aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑκριβώς αυτό: ούτε εκκλησία ούτε πεδίο μάχης!

Ακριβώς αυτό: ούτε εκκλησία ούτε πεδίο μάχης!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Γήπεδο με πολύ κόσμο. Συνθήματα, τεράστιες σημαίες να ανοίγουν, χαρτάκια… ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα. Αλλά χωρίς χουλιγκάνια, κουκουλοφόρους, μασκοφόρους, εκσφενδονιστές επικίνδυνων αντικειμένων και επίδοξους δολοφόνους. Με οικογένειες που δεν φοβούνται να πάρουν τα παιδιά τους στο γήπεδο.

Όχι. Δεν είναι ουτοπικό στιγμιότυπο, μα το σκηνικό που στήθηκε χθες στο ντέρμπι του ΓΣΠ ανάμεσα σε Ομόνοια και Απόλλωνα. Με μεγάλους πρωταγωνιστές ασφαλώς τους πολυπληθείς οπαδούς των πρασίνων, οι οποίοι έδειξαν χθες τον δρόμο για ένα γήπεδο που την ίδια ώρα ούτε εκκλησία θυμίζει, μα ούτε και πεδίο μάχης.

Μια ηχηρή απάντηση σε όσους διατυμπανίζουν εδώ και ένα χρόνο ότι η κάρτα οπαδού αποτελεί τροχοπέδη για γηπεδική ατμόσφαιρα και ότι είναι η ταφόπλακα του ποδοσφαίρου. Αρκεί να επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες και ο κόσμος μπορεί να επιστρέψει στην κερκίδα.

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Ο δικαιωμένος Λάρκου χαμογελάει για την φθηνότερη επιλογή

Κόσμος που θέλει να υποστηρίξει την ομάδα του, θέλει να φωνάξει στην κερκίδα, μα όχι να σκοτώσει τον απέναντι. Αυτούς τους οπαδούς θέλουμε, οι άλλοι ας μείνουν στις καφετέριες και τους συνδέσμους.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, παρόμοιες εικόνες αναμένεται να εκτυλιχθούν σήμερα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» από τους οπαδούς της Ανόρθωσης, η οποία θα υποδεχτεί την Πάφος FC. Αν επιβεβαιωθούν, θα είναι άλλη μία απόδειξη ότι οι αρχικές επιφυλάξεις και η προκατάληψη για την κάρτα φιλάθλου άρχισαν να παραμερίζονται.

Διαβάστε επίσης: Το μήνυμα Ουζόχο και η επίθεση λατρείας

Αν λοιπόν και οι διοικήσεις των συλλόγων, που χάραξαν κοινή γραμμή με τους συνδεσμίτες, συνειδητοποιήσουν πως αλλάζοντας πορεία πλεύσης μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν, θα είναι ακόμα καλύτερα. Διαφορετικά θα παραμείνουν μόνοι να φωνάζουν, για να μη χαλάσουν τις σχέσεις τους με οπαδούς, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς δεν έρχονται στο γήπεδο.

Υ.Γ.: Η Ομόνοια έβγαλε δύο ματς με επίδοξους πρωταθλητές, παίρνοντας ισοπαλία (με σφοδρά παράπονα μάλιστα για τη διαιτησία) στην έδρα της ΑΕΚ και νίκησε τον Απόλλωνα. «Είναι απόδειξη ότι πάει για πρωτάθλημα;», το εύλογο ερώτημα. Δεν γνωρίζω να απαντήσω ακόμα, αλλά ξέρω σίγουρα το εξής: Αυτό που βλέπω μού αρέσει, γιατί είναι δουλειά προπονητή (Χένινγκ Μπεργκ) με ομαδικό παιχνίδι, αυτοματισμούς, οργάνωση και ποδοσφαιρική υγεία. Σοβαρό δείγμα για το ότι φέτος, ναι, μπορεί να είναι αλλιώς…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ