρέμαγε μια τσάντα πατάτες γύρω από τον λαιμό μου και πάνω δεμένη μια μπάλα, έτσι ώστε μετά το χτύπημα της μπάλας να μην πηγαίνει μακριά, αλλά να επιστρέφει. Στα 7-8 μου έτρεχα μέχρι να κουραστώ.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Στην Κύπρο την Τετάρτη ο Ανανίτζε με €1.000.000 στην τσέπη!

Ο μπαμπάς μπορούσε να έρθει να με ξυπνήσει στις 4 το πρωί για να μου μιλήσει για το ποδόσφαιρο, για τους στόχους, τους παίκτες και την τακτική. Όταν οι αγώνες του Champions League ήταν στην τηλεόραση, δεν θα με άφηνε να κοιμηθώ. Και στις δύσκολες στιγμές που δεν υπήρχε φως στο σπίτι, πήγαμε σε άλλα σπίτια και παρακολουθούσαμε παιχνίδια». Ο Ανανίτζε αποκάλυψε μάλιστα πως έτρωγε και το «ξύλο της αρκούδας» από τον πατέρα του. «Μια μέρα μου είπε “σήμερα θα είμαι απασχολημένος, πήγαινε να προπονηθείς μόνος σου, ξέρεις τις ασκήσεις”. Εγώ δεν είχα όρεξη και δεν έκανα ότι μου είπε και με ξυλοκόπησε και αποδείχθηκε ότι με παρακολουθούσε. Έτσι με τιμωρούσε».

Το ενδιαφέρον της Άρσεναλ και άλλων ομάδων

Ο Τζάνο Ανανίτζε σε συνέντευξή του τον Δεκέμβριο του 2016, αποκάλυψε πως ανακάλυψε ότι όταν ήταν μικρός υπήρχε γι’ αυτόν ενδιαφέρον από την Αγγλία και συγκεκριμένα από την Άρσεναλ. «Το ενδιαφέρον για μένα από ομάδες άλλων χωρών ήταν συχνό. Πρόσφατα ανακάλυψα ότι στα 17 μου η Άρσεναλ ήθελε να με αγοράσει. Ισχύει 100%. Η Σπάρτακ αρνήθηκε να με πουλήσει». Εκείνη την περίοδο που παραχώρησε τη συνέντευξή, είχε πει ότι η Βαλένθια, η Βιγιαρεάλ, ο Ολυμπιακός Πειραιώς και η Φράιμπουργκ, ενδιαφέρονταν γι’ αυτόν, όμως τελικά επέλεξε να παραμείνει στην ομάδα της Μόσχας και να ανανεώσει το συμβόλαιό του παρά να αποχωρήσει ως ελεύθερος. «Αποφάσισα να μην φύγω. Ναι, και στις 18-19 του Ιανουαρίου κατάλαβα ότι δεν ήθελα να αποχωρήσω».

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Κτύπησαν την πόρτα του Οκριασβίλι από την Κίνα

Η σωτήρια πράξη που έσωσε τη ζωή του Φάμπιαν Σερ

Πρόσφατα, σε αγώνα της Εθνικής Γεωργίας με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα της Ελβετίας για τα προκριματικά του Euro 2020, ο Τζάνο Ανανίτζε αναδείχθηκε σε ήρωα καθώς έσωσε τη ζωή του Φάμπιαν Σερ. Ο διεθνής αμυντικός της Νιούκαστλ, έπειτα από εναέρια σύγκρουση με αντίπαλό του για να εκμεταλλευτεί ένα κόρνερ για την ομάδα του, έπεσε στο έδαφος και έμεινε για λίγα δευτερόλεπτα αναίσθητος, προκαλώντας τεράστια ανησυχία στους γύρω του που έσπευσαν πάνω του και κοιτούσαν αν του είχε γυρίσει η γλώσσα…  Καθοριστική για τη ζωή του ήταν η βοήθεια του Τζάνο Ανανίτζε, ο οποίος έτρεξε αμέσως κοντά του και τον έσωσε, προσφέροντάς του τις πρώτες βοήθειες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ