Άλλο 2009, άλλο 2019: Σωτήρες, πλέον, δεν υπάρχουν

Άλλο το 2009 και άλλο το 2019 για τον Τιμούρ Κετσπάγια και την Ανόρθωση...

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Σωτήρες στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν. Τελείωσαν. Οπότε, εάν στην Ανόρθωση έχουν την εντύπωση πως η επιστροφή Τιμούρ Κετσπάγια αυτομάτως θα σηματοδοτήσει την αγωνιστική αναγέννηση μιας ομάδας που έπιασε πάτο, είναι καλύτερα να αναθεωρήσουν την άποψή τους. Για να πετύχεις χρειάζονται πάρα πολλά, ιδιαίτερα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Πρωτίστως να υπάρχει υγιές πλάνο, σχέδιο και τα σωστά άτομα σε καίρια πόστα. Γιατί χωρίς το πρέπον μοντέλο λειτουργίας και ασφαλώς της συσπείρωσης είσαι καταδικασμένος να αποτύχεις.

Ο Τιμούρ έχω την εντύπωση ότι οφείλει να καταλάβει πως άλλο το 2009 και άλλο το 2019. Ας αρχίσει με αυτό, να το ξεκαθαρίσει πρώτα καλά στο μυαλό και να προχωρήσει παρακάτω. Τότε, είχε το άλλοθι του Πάπα. Έμπαινε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» έχοντας θαυμασμό που παρέπεμπε σε είσοδο του Ρόκι Μπαλμπόα στο ρινγκ. Έβγαινε με σθένος πάντοτε μπροστά και οι υπόλοιποι ακολουθούσαν σαν στρατιωτάκια, κουβαλώντας παραλλήλως στη φαρέτρα του μεγάλες επιτυχίες.

Αυτό τελείωσε, ανήκει στο παρελθόν. Στη δεκαετία που μεσολάβησε, έχουν καταγραφεί πολλά, τα οποία συζητήθηκαν και ορισμένα εξ αυτών πίκραναν τους Ανορθωσιάτες. Το πέρασμά του από τον ΑΠΟΕΛ, οι κατά καιρούς δηλώσεις του, οι αντιδράσεις και πάει λέγοντας, κακά τα ψέματα, δημιούργησαν ένα μη θετικό, τουλάχιστον, σκηνικό.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Ημερήσιο «πέναλτι» και €700.000+ για Ντούρις!

Όλα αυτά, προφανώς, μπήκαν στην άκρη και ο 51χρονος μετά από δύο περίπου χρόνια μακριά από τους πάγκους, δηλαδή στο ταμείο ανεργίας, ξαναπιάνει δουλειά. Στο εν λόγω διάστημα χτύπησε πόρτες και προφανώς δεν τις βρήκε ανοιχτές ή δεν «κόλλησαν» τα θέλω των δύο πλευρών. Η τωρινή αποτελεί πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Κετσπάγια για δυναμική επιστροφή και θαρρώ πως εάν δεν την αρπάξει από τα μαλλιά ή, αν το προτιμάτε, δεν επιτύχει στο έργο του, το προπονητικό του μέλλον θα βυθιστεί στην αβεβαιότητα.

Εννοείται πως θα παραμείνουν όσοι παίκτες του υφιστάμενου ρόστερ της Ανόρθωσης αξίζουν και άλλο τόσο εννοείται πως ο καραφλός δεν θα ξεφύγει από την αγωνιστική φιλοσοφία του. Όπου κι αν εργάστηκε εφήρμοσε τον σχηματικό 4-3-3, στηριζόμενος πρωτίστως στην καλή ανασταλτική συμπεριφορά. Και το 1-0, δηλαδή, σε καμία περίπτωση δεν τον χαλούσε. Θα κινηθεί, λοιπόν, πάνω σε αυτά που ξέρει και τα οποία κατά την άποψή του έχει μεγάλη ανάγκη η ομάδα της Αμμοχώστου. Έχει βγάλει τα συμπεράσματά του εδώ και καιρό, οπότε δεν περιμένει να δει κάτι άλλο για να προχωρήσει.

Το (πολύ) σημαντικό για τον Τιμούρ είναι ότι έχει προσωπικότητα και, το κυριότερο, ξέρει ποιος είναι. Για τον ίδιο, δεν έχει κανένα νόηµα να προσπαθήσει να σπάσει τον καθρέφτη! Φτάνει να έμαθε από τα λάθη του και πιο σοφός να προχωρήσει. Γιατί επαναλαμβάνω: Άλλο το 2009 και άλλο το 2019.