aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑδειάζει τον Παπαχαραλάμπους: «Ο ΠτΔ ξέρει. Δεν μιλάμε, κάνω υπομονή και ανοχή»

Αδειάζει τον Παπαχαραλάμπους: «Ο ΠτΔ ξέρει. Δεν μιλάμε, κάνω υπομονή και ανοχή»

Αδειάζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Αντρέα Παπαχαραλάμπους ο Χάρης Σαββίδης. Ο ερευνών λειτουργός και μέλος της Επιτροπής μιλώντας στον Super Sport FM ανέφερε ότι ο κ. Παπαχαραλάμπους εξέτασε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη και υιοθέτησε το πόρισμα για τον πρόεδρο της Δόξας Κώστα Χριστοδούλου και άλλα δύο πρόσωπα. Τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ τους και δήλωσε βέβαιος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι γνώστης της όλης κατάστασης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Πώς απαντάτε στις έμμεσες κατηγορίες του κ. Παπαχαραλάμπους; «Αν με κατηγορεί ή όχι δεν θέλω να μπω σε αυτή τη συζήτηση. Η κατάσταση που επικρατεί στην Επιτροπή είναι γνωστή σε όλους. Τι να σας πω; Τη μια φταίνε οι αθλητικοί παράγοντες, την άλλη φταίνε οι δημοσιογράφοι, την άλλη τα μέλη, τώρα ήρθε η σειρά μου αντιλαμβάνομαι. Κανένας δεν με ενημέρωσε για ελλείψεις. Η επιστολή δεν αναφέρει πουθενά ελλείψεις. Η επιστολή έχει ημερομηνία 5 Νοεμβρίου. Όταν μου κοινοποίησε την επιστολή τέλος Νοεμβρίου σε επικοινωνία που είχα με την Εισαγγελία για να δω τι έγινε δεν μου αναφέρθηκε κάτι για ελλείψεις, ούτε τίποτα άλλο».

Γιατί το ζήτησε; «Δεν ξέρω».

Υπάρχει κάποια σκοπιμότητα κ. Σαββίδη; «Πραγματικά, δεν γνωρίζω αν υπάρχει και ποια είναι αυτή. Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν ολοκλήρωσα το πόρισμα, το διαβίβασα στην Επιτροπή. Τότε η Επιτροπή απαρτιζόταν από εμένα τον κ. Καρτακούλη, τον κ. Παπαχαραλάμους και την κ. Κωνσταντίνου. Οι τρεις τους συνεδρίασαν και υιοθέτησαν στην ολότητα του ως πλήρες το πόρισμα. Και την επόμενη μέρα ο κ. Παπαχαραλάμπους την παρέδωσε στην Εισαγγελία».

Ε, αφού το ενέκρινε γιατί το ζήτησε πίσω; «Δεν γνωρίζω. Εγώ χθες το έμαθα ότι είχε ελλείψεις. Και να σας πω και κάτι άλλο. Λέει στην επιστολή του ότι θέλει να το συμπληρώσει. Και δεν ξέρω με ποιον μίλησε από την Εισαγγελία. Αν το έπιασε πίσω γιατί δεν επικοινώνησε μαζί μου, αφού εγώ είμαι στην Επιτροπή, να μου πει ότι πρέπει να συμπληρωθεί και υπάρχουν ελλείψεις».

Κύριε Σαββίδη, στην Επιτροπή έχετε μείνει δύο άτομα. Δεν μιλάτε μεταξύ σας; «Καθόλου».

Ο ΠτΔ τι κάνει για αυτό το θέμα. Μείνατε δύο άτομα και δεν μιλάτε μεταξύ σας; «Και εγώ την ίδια υπομονή και ανοχή κάνω σε πρωτόγνωρα πράματα. Σεβόμενος πλήρως ότι υπάρχει από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και γι’ αυτό μας κάλεσε εμένα και τα τρία μέλη που παραιτήθηκαν. Ο ΠτΔ μας άκουσε και γνωρίζει την κατάσταση. Έθεσα και εγώ τον εαυτό μου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είπα εάν κρίνει ότι είναι πρόβλημα ο Σαββίδης ή υπάρχουν ελλείψεις και ευθύνες που μου αναλογούν πραγματικά το ίδιο δευτερόλεπτο είναι στη διάθεσή του η παραίτησή μου. Μας λέχθηκε ότι σύντομα θα πάρει τις αποφάσεις του. Αν υπάρχει κάποια αιτία για καθυστέρηση στη λήψη απόφασης δεν γνωρίζω. Αλλά, σας λέω ότι υπάρχει επίγνωση της κατάστασης από αυτούς που πρέπει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ