aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αλλιώς μας τα ‘λεγες Ανδρέα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δεν χρειάζονται αναλύσεις για να αντιληφθείτε πως η Ανόρθωση βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί. Και θα ακροβατεί μέχρι να βάλει, όπως φαίνεται, ξανά βαθιά το χέρι στην τσέπη ο Χρήστος Πουλλαΐδης. Γιατί τα θαύματα τελείωσαν. Τα βουντού επίσης. Οι μπασμένοι στο ρεπορτάζ και, πρωτίστως, όσοι είχαν την τόλμη να επισημάνουν δύο-τρία πράγματα για τα οικονομικά του ιστορικού συλλόγου -όταν ο Ανδρέας Παντελή τον περασμένο καλοκαίρι ήταν καβάλα στο άλογο- τουλάχιστον έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους.

Δεν ξέρω, όμως, πόσο ήσυχα κοιμάται εδώ και καιρό ο Παντελή. Ο άνθρωπος που δήλωνε πως «ξέρω πολύ καλά να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου», «δεν άφησα χρέη στην Ανόρθωση, οπότε ας μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας όπως ξέρουμε και ο χρόνος θα κρίνει». Θα συμφωνήσω μαζί του. Ο χρόνος θα κρίνει και δυστυχώς για εκείνον αποφάσισε, σπρώχνοντάς τον στη γωνία. Τον έβαλε «τιμωρία», σε σημείο που ξεχάσαμε το «χρώμα» της φωνής του. Εξαφανισμένος και από τα… αγαπημένα του ΜΜΕ. Ακόμη και από την πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ανόρθωσης! Άνοιξε η γη και κατάπιε τον Ανδρέα.

Μιλάμε για τον λαλίστατο μέχρι πρότινος πρόεδρο Παντελή που τον περασμένο Οκτώβριο εμφανιζόταν τόσο σίγουρος σε δημόσιες τοποθετήσεις του φτάνοντας στο σημείο να πει ότι «δεν εγκαταλείπω το καράβι ποτέ, δύσκολα χάνω στοιχήματα, αυτή η ομάδα θα πετύχει». Άλλα λόγια, δηλαδή, να αγαπιόμαστε…

Μεγάλες κουβέντες πηδούσαν σαν βατράχια από το στόμα του. Προσπαθούσε να διασκεδάσει προφανώς τις εντυπώσεις, αρνούμενος επανειλημμένως πως ο μετεγγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού υλοποιείτο σε κινούμενη άμμο.

Τα προβλήματα περνούσαν κάτω από το χαλί. Συσσωρεύτηκαν με την πάροδο του χρόνου και εν τέλει «έσκασαν» σαν βόμβα, με τις γνωστές συνέπειες. Ο Ανδρέας Παντελή την έκανε με ελαφριά πηδηματάκια, η «Κυρία» έμεινε με τρύπιες γόβες, δεχόμενη απανωτές «επιπλήξεις» από τον καθέναν. Τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, ανάγκες να τρέχουν πιεστικά και μία πολύκροτη υπόθεση (Φράνσις Ουζόχο) που ταλάνισε και έπληξε ολόκληρο το οικοδόμημα της Ανόρθωσης.

Αυτοί που θα κληθούν να τραβήξουν το κάρο από τη λάσπη, τουλάχιστον ας προσπαθήσουν να αποφύγουν τα (τραγικά) λάθη που έγιναν ώστε να δημιουργηθεί επιτέλους ποιοτική ομάδα, η οποία θα είναι ικανή να κατακτά τίτλους και διακρίσεις. Χωρίς να ρισκάρουν τη βιωσιμότητα της «Κυρίας» και να… σέρνεται στα δικαστήρια. Όχι άλλα παλάτια στην άμμο. Να έχουν συναίσθηση των πράξεών τους. Γιατί ο λόγος δεν νικά ποτέ τα έργα και εν τέλει οι πράξεις περιγράφουν τον καθέναν, τον προσδιορίζουν, τον κατατάσσουν αναλόγως.

Μέχρι να βρεθεί η άκρη του νήματος, ο Ανδρέας Παντελή θα πρέπει να απαντήσει σε πολλά και «καυτά» ερωτήματα. Το οφείλει στον κόσμο της Ανόρθωσης. Γιατί, όπως ο ίδιος είχε πει, «ξέρω πολύ καλά να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ