aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΆλλο είναι που θα θεωρηθεί ως αποτυχία για την Ανόρθωση…

Άλλο είναι που θα θεωρηθεί ως αποτυχία για την Ανόρθωση…

TOY XΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Είναι γεγονός πως η Ανόρθωση δεν βιώνει και την καλύτερή της φάση στην τρέχουσα σεζόν και δεν έχουν άδικο όσοι αναφέρονται σε αγωνιστική κοιλιά, μετά και την ήττα από τον Ολυμπιακό με 1-2 στο Μακάρειο, η οποία συνδυάστηκε με άσχημη εμφάνιση. Κάποια στιγμή η κούραση θα φαινόταν και δεν θα έβγαιναν όλα στο γήπεδο για τους παίκτες. Κόντρα στον παθιασμένο αντίπαλό τους, οι κυανόλευκοι δεν είχαν -πάλι- τη φρεσκάδα που συνήθισε να βλέπει ο κόσμος και δεν μπόρεσαν να συναγωνιστούν στη δύναμη, μία ομάδα που στη θεωρεία ήταν αουτσάιντερ.

Και σίγουρο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος να θεωρούσαν αρκετοί την ομάδα της Αμμοχώστου, με όλη την αισιοδοξία τους, πλέον αναθεωρούν και αρκούνται στο εξής: «Η ομάδα μας, ναι, μπορεί να παραμείνει διεκδικήτρια και έχει τις δυνατότητες στο τέλος να το σηκώσει το πρωτάθλημα, έστω κι αν έχασε έδαφος». Άλλωστε, από τον Φεβρουάριο κανένας σύλλογος δεν φοράει στέμμα.

Ο Φεβρουάριος, είναι ο μήνας που αποδεδειγμένα καθεχρονικά, είναι κρίσιμος ως προς τις αντοχές των ομάδων, με τους προπονητές να καλούνται να μπουν σε λαβύρινθο και να βγουν από μέσα σώοι. Τι εννοούμε; Είναι πολλά τα τρικ που πρέπει να λύσουν για να διατηρηθεί η ομάδα τους στον δρόμο της διάκρισης και αυτό έχει να κάνει με τη σωστή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, το ροτέισιον και καλούνται να βρουν λύσεις στα τρικς που παρουσιάζονται όταν προκύπτουν αλλαγές.

Δύο 24ωρα μετά από το πολύκροτο «Χ» με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ και τη μέτρια εικόνα που παρουσίασε, η ομάδα του Κετσπάγια δεν κατάφερε να καταθέσει δυνάμεις ούτε απέναντι στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να πέσει απάνω σε βράχο. Ήταν παιχνίδι στο οποίο έπρεπε να παρουσιαστεί ψυχωμένη, αλλά αντί αυτού έμεινε στα ρηχά. Κάποια στιγμή, όμως, θα ερχόταν κι η αποτυχία από μία μικρομεσαία ομάδα. Μικρομεσαία μεν, που ξέρει να κοιτάει κατάματα μεγάλους αντιπάλους και να τους στερεί πόντους, δε. Ειδικά σε αυτή τη φάση της σεζόν, άμα δε προσέξεις από τέτοιου είδους ομάδες, από εκεί που δεν το περιμένεις έρχονται απανωτά κτυπήματα και σε βγάζουν νοκ άουτ.

Η ήττα από τον Ολυμπιακό δεν μειώνει την έως τώρα προσπάθεια της ομάδας του Τιμούρ Κετσπάγια και την πολύ καλή πορεία της. Είναι φυσικό πως η ισοπαλία απέναντι στον ΑΠΟΕΛ (με τον τρόπο που ήρθε) και η ήττα από τον Ολυμπιακό, πληγώνουν τον κόσμο της Ανόρθωσης, ίσως και τους ίδιους τους παίκτες, όμως αν ρίξει κάποιος μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα, όλα είναι ανοικτά.

Το ζητούμενο για την ομάδα της Αμμοχώστου είναι να επανέλθει αμέσως στις νίκες. Αποτυχία δεν μπορεί να θεωρηθεί μία ήττα, ή δύο ματς με απολογισμό μόνο έναν βαθμό. Αποτυχία είναι να μην βρεθεί άμεσα τρόπος να ορθώσει ανάστημα η Ανόρθωση και να επανέλθει στις νίκες

Αυτό που έχει να κάνει ο Κετσπάγια, είναι να επαναφέρει τους ποδοσφαιριστές του στα γνωστά επίπεδα απόδοσής τους. Εφόσον βέβαια θα τους έχει όλους στη διάθεσή του, διότι κακά τα ψέματα, οι πολλές κι ξαφνικές απουσίες επηρεάζουν το πλάνο, έστω κι αν υπάρχουν αξιόλογες λύσεις για να καλυφθούν τα κενά. Πόσω μάλλον όταν αυτό το πλάνο πρέπει να σχεδιαστεί μέσα σε 48 ώρες… Το ξαναείπαμε για όσους θυμούνται πως οι παίκτες δεν είναι φτιαγμένοι από γρανίτη, αλλά από οστά, σάρκα κι αίμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ