aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑ«Αυτό δεν πληρώνεται με χρήματα... Είναι σαν το ράγκμπι στη Β' Κατηγορία»

«Αυτό δεν πληρώνεται με χρήματα… Είναι σαν το ράγκμπι στη Β’ Κατηγορία»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα Sportsport.ba παραχώρησε ο Ντάνιελ Πράνιτς, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη θητεία του στην Κύπρο.

Σχετικά με την επιλογή του να προτιμήσει να έλθει στην Κύπρο παρά τη σπουδαία καριέρα του, είπε: «Συμπτωματικά. Πριν από αυτό, πέρασα λίγο χρόνο παίζοντας στη Σλοβενία για την Κόπερ, αλλά το κλαμπ υποβιβάστηκε, οπότε πήρα την ελευθέρας μου και σκεφτόμουν τι να κάνω στη συνέχεια. Τότε ο πρώην συμπαίκτης μου Γκόρντον Σίλντενφελντ ήρθε σε επαφή μαζί μου και με ρώτησε αν επιθυμούσα να έρθω στην Ανόρθωση όπου ήταν ήδη αυτός εκεί. Αναρωτήθηκα τι θα έκανα εκεί γιατί δεν ήξερα σχεδόν τίποτα για το ίδιο το πρωτάθλημα, αλλά πολύ γρήγορα ένιωσα άνετα. Πήγε πολύ καλά, επιλέχτηκα στην καλύτερη ομάδα της σεζόν. Μετά πήγα στην Αγία Νάπα για να μείνω σε φόρμα και δεν το μετάνιωσα».

Για την Κύπρο και αν του αρέσει, είπε: «Πώς μπορεί να έχει ήλιο κάθε μέρα (σ.σ. διερωτήθηκε); Υπάρχει πάντα ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου, που δεν μπορεί να πληρωθεί με χρήματα. Έχω πραγματικά ό,τι μου ταιριάζει εδώ, απολαμβάνω ακόμα το ποδόσφαιρο, αλλά και όλα τα άλλα συνοδευτικά πράγματα. Σκέφτομαι να μείνω εδώ και μετά από το τέλος της καριέρας μου».

Πως αισθάνεται που αγωνίζεται στη Β’ Κατηγορία: «Αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό στην καριέρα μου. Είναι αδύνατο να το παραλληλίσω με την Α’ Κατηγορία γιατί δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι ράγκμπι (σ.σ. γέλια). Το παιχνίδι είναι αρκετά δυνατό, τα γήπεδα είναι άσχημα».

Αν τον βλέπουν σαν ποδοσφαιρικό αστέρα οι υπόλοιποι: «Ίσως, αν και προσωπικά δεν θεωρώ τον εαυτό μου λίγο πιο πολύτιμο από τους άλλους. Θα μπορούσα να καθίσω στο τραπέζι με όλους όταν έπαιξα για την Μπάγερν Μονάχου και τώρα όταν είμαι στην Β’ Κατηγορία της Κύπρου. Προσπαθώ να μεταφέρω την εμπειρία μου σε νέους παίκτες, για να τους διδάξω πώς να ζεις για το ποδόσφαιρο και πώς να ζεις από το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πολλά ταλέντα εδώ, ωστόσο, νιώθω ότι είναι λίγο τεμπέληδες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ