aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση – Ομόνοια: Πέραν των 10 κρουσμάτων, τα δεδομένα για το Σούπερ Καπ

Ανόρθωση – Ομόνοια: Πέραν των 10 κρουσμάτων, τα δεδομένα για το Σούπερ Καπ

Το νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού καλπάζει στην Κύπρο και το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο. Ο ιός έδειξε τα «δόντια» από νωρίς στις κυπριακές ομάδες, αφού Ανόρθωση, Ομόνοια, Απόλλων και ΑΕΚ ανακοίνωσαν κρούσματα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν θετικοί παίκτες και στον Άρη.

Ο πρώτος επίσημος αγώνας της σεζόν είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη, 13 Ιουλίου στο ΓΣΠ, ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ομόνοια και την Ανόρθωση. Οι πράσινοι επέστρεψαν από την Πολωνία χωρίς να συνοδεύουν την αποστολή όσοι νόσησαν. Οι πρωταθλητές απέφυγαν να δώσουν λεπτομέρειες για τον αριθμό των κρουσμάτων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για τουλάχιστον πέντε ποδοσφαιριστές.

Στην Ανόρθωση εντοπίστηκε σήμερα άλλο ένα κρούσμα, που ανέβασε τον αριθμό στα έξι. Με τα υφιστάμενα δεδομένα ο αγώνας του Σούπερ Καπ θα διεξαχθεί κανονικά, όμως υπάρχει κίνδυνος αναβολής του εάν προκύψει διασπορά του ιού τις επόμενες μέρες και εφόσον το επιθυμεί το Σωματείο που θα πληγεί.

Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ για περιπτώσεις αναβολής αγώνα προνοεί ότι: «σε περίπτωση που υπάρχουν 4 θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές στην ίδια ομάδα οι οποίοι είναι στο κατάλογο Α, της ομάδας Ανδρών του σωματείου, τότε οι αγώνες που είναι προγραμματισμένοι εντός 7 ημερών από το πρώτο θετικό κρούσμα, μετά από αίτημα του Σωματείου, αναβάλλονται».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ