aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑυτός μάλιστα, είναι τρόπος λειτουργίας επιπέδου Ανόρθωσης

Αυτός μάλιστα, είναι τρόπος λειτουργίας επιπέδου Ανόρθωσης

TOY MIXAΛΗ ΛΟΥΚΑ

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αγωνιστικών ακροβατισμών και πειραμάτων, η Ανόρθωση λειτούργησε σε μετεγγραφική περίοδο, ως Ανόρθωση. Ως ο σύλλογος που καταξιώθηκε στη συνείδηση φίλων και αντιπάλων για την πρωταγωνιστική του νοοτροπία, τον ποδοσφαιρικό εγωισμό και τη μανία του να ανεβάζει ψηλά τον πήχη.

Δεν αναφέρομαι σε αυτά καθ’ αυτά τα χειμερινά της αποκτήματα αλλά στον γενικότερο τρόπο που συμπεριφέρθηκε ο σύλλογος, ειδικότερα στις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ουσιαστικά από την ημέρα που ο Ρόνι Λέβι συνάντησε τον Ανδρέα Παντελή και αποφάσισαν το πώς θα ενισχύσουν την ομάδα, εν μέσω οικονομικής δυσχέρειας. Και τα «θέλω» τους ταυτίστηκαν. «Μόνο η νίκη είναι επιτυχία», το μότο του πρώτου. «Άμα θέλω 6άδα για φέτος και είμαι η Ανόρθωση, δεν παίρνω αμυντικούς», η άποψη του δεύτερου.

Από τότε, κομμένα τα παρακάλια στους ατζέντηδες, η τυφλή εμπιστοσύνη σε τεχνικούς διευθυντές αμφιβόλου ικανότητας και η αναμονή μέχρι το παρά πέντε της μετεγγραφικής περιόδου. Παρά τα πολλά ανοικτά μέτωπα, τέθηκε σε προτεραιότητα η προσπάθεια αγωνιστικής αναβάθμισης και ως κριτήριο επιλογής των παικτών, η ικανότητά τους να ανταποκριθούν σε πρωταγωνιστικό επίπεδο. Με άλλα λόγια, θεώρησαν ως δεδομένο ότι η «Κυρία» βγαίνει φέτος από την κρίση και του χρόνου ξαναμπαίνει σε πορεία διάκρισης.

Ο προπονητής λοιπόν έδωσε δύο ή τρία ονόματα για κάθε μία από τις ανοικτές θέσεις, δηλαδή για την απόκτηση ενός χαφ, ενός πλάγιου φορ και ενός στράικερ. Μέσα σε λιγότερες από δύο εβδομάδες, οι επιθυμίες του υλοποιήθηκαν. Αποκτήθηκε ο Μίτροβιτς για τη μεσαία γραμμή, ο Άλβες για την κορυφή της επίθεσης και ο Ολιβέιρα ως ακραίος μεσοεπιθετικός.

Ο Πορτογάλος δεν ήταν από την αρχή στη λίστα του Λέβι, καθώς είχε προηγηθεί ο Αντάλ. Ο Ρουμάνος ως γνωστό είχε έρθει προ ημερών στην Κύπρο και φωτογραφήθηκε παρέα με τον μάνατζέρ του, ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε τη μετεγγραφή πριν αυτή ολοκληρωθεί. Συγκεκριμένα, πριν δοθούν στην «Κυρία» κάποια απαιτούμενα έγγραφα.

Ο πρόεδρος των κυανολεύκων τότε τους έδωσε μια μικρή προθεσμία. Όταν αυτή εξέπνευσε, δεν τον ενδιέφεραν οι υποσχέσεις του Αντάλ. Ο Ισραηλινός τεχνικός είχε ήδη εντοπίσει τον Ολιβέιρα και διευθετήθηκε αστραπιαία η κάθοδός του στην Κύπρο για τις υπογραφές.

Έτσι, από νωρίς το απόγευμα της 31 Ιανουαρίου, η Ανόρθωση διευθέτησε εγκαίρως το κεφάλαιο ενίσχυση, διώχνοντας και το φάντασμα της αντίστοιχης περσινής περιόδου με το κάζο στην περίπτωση του Πίντο. Εκ πρώτης όψεως, οι επιλογές του Λέβι έχουν και με το παραπάνω την προοπτική να τον δικαιώσουν.

Αν θα το καταφέρουν, καθρέφτης θα είναι ο αγωνιστικός χώρος. Διότι ο άγραφος και αλάνθαστος ποδοσφαιρικός νόμος λέει πως κανένα βιογραφικό δεν παίζει μπάλα, όλοι κρίνονται στο γήπεδο. Ισχύει για κάθε είδους μετεγγραφή, ηχηρή ή άηχη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ