aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση – Νέα Σαλαμίνα: Η μάχη της πρωτιάς

Ανόρθωση – Νέα Σαλαμίνα: Η μάχη της πρωτιάς

Βαρωσιώτικη υπόθεση είναι η μάχη για την πρωτιά στον β’ όμιλο του πρωταθλήματος. Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα θα αναμετρηθούν απόψε (19:00, Cytavision1) στο «Αμμόχωστος» για τέταρτη και τελευταία φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και το αποτέλεσμα του αγώνα είτε θα φέρει την «Κυρία» αγκαλιά με την πρώτη θέση του ομίλου είτε θα αναθερμάνει το ενδιαφέρον. Όχι πως η 7η θέση στη συνολική κατάταξη της βαθμολογίας θα χρυσώσει το χάπι της αποτυχημένης πορείας για τους κυανόλευκους, εντούτοις θα πρόκειται για νότα αισιοδοξίας ενόψει της επόμενης σεζόν.

Η ομάδα του Bέσκο Μιχαΐλοβιτς διανύει καλό «φεγγάρι». Προέρχεται από ευρείες νίκες επί της Δόξας (5-0) και του Ολυμπιακού (4-1). Ο δείκτης αποτελεσματικότητας είναι στο καλύτερο επίπεδο από το ξεκίνημα της σεζόν και οι πλείστοι ποδοσφαιριστές δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο. Βλέπετε, προμηνύεται αναδιοργάνωση του ρόστερ το καλοκαίρι και το κίνητρο της «επιβίωσης» έχει θετικό αντίκτυπο στην Ανόρθωση. Πέραν των Χρυσοστόμου και Αμπαρτζουμιάν, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση του Σερβοκύπριου τεχνικού, ο οποίος δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς Κύπριους και αναμένεται να συνεχίσει να το κάνει στα παιχνίδια που απομένουν.

Στον αντίποδα, η Νέα Σαλαμίνα βαδίζει και παραπατά τον τελευταίο μήνα. Η νίκη επί της Καρμιώτισσας (1-0), στις 7 Απριλίου, ήταν η τελευταία για το συγκρότημα του Σάββα Πουρσαϊτίδη. Ακολούθησαν πέντε παιχνίδια με απολογισμό τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Οι ερυθρόλευκοι θα επιδιώξουν να κερδίσουν για πρώτη φορά φέτος την συμπολίτισσα, ώστε να την «πιάσουν» στους 51 βαθμούς, αν και πάλι θα μειονεκτούν στην ισοβαθμία.

Η Ανόρθωση μετρά δύο νίκες στις μεταξύ των δύο ομάδων αναμετρήσεις στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο. Ο Ελλαδίτης προπονητής θα επιστρέψει στον πάγκο της Νέας Σαλαμίνας, όμως έχει γεμάτο απουσιολόγιο. Οι Ντάτκοβιτς, Μαλεκκίδης, Τιάγκο, Κατσικάς και Οφόρι δεν υπολογίζονται. Επίσης, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση αμφίβολη είναι η συμμετοχή του πρώτου σκόρερ της ομάδας, Ντιέγκο Ντορεγκαράι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ