aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση – Ολυμπιακός 1-1: Τέλος ΚΑλό για τους μαυροπράσινους (vid)

Ανόρθωση – Ολυμπιακός 1-1: Τέλος ΚΑλό για τους μαυροπράσινους (vid)

Έπαιξε με τη φωτιά και στο τέλος κάηκε η Ανόρθωση κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», σε παιχνίδι για την 14η αγωνιστική. Όλα τα λεφτά ήταν το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο σημειώθηκαν τα δύο τέρματα, αποβλήθηκε ο Μάριος Αντωνιάδης στο 55’ με δύο κίτρινες κάρτες και μπόλικες αμφισβητούμενες φάσεις, με τον διαιτητή Κωνσταντίνο Φωτίου και τον VARίστα Ροβέρτο Κώστα να ελέγχονται για ορισμένες αποφάσεις τους. Προηγήθηκε στο σκορ η Ανόρθωση στο 59’ με το πρώτο φετινό γκολ του Αμρ Ουάρντα, απάντησε ο Ολυμπιακός με τον Κα στο 73’, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Πρώτη ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες σε αγώνα πρωταθλήματος μετά τον Γενάρη το 2011, αποτέλεσμα που ικανοποιεί τους μαυροπράσινους. Η ομάδα του Μάκη Σεργίδη μετά την ισοπαλία στην Πάφο, πρόσθεσε άλλον ένα βαθμό στο σακούλι σε μία δύσκολη έδρα και έφτασε τους οκτώ. Στον αντίποδα η Ανόρθωση έχασε άλλους δύο βαθμούς, αποδοκιμάστηκε από μερίδα οπαδών της στο τέλος του ματς και με 18 βαθμούς κινδυνεύει να χάσει ακόμα και την 7η θέση. Αν και έπαιξε με παίκτη λιγότερο για 35′ η ομάδα του Τσίσκο Μουνιόθ προηγήθηκε στο σκορ, αλλά δεν μπόρεσε να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Το ματς

Με την Ανόρθωση να έχει τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο, αλλά να δυσκολεύεται αφάνταστα να μπει απειλητικά στην περιοχή του Μολ κύλησε το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Η ομάδα του Τσίσκο Μουνιόθ είχε πέντε τελικές προσπάθειες, χωρίς καμία να είναι στον στόχο. Οι καλύτερες στιγμές της «Μεγάλης Κυρίας» καταγράφηκαν σε διάστημα μερικών δευτερολέπτων. Στο 11’ Ουάρντα και Νινγκά άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, ο Αιγύπτιος έκανε το σουτ και ο Μολ έδιωξε σε κόρνερ.  Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κίκο εκτέλεσε κόρνερ, ο Αμπαρτζουμιάν έκανε γυριστή κεφαλιά και η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μολ.

Με επίμαχη φάση άρχισε το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Στο 48’ της αναμέτρησης ο VARίστας, Ροβέρτος Κώστα κάλεσε τον διαιτητή Κωνσταντίνο Φωτίου γιατί διαπίστωσε παράβαση εντός περιοχής της «Μεγάλης Κυρίας», σε μαρκάρισμα του Κορέια στον Βαγγέλη Κυριάκου.

Ο διαιτητής δεν ασπάστηκε την άποψη του VAR και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο Κορέια πάτησε από πίσω τον Κυριάκου, αφού όμως πρώτα έδιωξε την μπάλα και ο διαιτητής έκρινε ότι δεν έγινε δεύτερη κίνηση από τον παίκτη της Ανόρθωσης δεν καταλόγισε παράβαση.

Στο 55’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, αφού αποβλήθηκε ο Μάριος Αντωνιάδης. Ο Κύπριος στόπερ στο 51’ τιμωρήθηκε για πρώτη φορά και στο 55’ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Κορομά. Πάντως, οι επαναληπτικές προβολές της φάσης αφήνουν… σκιά για το κατά πόσο ο αμυντικός της Ανόρθωσης πάτησε τον επιθετικό του Ολυμπιακού, αφού δεν φαίνεται να υπάρχει επαφή. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η «Μεγάλη Κυρία» προηγήθηκε στο σκορ με το πρώτο γκολ του Αμρ Ουάρντα στο πρωτάθλημα. Ο Αιγύπτιος που προωθήθηκε σε ρόλο επιθετικού στο δεύτερο ημίχρονο, κινήθηκε έξυπνα ανάμεσα στους αμυντικούς του Ολυμπιακού και με ωραία κεφαλιά στο 59’ μετά τη σέντρα ακριβείας του Κορέια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μολ.

Στο 70’ καταγράφηκε άλλη μία επίμαχη φάση, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι υπέρ της Ανόρθωσης για χέρι του Μπάρντι. Μετά από παρέμβαση του VAR άλλαξε η απόφαση και καταλογίστηκε φάουλ, εκατοστά εκτός μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού. Στο 72′ ο Μάκης Σεργίδης έπαιξε τα ρέστα του ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Κα και ένα λεπτό αργότερα ο Καμερουνέζος εξτρέμ τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Λόρια, έφερε το παιχνίδι στα ίσια και το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Τσίσκο Μουνιόθ): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν (80′ Κορρέα), Μπαϊσίνιο (80′ Γουαρίς), Αντωνιάδης, Κίκο (46′ Ιωάννου), Αρτυματάς, Κορέια, Σάμπο, Χριστοφή (46′ Φερέιρα), Ουάρντα, Νινγκά (46′ Χρυσοστόμου) .

Ολυμπιακός (Μάκης Σεργίδης): Μολ, Κυριάκου, Λιασίδης (66΄Χέντριγκς), Μπάρντι, Μουκτάρης, Ιωάννου, Νάνι (72′ Κα), Ψύχας (46′ Πεχλιβάνης), Γκεριέ, Δόσης, Κορομά.

Σκόρερ: Ουάρντα 59′ / Kα 73′

Κίτρινες: Σάμπο (3η), Κορέια (3η), Αντωνιάδης, Ουάρντα (3η) / Ιωάννου (3η).

Αποβολές: Αντωνιάδης 55′ / –

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος.

Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Ομηρος.

Β’ Βοηθός: Αναστασίου Στέφανος.

4ος: Αθανασίου Κυριάκος.

VAR: Κώστα Ροβέρτος.

AVAR: Ηροδότου Ξένια.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ