aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑφήνει πίσω του αξιοζήλευτο φιλανθρωπικό έργο ο Παύλος Παυλάκης

Αφήνει πίσω του αξιοζήλευτο φιλανθρωπικό έργο ο Παύλος Παυλάκης

Το Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης Άγιος Χριστόφορος (ΚΕΠΑ) στο Παραλίμνι, αποχαιρετά τον πρώην Πρόεδρο της Ανόρθωσης Παύλο Παυλάκη, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 92 χρόνων, αφήνοντας πίσω πλούσιο φιλανθρωπικό έργο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΕΠΑ, εκτός από την Ανόρθωση ο Παύλος Παυλάκης «κατά τη διάρκεια της επίγειας διαδρομής του, ευεργετούσε και βοηθούσε παντού. Φιλανθρωπικοί σύνδεσμοι, εκκλησίες, ιδρύματα, σωματεία, άποροι, ασθενείς, ηλικιωμένοι λάμβαναν την βοήθειά του που πάντοτε φρόντιζε να γίνεται κρυφά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας… ΆΝΘΡΩΠΟΣ (με κεφαλαία γράμματα) με όραμα και πολλαπλά ενδιαφέροντα, αλλά κυρίως αγάπη προς το συνάνθρωπο και με διάθεση προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο. Με το πέρας του βίου του ολοκλήρωσε μια μεγάλη πορεία προσφοράς, αγάπης και ανθρωπιάς».

Σημειώνεται ακόμη πως και ως εργοδότης ο Παύλος Παυλάκης ξεχώριζε, αφού αγαπούσε τους εργαζόμενους σαν δικά του παιδιά. «Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία τον εκτιμούσαν και τον σέβονταν πρώτα σαν άνθρωπο και μετά σαν εργοδότη. Πάρα πολλά είναι τα περιστατικά που βοήθησε και πρόσφερε σε πολλούς εργαζόμενους και στις οικογένειές τους. Ως επιχειρηματίας ήταν άνθρωπος προοδευτικός και έντιμος γι’ αυτό και οι επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία του ήταν παράδειγμα προς μίμηση».

Το ΚΕΠΑ, που έχει μεγάλη προσφορά σε άπορες οικογένειες στην ελεύθερη Αμμόχωστο, ήταν ένα από τα πολλά ιδρύματα που ο Παύλος Παυλάκης ευεργετούσε και ευεργετεί μέχρι σήμερα. «Οι συναντήσεις μαζί του ήταν ένα μάθημα ζωής, γιατί βλέπαμε έναν οξυδερκή άνθρωπο να ρωτά και να ενδιαφέρεται πραγματικά για το μέλλον του ΚΕΠΑ και να βοηθά ουσιαστικά. Το μόνο που μας ζητούσε ήταν να μην δημοσιευτεί η οποιαδήποτε βοήθεια. Σεβόμαστε και υπακούουμε στο αίτημά του. Νιώθουμε πολύ μεγάλη ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπό του και στην οικογένειά του».

Ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος σε έκτακτη συνεδρία του αποφάσισε όπως οι σημαίες του Ιδρύματος κυματίζουν μεσίστιες για τρεις μέρες, όπως προσφερθεί Γεύμα Αγάπης στη μνήμη του και όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο “Καλάθι Αγάπης” να προσφέρει τρόφιμα στη μνήμη του κατά το μήνα Μάϊο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ