aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση – Ομόνοια 0-2: Της έκλεισε το «σπίτι» και βλέπει τελικό (vid)

Ανόρθωση – Ομόνοια 0-2: Της έκλεισε το «σπίτι» και βλέπει τελικό (vid)

Με το ένα πόδι στον τελικό κυπέλλου Coca – Cola της 25ης Μαΐου βρίσκεται η Ομόνοια. Οι πράσινοι επικράτησαν 2-0 της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στον πρώτο ημιτελικό και πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο ΓΣΠ που θα διεξαχθεί στις 4 Μαΐου.

Η ομάδα του Νιλ Λένον με δύο εντυπωσιακά γκολ των Παπουλή (11’) και Λοΐζου (36’) μετουσίωσε την απόλυτη κυριαρχία της στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και διεύρυνε το αήττητό της στην έδρα της Ανόρθωσης σε έξι παιχνίδια! Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που οι πράσινοι έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι, ήταν στις 6 Μαΐου 2018.

Η Ομόνοια είναι ένα βήμα πριν τη συμμετοχή της σε τελικό κυπέλλου μετά από έξι χρόνια με στόχο φυσικά την κατάκτηση του τροπαίου για πρώτη φορά μετά το 2012, ώστε να εξασφαλίσει ευρωπαικό εισιτήριο. Η «Κυρία» ήταν κατώτερη των περιστάσεων σε ένα κρίσιμο ραντεβού και πλέον για να διατηρήσει τα κεκτημένα της περσινής σεζόν χρειάζεται να ανέβει ένα «βουνό» στη Λευκωσία τη μεθεπόμενη Τετάρτη (4/5), αφού ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας τέρματος.

Το ματς

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Οι πράσινοι μπήκαν με άγριες διαθέσεις στο ματς, έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους με τον Λοΐζου να χάνει δύο ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο (1’ και 8’). Στο 11’ ο Φώτης Παπουλής έβαλε σε θέση οδηγού στο σκορ το «τριφύλλι» με ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ της καριέρας του. Ο Ελλαδίτης μετά από κοντινή πάσα του Λοβέρα σε κόρνερ, είδε τον Τζουρ στο πρώτο δοκάρι και με ένα εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό σουτ έπιασε… αδιάβαστο τον Ισραηλινό.

Στο 17’ η Ανόρθωση είχε μοναδική διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 1-1, όμως ο Φαμπιάνο απέκρουσε το εξ επαφής σουτ του Ρισβάνη, ενώ η δεύτερη προσπάθεια του Ελλαδίτη αμυντικού βρήκε εμπόδιο τα πόδια του Γιούστε. Η Ομόνοια συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, έδειξε τα «δόντια» της σε δύο περιπτώσεις με τους Λοβέρα (29’) και Σέχου (34’) να μην βρίσκουν στόχο και τιμώρησε για δεύτερη φορά στο ματς την Ανόρθωση στο 36’ με δράστη τον Λοΐζο Λοΐζου.

Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός της Ομόνοιας πήρε την πάσα από τον Παπουλή και εξέθεσε την άμυνα της Ανόρθωσης, αφού Ρισβάνης και Εσκοβάλ δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν, την κατάλληλη στιγμή σούταρε και νίκησε τον Τζουρ για το 2-0. Ήταν το τέταρτο φετινό γκολ του 18χρονου άσου σε όλες τις διοργανώσεις και πρώτο μετά 7 Νοεμβρίου 2021.

Ο Κετσπάγια προσπάθησε να διορθώσει τις ανορθογραφίες της ομάδας του με την είσοδο των Ιωάννου και Νόβοτνι, αντί των Βερχόβετς και Χουσμπάουερ στο ημίχρονο. Οι κυανόλευκοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, ισορρόπησαν την αναμέτρηση και είχαν καλές στιγμές για να σκοράρουν, αλλά ήταν άστοχοι. Ο Χριστοδουλόπουλος στο 52’ λειτούργησε εγωιστικά και δεν πάσαρε στον αμαρκάριστο Ιωάννου με αποτέλεσμα να νικηθεί από τον Φαμπιάνο, ο Χριστοφή αστόχησε σε τετ α τετ στο 66’, ο Ουάρντα δεν σκόραρε σε σουτ στην κίνηση (74’), ενώ ο Ντέλετιτς πέταξε την ευκαιρία στα σκουπίδια στο 82’ μετά τη σέντρα του Κορέια. Ευκαιρίες για τρίτο γκολ είχε η Ομόνοια με τον Μάταβζ σε δύο περιπτώσεις να αστοχεί για λίγο σε κεφαλιά (57’) και σουτ (73’) και τον Παπουλή (58’, 69’).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Τζουρ, Εσκοβάλ (57′ Αμπαρτζουμιάν), Ρισβάνης, Κορρέα, Κορέια, Αρτυματάς, Χούσμπαουερ (46′ Ιωάννου), Βερχόβετς (46′ Νόβοτνι), Χριστοφή (74′ Ντέλετιτς), Ουάρντα, Χριστοδουλόπουλος (79′ Χρυσοστόμου).

Ομόνοια (Νιλ Λένον): Φαμπιάνο, Σέχου (78′ Ψάλτης), Γιούστε (64′ Χούμποτσαν), Λανγκ, Λέτσγιακς, Λοΐζου, Ντίσκερουντ, Μπασιρού, Λοβέρα (78′ Χαραλάμπους), Παπουλής (71′ Ζαχαρίου), Μάταβζ (78′ Κακουλλής).

Σκόρερ: – / Παπουλής 11′, Λοΐζου 36′

Κίτρινες: Βερχόβετς, Kορρέα, Χριστοδουλόπουλος / Λανγκ, Χαραλάμπους.

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Manganiello Gian Luca.

Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

4ος: Χριστοφόρου Μάριος.

VAR: Ghersini Davide.

AVAR: Πέτρου Πέτρος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

1′ Προϋπόθεση ευκαιρίας για την Ομόνοια, ο Λέτσγιακς μπήκε από αριστερά στην περιοχή, γύρισε στον Λοΐζου, όμως το σουτ του κτύπησε στον Μάταβζ.

6′ Καλός ρυθμός στο παιχνίδι, η Ανόρθωση με μπροστάρη τον Ουάρντα προσπάθησε να ασκήσει πίεση, αλλά χωρίς να καταγράψει κάποια τελική προσπάθεια.

8′ Τεράστια ευκαιρία για την Ομόνοια, ο Παπουλής έκανε γύρισμα από αριστερά στο σημείο του πέναλτι, ο Λοΐζου σούταρε δυνατά η μπάλα στο δεξί δοκάρι του Τζουρ.

11′ ΓΚΟΛ για την Ομόνοια με τον Φώτη Παπουλή! Ο Ελλαδίτης μετά από κοντινή πάσα του Λοβέρα σε κόρνερ, είδε τον Τζουρ εκτός θέσης και με ένα εξαιρετικό σουτ έδωσε προβάδισμα στους πράσινους.

17′ Τρομερή διπλή ευκαιρία για την Ανόρθωση. Σέντρα ακριβείας του Χριστοφή ο Ρισβάνης έκανε το σουτ ο Φαμπιθάνο απέκρουσε εξ επαφής, ο Ελλαδίτης έκανε δεύτερη προσπάθεια με τον Γιούστε να βάζει τα πόδια και να σταματά την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

25′ Δεν μπορεί η Ανόρθωση να επιβάλει τον ρυθμό της και ο Κετσπάγια έχει παράπονα από τους παίκτες του.

29′ Ευκαιρία για την Ομόνοια, ατομική προσπάθεια του Λοβέρα απέφυγε δύο ποδοσφαιριστές, σούταρε από το ύψος της περιοχής και ο Τζουρ έδιωξε σε κόρνερ.

34′ Ο Λοΐζου απέφυγε τον Κορέια, έκανε παράλληλη σέντρα ο Κορρέα απομάκρυνε προσωρινά και ο Σέχου σουταρε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

36′ ΓΚΟΛ για την Ομόνοια με τον Λοΐζου! Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός πήρε την πάσα από τον Παπουλή, και εξέθεσε την άμυνα της Ανόρθωσης, αφού Ρισβάνης και Εσκοβάλ δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν, την κατάλληλη στιγμή σούταρε και νίκησε τον Τζουρ. 2-0 για την Ομόνοια! Τεράστιο προσβάδισμα για τους πράσινους καθώς στο θεσμό του κυπέλλου Coca – Cola ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

44′ Σκόραρε με το χέρι ο Χριστοδουλόπουλος, το τέρμα ακυρώθηκε και ο Ελλαδίτης τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτη. Ορθή η απόφαση του διαιτητή.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

49′ Σουτ του Μάταβζ εκτός περιοχής, δυνατό η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

50′ Κάκιστο τελείωμα του Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής μετά την πάσα του Χριστοφή, ο Φαμπιάνο απέκρουσε εύκολα.

52′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση, ο Χριστοφή έκανε σέντρα από δεξιά, ο Χριστοδουλόπουλος πήγε να τα κάνει όλα μόνος και στο τέλος νικήθηκε από τον Φαμπιάνο, αν και θα μπορούσε μετά την ντρίμπλα στον Βραζιλιάνο σε πρώτο χρόνο να πασάρει στον αμαρκάριστο Ιωάννου.

55′ Σουτ του Παπουλή, η μπάλα κτυπά στο χέρι του Ρισβάνη, αλλά ήταν σε φυσική θέση.

57′ Σέντρα του Λοΐζου, κεφαλιά του Μάταβζ για λίγο δεν βρήκε στόχο. Κάνει εξαιρετικό παιχνίδι ο Κύπριος μεσοεπιθετικός.

58′ Φαλτσαριστό σουτ του Παπουλή η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

62′ Δυνατό σουτ του Νόβοτνι με το αριστερό, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Φαμπιάνο. Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο Γιούστε.

66′ Σπουδαία ευκαιρία για την Ανόρθωση, ο Χριστοφή αστόχησε σε τετ α τετ με τον Φαμπιάνο, μετά από εξαιρετική μακρινή πάσα του Ουάρντα.

69′ Ο Παπουλής αμαρκάριστος έκανε σουτ ο Τζουρ ήταν σε ετοιμότητα.

69′ Ευκαιρία για την Ανόρθωση, ο Κορέια σούταρε η μπάλα κόντραρε στον Χούμποτσαν.

73′ Κοντά στο 3-0 η Ομόνοια, ο Τζουρ απέκρουσε το σουτ του Μάταβζ.

74′ Σέντρα του Ντέλετιτς, σουτ στη κίνηση του Ουάρντα ο Φαμπιάνο είπε “όχι”.

82′ Ο Ντέλετιτς έκανε κακό τελείωμα της φάσης μετά τη σέντρα του Κορέια.

82′ Μακρινό σουτ του Κακουλή η μπάλα έξω.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ