aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Αμαζόνες» και «Κυρία» ανοίγουν το χορό

«Αμαζόνες» και «Κυρία» ανοίγουν το χορό

Δυο μεγάλα ονόματα του κυπριακού γυναικείου βόλεϊ συστήνουν ένα σπουδαίο παραδοσιακό ντέρμπι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας σεζόν 2017-18. Ο κυπελλοπρωταθλητής Απόλλων και η φιναλίστ του Κυπέλλου Ανόρθωση συνθέτουν το ζευγάρι του πρώτου επίσημου αγώνα της νέας σεζόν, τον αγώνα του Σούπερ Καπ που θα διεξαχθεί την Τρίτη στις 20:00 στο Λευκόθεο στη Λευκωσία. Οι δυο ομάδες παρουσιάζονται με απαιτήσεις τη φετινή χρονιά, έστω και εάν είναι αλλαγμένες. Ο Απόλλων θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα της περασμένης σεζόν, αλλά και των τελευταίων ετών, ενώ η Ανόρθωση… γλυκοκοιτάζει τον τίτλο.

Από τις Λεμεσιανές έφυγε η σταρ της ομάδας Βερόνικα Χουντίμα, η οποία επέλεξε να συνεχίσει στον Άρη Θεσσαλονίκης, ενώ στην ομάδα εντάχθηκαν δυο παλιές… γνωστές η Κατερίνα Ντουντνίκοβα που πέρσι αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και δυο πρώην παίκτριες της ΑΕΛ δηλαδή η Βουλγάρα πασαδόρος Βέσελα Μπότσεβα και την Πολωνή ακραία Αγκάτα Σκίμπα. Στο δυναμικό της ομάδας παρέμεινε η Κολομβιανή Τζέσικα Ανγκούλο.  Μεγάλη επιτυχία για τον Απόλλωνα αποτελεί η απόκτηση της διεθνούς διαγώνιου Άντρεας Χαραλάμπους η οποία επί σειρά ετών ήταν στην Τεχνοοικία ΑΕΚ Λάρνακας. Στην ομάδα επέστρεψε επίσης η διεθνής πασαδόρος Ιωάννα Λεωνίδου.

Μετά από πέντε χρόνια ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τον προπονητή των τίτλων Γιάννη Γιαπάνη και τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας δόθηκαν στον Στέργιο Φραγκέσκου ο οποίος την περσινή χρονιά ήταν στην ΑΕΛ. Ο Στέργιος επιστρέφει στην ομάδα με την οποία πανηγύρισε μεγάλες επιτυχίες ως βοηθός προπονητής και στατιστικολόγος από το 2011 μέχρι το 2015. Ο Στέργιος Φραγκέσκου έχει στη διάθεσή του τις: Έβελιν Στεφάνου, Σοφία Μανίταρου, Ιωάννα Λεωνίδου, Εβίτα Λεωνίδου, Βέσελα Μπότσεβα (Βουλγαρία), Τζέσικα Ανγκούλο (Κολομβία), Άγκατα Σκίμπα (Πολωνία), Κατερίνα Ντουντνίκοβα (Ουκρανία), Άντρεα Χαραλάμπους, Άντρη Ιορδάνους, Βικτώρια Ιωαννίδου, Δέσποινα Σιμανόφσκι, Άντρεα Ζακχαίου.

Τρομερά ενισχυμένη είναι η Ανόρθωση τη φετινή χρονιά. Η ομάδα της Αμμοχώστου θέλει φέτος να πρωταγωνιστήσει και αυτό αποδεικνύεται από την ενίσχυσή της με την Βραζιλιάνα ακραία Τζουλιάνα Καετάνο και την διεθνή Βενεζουελάνα πασαδόρο Σοριάνα Πατσέκο. Μαζί με την Εσθονή Ναταλία Μπρτούνχινα που παραμένει στη «Κυρία» θα αποτελέσουν την τριπλέτα των ξένων. Στην ομάδα επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια η Στέλλα Ιωάννου η οποία είναι και η αρχηγός. Αυτή τη στιγμή παραμένουν εκτός ρόστερ οι αδελφές Μαρίνα και Ελένη Κολοκοτρώνη λόγω μαθημάτων, ενώ από την περσινή ομάδα απουσιάζει η Κάλια Βασιλείου. Στον πάγκο της ομάδας παραμένει ο Σέρβος Αλεξάντερ Μπόσκοβιτς, ο οποίος αναμόρφωσε την «Κυρία». Η Ανόρθωση θα παρουσιαστεί στο Σούπερ Καπ με την εξής δωδεκάδα: 4.Χριστιάνα Δαϋίδ. 6. Τζορτζίνα Κόρντούν. 8. Σάλια Χριστοπούλου. 9. Ελένη Κακουρή. 10. Τζουλιάνα Καετάνο (Βραζιλία). 12. Γεωργία Σταυρινίδου. 13. Ναταλία Μπρατούνχινα (Εσθονία). 14. Στέλλα Ιωάννου (Αρχηγός).15. Μαρίνα Χριστοδούλου. 16. Αίγλη Ευγενίου.17. Σοριάνα Πατσέκο (Βενεζουέλα).

Για τον αγώνα του Σούπερ Καπ Γυναικών θα υπάρξει μόνο προπώληση εισιτηρίων, αλλά και ταυτοποίηση. Η τιμή του εισιτηρίου ορίστηκε στα 10 ευρώ. H Επιτροπή Διαιτησίας όρισε τους Γιώργο Παπαγεωργίου και Ανδρέα Δανιήλ ως διατητές του αγώνα του Σούπερ Καπ. Επόπτες ορίστηκαν οι Δ. Κουκούνης και Σ. Φλουρή. Σημειωτής οι Σ. Καϊμακλιώτου και Βοηθός Σημειωτή ο Α. Παντελίδης. Παρατηρητής Διαιτησίας ορίστηκε ο Παντελής Τοφής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ