aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑμανατίδης για Ανόρθωση: «Ήμασταν βρικόλακες, ο Κόκκαλης μας απείλησε»

Αμανατίδης για Ανόρθωση: «Ήμασταν βρικόλακες, ο Κόκκαλης μας απείλησε»

Κατάθεση ψυχής από τον Γιώργο Αμανατίδη. Ο Ελλαδίτης παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού Πειραιώς σε μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη στην ελλαδική ιστοσελίδα sport24.gr αναφέρθηκε σε όλη την πορεία της καριέρας του. Χαρακτήρισε τον εαυτό του τυχερό που πήρε μετεγγραφή στον ΑΠΟΕΛ, ενώ μιλώντας για τις αναμετρήσεις με την Ανόρθωση για τον τελευταίο γύρο της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ τόνισε ότι η πίεση που είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη απ’ ότι το επεισοδιακό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Ριζούπολη.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος των ερυθρόλευκων, Σωκράτης Κόκκαλης είχε αναφέρει στους ποδοσφαιριστές ότι αν δεν πάρουν την πρόκριση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μετά τη νίκη 2-1 στο πρώτο παιχνίδι δεν θα τους άφηνε να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Η αναφορά του Αμανατίδη για τη Ριζούπολη και τα παιχνίδια με την Ανόρθωση

«Χαμός φίλε. Πριν φτάσει το πούλμαν στο γήπεδο μας σταμάτησαν οπαδοί κι έβαλαν μπροστά τη σημαία του Ολυμπιακού, στα έχει πει κι ο Κωστούλας. Πρώτα απ’ όλα την ημέρα που ήρθε ο Κόκκαλης στο Ρέντη, μας είπε “θέλω το πρωτάθλημα” και διπλασίασε το πριμ κατάκτησης! Αυτό το πριμ δεν το πήραμε ποτέ. Ρώτησε “Τζόλε πόσο είναι το πριμ για κάθε λεπτό συμμετοχής;”. Ήταν 20.000 δραχμές τότε. “Σαράντα” είπε ο Κόκκαλης. Σε ένα ματς διπλασίασε όλο το πριμ. “Πάρτε μου το παιχνίδι”. Το θέμα δεν είναι αυτό.

Την επόμενη μέρα έχει βγει το πρωτοσέλιδο του “Φωτός” με το πρόσωπο του Κόκκαλη και τίτλο “αυτός είναι πρόεδρος. Αποδείξτε ότι αξίζετε να φοράτε τη φανέλα του Ολυμπιακού”. Ρε μεγάλε έχω πάρει έξι σερί τίτλους, τώρα θα αποδείξω ποιος είμαι; Μιλάμε για τρομερή πίεση. Είχαμε όλοι να κοιμηθούμε από την Πέμπτη φίλε. Ήμασταν βρικόλακες. Είχαμε αγριέψει όλοι. Μας θύμιζε το παιχνίδι στην Κύπρο με την Ανόρθωση. Όταν είχε έρθει εδώ το 2-1 κι έπρεπε να προκριθούμε. Είχε έρθει ο Κόκκαλης και είπε “αν δεν πάρετε την πρόκριση, μη γυρίσετε πίσω”.

Εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκε κανείς, όλοι στα μπαλκόνια. Άστο. Εκείνο το σκηνικό, ενόψει Ριζούπολης επέστρεψε επί τρία. Τρεις μέρες πιο νωρίς να μη μπορούμε να κοιμηθούμε. Τρεις μέρες τσίτα. Να πηγαίνουμε σπίτια μας και να μη μας αναγνωρίζουν οι δικοί μας άνθρωποι. Να σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι. Αν δεν το πάρουμε, δεν θα γυρίσουμε το βράδυ σπίτι μας. Είχαμε πάρει έξι σερί τίτλους και δεν ξέραμε αν θα γυρίσουμε στα σπίτια μας. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Είχε γίνει πώρωση. Σε όλους μας. Από τον πρώτο μέσα στο Ρέντη μέχρι τον φροντιστή. Το ίδιο και στον κόσμο. Ήμασταν ορκισμένοι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ