aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑλαλούμ με το «χειραγωγημένο»!

Αλαλούμ με το «χειραγωγημένο»!

TOY ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ούτε η λέξη «μπάχαλο» δεν μπορεί να αποδώσει σωστά το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί για το υπό διερεύνηση ύποπτο χειραγωγημένο ματς Α’ κατηγορίας στην 4η αγωνιστική. Όλα άρχισαν από την ανακοίνωση – δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Όπως ανέφερε ο κ. Παπαχαραλάμπους η Επιτροπή είχε παρατηρήσει αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα σε συγκεκριμένο αγώνα, και γι’ αυτό το λόγο προχώρησε στην προσεκτική παρακολούθησή του από την τηλεόραση ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον οι υποψίες ήταν εύλογες. Αφού είδαμε τη στοιχηματική δραστηριότητα προσέχαμε και την κάθε κίνηση του κάθε παίκτη, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο «συνολικά εικοσιένα παράγοντες, προπονητές, πρόεδροι αλλά και ποδοσφαιριστές, βρίσκονται από σήμερα στο μικροσκόπιο της Επιτροπής».

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι η όλη ιστορία «αφορούσε» στην αναμέτρηση της Ανόρθωσης με τον Απόλλωνα. Τόσο οι κυανόλευκοι της Αμμοχώστου όσο και οι κυανόλευκοι της Λεμεσού έπεσαν από τα σύννεφα, αφού ως διοικήσεις δεν είχαν οποιαδήποτε ενημέρωση, ενώ κανένα από τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν είχε κλητευθεί να δώσει κατάθεση, όπως ανέφερε ο κ. Παπαχαραλάμπους. Προκάλεσε επίσης, εντύπωση ότι στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Επιτροπής, προέβη σε νέες δηλώσεις τονίζοντας: «Παρατηρήθηκε αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα σε συγκεκριμένο αγώνα. Είδαμε τον αγώνα από την τηλεόραση και προσέχαμε την κάθε κίνηση του κάθε παίκτη».

Διαβάστε επίσης: Απόλλων: «Καμία παραπληροφόρηση δεν μπορεί να μας πληγώσει»

Τελικά, δεν ήταν έτσι ακριβώς τα πράγματα… Ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου με τον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης πριν την εκτέλεση πέναλτι του Μπένσοπ και το «no comment» του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν αυτά που οδήγησαν την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού να διατάξει έρευνα!

Το ανέφερε ο ίδιος ο Αντρέας Παπαχαραλάμπους, μιλώντας στο Goal.com.cy (δείτε εδώ), αναφέροντας πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα, ενώ επεσήμανε πως εκδόθηκαν τρεις κλήσεις για κατάθεση!

Η συνομιλία του κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους με το Goal.com.cy, σε συνδυασμό με τις πρώτες του δηλώσεις στο ΚΥΠΕ και άλλες δημόσιες αναφορές δημιούργησε εύλογες απορίες στο ποδοσφαιρόφιλο κοινό, που δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Από πλευράς της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού εκδόθηκε αργότερα, λακωνική ανακοίνωση που αναφέρει ότι «έχει προχωρήσει σήμερα 21 Σεπτεμβρίου 2020 στην έκδοση κλήσεων σε αθλητικούς παράγοντες στο πλαίσιο έρευνας για πιθανή χειραγώγηση ποδοσφαιρικού αγώνα Α’ κατηγορίας κατά την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος».

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: «Πώς να πιστέψουμε ότι δεν σχετίζεται για την ολιγωρία με Παπασταύρου»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ