aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑυτός ο Πελέ (της Ανόρθωσης) πρέπει να είναι… περιπτωσάρα

Αυτός ο Πελέ (της Ανόρθωσης) πρέπει να είναι… περιπτωσάρα

Αυτός ο Πελέ (της Ανόρθωσης) πρέπει να είναι… περιπτωσάρα! Για να τον αποκτήσει η Ίντερ το 2007, όταν ήταν 20 χρονών, πλήρωσε 2 εκατομμύρια ευρώ. Στο Μιλάνο δεν ήταν άσχημος,  αφού έπαιξε σε καμιά 20αριά ματς.

Με δικό του γκολ οδήγησε την Ίντερ στον τελικό του κυπέλλου, ενώ σκόραρε και στον τελικό παρά την ήττα (1-2) από τη Ρόμα. Ο Μουρίνιο ήθελε κάτι καλύτερο, γι’ αυτό και τον πούλησε στην Πόρτο για 6 εκατ. ευρώ!

Τότε ήταν βασικός στις μικρές ομάδες της Πορτογαλίας αφού μετρά 24 συμμετοχές στην U20 και στη U21. Στην Πόρτο τίποτα… Γι’ αυτό δόθηκε δανεικός στην Πόρτσμουθ και ακολούθως στη Βαγιαδολίθ, όπου ήταν βασικό στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Μετά πήγε στην Τουρκία (έναντι 680 χιλιάδων ευρώ), όπου έκανε ρεκόρ παραμονής παίζοντας στην Εσκισεχίρ για τρεις σεζόν με 45 συμμετοχές.

Ακόμη και στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός πλήρωσε 440 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσει από τον Εργοτέλη, αλλά και πάλι δεν έπιασε και δόθηκε δανεικός (στη Λειβαδιά και ακολούθως στην Ανόρθωση).

Πλησιάζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ τα χρήματα που δαπανήθηκαν από όλες τις ομάδες, χωρίς να υπολογίζονται τα χρήματα για τους κατά καιρούς  δανεισμούς του. Ένας τέτοιος παίκτης δεν καταφέρνει να διακριθεί στο κυπριακό πρωτάθλημα. Και δεν ήταν λίγοι οι προπονητές της Ανόρθωσης που τον άφηναν στον πάγκο. Χθες δεν ήταν άσχημος, σκόραρε μάλιστα, αλλά τα προσόντα του είναι τέτοια που εύκολα θα μπορούσε να είναι ο ηγέτης της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ