aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση – Πάφος FC 3-4: Παρτίδα ταβλιού με ανατροπές στην πρόβα τζενεράλε (vid)

Ανόρθωση – Πάφος FC 3-4: Παρτίδα ταβλιού με ανατροπές στην πρόβα τζενεράλε (vid)

Στην επίθεση πέταγαν «φωτιές», αλλά στην άμυνα έμπαζαν. Η Πάφος FC επικράτησε 4-3 της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στην πρόβα τζενεράλε των δύο ομάδων ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ένα παιχνίδι με εφτά γκολ, γρήγορο ρυθμό, αρκετές ευκαιρίες και συνεχόμενες εναλλαγές στο σκορ η… μπίλια έκατσε στο τέλος στην ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ. Οι γαλάζιοι προηγήθηκαν 1-0 και 4-3, ενώ δύο φορές ισοφάρισαν στο σκορ σε 2-2 και 3-3. Δύο τέρματα πέτυχε ο Ζάιρο (14′, 39), ο Κβίντα ισοφάρισε σε 3-3 και ο Βαλακάρι με πέναλτι στο 83’ (μετά από ανατροπή του Ντράγκομιρ από τον Ουάρντα) διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Στα αξιοσημείωτα για την παφιακή ομάδα, η οποία υπερείχε ελάχιστα στην κατοχή της μπάλας (52%-48%) καταγράφεται το γεγονός ότι και οι οκτώ τελικές της προσπάθειες ήταν εντός στόχου.

Η Ανόρθωση είχε ως κορυφαίο τον Άβντο Εμπραλίτζε, ο οποίος πέτυχε τα πρώτα δύο τέρματα των κυανόλευκων και έδωσε την ασίστ στον Έλντερ Φερέιρα για το τρίτο. Ο Ντάρκο Μίλανιτς πρόβαρε, αν όχι απόλυτα, σε μεγάλο βαθμό την ενδεκάδα που έχει κατά νου να παρατάξει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο Αμρ Ουάρντα έπαιξε σε ρόλο επιτελικού μέσου στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη πήγε στο αριστερό άκρο και αγωνίστηκε ως «δεκάρι» ο Εμπραλίτζε. Εκτός αποστολής έμεινε για προληπτικούς λόγους ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις πρώτες δύο αγωνιστικές. Δεν χρησιμοποιήθηκε ο υπό δοκιμή Ανδρέας Κατσαντώνης, γεγονός που… φωτογραφίζει τις σκέψεις του Μίλανιτς για την τελική του απόφαση.

H Πάφος FC αντιμετωπίζει στο ΓΣΠ τον ΑΠΟΕΛ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ενώ η Ανόρθωση θα πάει επίσης στη Λευκωσία για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Ντάρκο Μίλανιτς): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Χαρογιάν, Παϊσίνιο, Κορέια, Αρτυματάς (78′ Σαμπό), Πάντσεον, Εμπραλίτζε (84′ Χριστοφή), Φερέιρα (78′ Ιωάννου), Ουάρντα, Νινγκά.

Πάφος FC (Χένινγκ Μπεργκ): Ολαθαμπάλ (65′ Αντός), Δημητρίου (65′ Φουρ, 76′ Ροντρίγκες), Κβίντα, Μπάιριτς, Ζουνίνιο (75′ Καραμπάτζε), Ντράγκομιρ, Χότσκο, Χέσταντ, Τάνκοβιτς, Βαλακάρι (88′ Σεμέδο), Ζάιρο (76′ Χάμαντι).

Σκόρερ: Εμπραλίτζε 16′, 25′, Φερέιρα 53′ / Zάιρο 14′, 39, Κβίντα 77′, Βαλακάρι (πεν.) 83′

Κίτρινες: Παϊσίνιο / Κβίντα, Χότσκο, Ντράγκομιρ.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Παναγιώτης Χατζηγεωργίου.

Α’ Βοηθός διαιτητή: Παύλος Γεωργίου.

B’ Βοηθός διαιτητή: Λάμπρος Λάμπρου.

Τέταρτος: Ιωάννης Χριστοδούλου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

– Έναρξη αγώνα.

3′ Δοκάρι για την Ανόρθωση, κόρνερ του Πάντσεον, κεφαλιά του Ουάρντα η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

8′ Απαντά στις ευκαιρίες η Πάφος, εξαιρετική πάσα του Μπάιριτς στον Τάνκοβιτς, αυτός προσπάθησε να περάσει την μπάλα πάνω από το σώμα του Λόρια με τον Γεωργιανό να δείχνει ετοιμότητα.

14′ ΓΚΟΛ για την Πάφος FC με τον Ζάιρο! Ο Τάνκοβιτς έδωσε πάσα στον επιθετικό της Πάφου, αυτός απέφυγε το μαρκάρισμα του Αμπαρτζουμιάν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

16′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση με τον Εμπραλίτζε! Άμεση απάντηση για την Ανόρθωση με τον Γεωργιανό να φεύγει στην πλάτη της άμυνας της Πάφου και με συρτό σουτ εκτός περιοχής σκόραρε.

18′ Εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

25′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση και πάλι με τον Εμπραλίτζε! Ο Αμπαρτζουμιάν έκανε σέντρα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Ζουνίνιο πήρε περίεργη τροχιά, κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στρώθηκε στα πόδια του Εμπραλίτζε, ο οποίος απλά την σούταρε στα δίχτυα. Κακή αντίδραση από τον τερματοφύλακα της Πάφου, Ολαθαμπάλ.

38′ Σουτ του Κβίντα, ο Λόρια ήταν στη σωστή θέση και μάζεψε την μπάλα.

39′ ΓΚΟΛ για την Πάφος FC, 2-2 με τον Ζάιρο! Ο Τάνκοβιτς έδωσε στον Ντράγκομιρ, αυτός σέντραρε και ο Ζάιρο νίκησε κατά κράτος τον Παϊσίνιο στον “αέρα” και έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Tέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

53′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση, 3-2 με τον Φερέιρα! Ο Εμπραλίτζε από σκόρερ έγινε δημιουργός, καθώς έδωσε πάσα στον Πορτογάλο, ο οποίος με ψυχραιμία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Πάφου.

55΄Κοντά σε τέταρτο γκολ η Ανόρθωση, όμως στο σουτ του Πάντσεον η μπάλα άλλαξε πορεία όταν βρήκε πόδια αμυντικού της Πάφου.

63′ Προσωρινή διακοπή στο παιχνίδι, καθώς οι οργανωμένοι οπαδοί της Ανόρθωσης που επέστρεψαν στο πέταλο, άναψαν δεκάδες βεγγαλικά.

71′ Εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Νινγκά, απέφυγε με έξυπνο τρόπο δύο αμυντικούς, βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, με την μπάλα να περνά εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αντός.

77′ ΓΚΟΛ για την Πάφο, 3-3 με τον Κβίντα! Ο κεντρικός αμυντικός της Πάφου προωθήθηκε σε στατική φάση και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόρια.

82′ Πέναλτι για την Πάφο, το έκανε ο Ουάρντα στον Ντράγκομιρ. Ορθή η απόφαση του διαιτητή.

83′ ΓΚΟΛ για την Πάφο, με πέναλτι του Βαλακάρι, προηγείται με 4-3 η ομάδα του Μπεργκ.

90+2′ Σουτ του Σεμέδο, ο Λόρια έδιωξε σε κόρνερ.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ