aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση – Εθνικός 2-1: Αφού δεν κάηκε, χαμογέλασε… (vid)

Ανόρθωση – Εθνικός 2-1: Αφού δεν κάηκε, χαμογέλασε… (vid)

Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου κέρδισε με την ψυχή στο στόμα 2-1 τον Εθνικό στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος και πανηγύρισε τους πρώτους της βαθμούς στη σεζόν. Αρτυματάς (10′) και Χριστοδουλόπουλος με πέναλτι (42′) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην «Κυρία» και έδειχναν να «καθαρίζουν» την αναμέτρηση, όμως στο φινάλε έσπασαν καρδιές.

Ο Φλοριάν Τολεμές με προβολή μετά από σουτ του Αμπντουλάγιεφ στο 90’ μείωσε σε 2-1 για την ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους, η οποία άσκησε πίεση στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων και είχε καλές στιγμές με τους Τολεμές (90+1’) και Χολ (90+5’) για να ισοφαρίσει.

Τρίτη ήττα σε ισάριθμα ματς για τον Εθνικό είναι μαζί με τον ΑΠΟΕΛ οι δύο ομάδες που δεν έχουν ούτε έναν βαθμό συγκομιδή στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους αν και κατέγραψε 12 (!) τελικές προσπάθειες (οκτώ είχε η Ανόρθωση) εκ των οποίων έξι στον στόχο (τέσσερις η Ανόρθωση) και υπεροχή στην κατοχή της μπάλας 54-46% έφυγε από την Λάρνακα χωρίς βαθμολογικό κέρδος. Η Ανόρθωση μετά τις ήττες από τη Δόξα στη 2η αγωνιστική και Παρτίζαν στην πρεμιέρα των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ.

Το ματς

Η Ανόρθωση μπήκε φουριόζα στην αναμέτρηση και έχοντας τη συμπαράσταση των οπαδών της έπιασε από τον λαιμό τον Εθνικό. Η υπεροχή της «Κυρίας» μετουσιώθηκε από νωρίς σε γκολ, κάτι που επιζητούσε ο Τιμούρ Κετσπάγια, ώστε να διευκολύνει το έργο της ομάδας του. Ο Κώστας Αρτυματάς στο 10’ της αναμέτρησης πέτυχε ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα και έβαλε σε θέση οδηγού τους κυανόλευκους. Έγινε κάτοχος της μπάλας εκτός περιοχής, έκανε ωραία ντρίμπλα και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Μπογκατίνοφ.

Η «Κυρία» με μπροστάρηδες τους Αρτυματά και Πόποβιτς συνέχισε να έχει την υπεροχή, χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητική. Στο 40’ οι κυανόλευκοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ουάρντα από τον Θωμά Ιωάννου. Ο Χριστοδουλόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση και πέτυχε το 2-0, στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός εμφανίστηκε μεταμορφωμένος. Ανέλαβε πλήρως τα ηνία της αναμέτρησης, εκμεταλλεύθηκε τον εφησυχασμό και την κούραση των παικτών της Ανόρθωσης και εάν ήταν πιο εύστοχος θα μπορούσε κάλλιστα να έφευγε με βαθμολογικό κέρδος από το «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Στο 47’ ο Ασούμπρε ανατράπηκε από τον Ρισβάνη στην περιοχή, o διαιτητής Δημήτρης Σολωμού καταλόγισε πέναλτι, αλλά ορθώς ο AVAR (Χρυσοβαλάντης Θεουλή) έδωσε οδηγία να ακυρωθεί καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ ο ποδοσφαιριστής τoυ Εθνικού.

Αφού η Ανόρθωση δεν «σκότωσε» το παιχνίδι με τρίτο γκολ στις ευκαιρίες των Αρτυματά (58’), Πόποβιτς (61’) και Καλτσά (87’) τα χρειάστηκε στο τέλος και καρδιοχτύπησε μέχρι το τελικό σφύριγμα. Ο Εθνικός μείωσε σε 2-1 στο 90’ με την προβολή του Τολεμές στο σουτ του Αμπντουλάγιεφ και θα μπορούσε να πάρει βαθμό στη Λάρνακα εάν ο Λόρια δεν ήταν στη σωστή θέση στα σουτ των Τολεμές και Χολ στις καθυστερήσεις.

H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Κορρέα, Αραγιούρι, Ρισβάνης (55′ Αντωνιάδης), Κορέια, Αρτυματάς, Χουσμπάουερ (63′ Νινούα), Ουάρντα, Χριστοδουλόπουλος (55′ Καλτσάς), Πόποβιτς (79′ Μπουσουλάζιτς), Ρουσιάς (78′ Κατσαράβα).

Εθνικός (Ηλίας Χαραλάμπους): Mπογκατίνοφ, Γκόρουμπετς (46′ Ασούμπρε), Περατικός, Χαλ, Ιωάννου, Φόλπρεχτ (79′ Πηλέας), Χουντόμπιακ, Ταρασόφς, Ζάκπα, Αμπντουλάγιεφ, Ηλία (60′ Τολεμές).

Σκόρερ: Aρτυματάς 10′, Χριστοδουλόπουλος (πεν) 42′ / Τολεμές (90′)

Κίτρινες: Νινούα / Φόλπρεχτ.

Κόκκινες: – / –

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδοπουλος».

Διαιτητής: Δημήτρης Σολωμού.

Α’ Βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου.

Β’ Βοηθός: Γιώργος Σάββα.

4ος: Μενέλαος Αντωνίου.

VAR: Νικόλας Νεοκλέους.

AVAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

8′ Ο Κορρέα έκανε κάκιστη σέντρα και ενώ οι συμπαίκτες του περίμεναν στην αντίπαλη περιοχή. Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση στο παιχνίδι.

10′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση με τον Κώστα Αρτυματά. Ο αρχηγός της Κυρίας άδειασε τον Μάριο Ηλία εκτός περιοχής και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστία του Μπογκατίνοφ.

12′ Ωραία ατομική ενέργεια του Ρουσιά από αριστερά, όμως η πάσα στον Πόποβιτς ήταν λίγο πιο δυνατή απ’ όσο έπρεπε και ο Σλοβένος δεν πρόλαβε.

18′ Ο Αρτυματάς λίγο έλειψε να πετύχει γκολ με τον ίδιο τρόπο, με ντρίμπλα στον Μάριο Ηλία εκτός περιοχής και δυνατό σουτ έπειτα από στατική φάση, αλλά ο Μπογκατίνοφ έδιωξε σε κόρνερ.

26′ Παράλληλο γύρισμα του Αράζ ο Ρισβάνης προ του Μάριου Ηλία απομάκρυνε την μπάλα και τον κίνδυνο από την περιοχή του Λόρια.

30′ Xριστοδουλόπουλος και Πόποβιτς έκαναν το ένα δύο, ο Ελλαδίτης βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

35′ Σουτ του Χουντόμπιακ εκτός περιοχής, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λόρια.

37′ Απειλεί ο Εθνικός, σουτ του Ζάκπα η μπάλα κτύπησε στο πόδι του Κορέια άλλαξε πορεία και χρειάστηκε η δύσκολη απόκρουση του Λόρια.

40′ Πέναλτι για την Ανόρθωση σε ανατροπή του Ουάρντα από τον Θωμά Ιωάννου.

42′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση με εκτέλεση πέναλτι του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

47′ Πέναλτι για τον Εθνικό για ανατροπή του Ασούμπρε από τον Ρισβάνη. Παίρνει μπάλα ο Ελλαδίτης αμυντικός της Ανόρθωσης, αλλά στη συνέχεια ανατρέπει τον παίκτη του Εθνικού. Γίνεται έλεγχος VAR γιατί υπάρχει υπόνοια οφσάιντ του Ασούμπρε.

49′ Ακυρώνει την απόφαση για πέναλτι ο διαιτητής, ορθή η απόφαση.

55′ Aναγκαστική αλλαγή για την Ανόρθωση, ο Αντωνιάδης στη θέση του Ρισβάνη. Ο Καλτσάς στη θέση του Χριστοδουλόπουλου.

58′ Απειλεί η Ανόρθωση, πάσα του Πόποβιτς στον Αρτυματά, αυτός σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα κτύπησε στον Ταράσοβς και έφυγε έξω.

61′ Καλή στιγμή για την Ανόρθωση, ο Πόποβιτς μετά από προσπάθεια του Καλτσά βρέθηκε σε θέση βολής αλλά αστόχησε.

69′ Σουτ του Φόλμπρεχτ δεν βρήκε στόχο.

80′ Έπεσε ο ρυθμός του αγώνα.

84′ Σέντρα του Πηλέα κεφαλιά του Τολεμές ο Λόρια απέκρουσε με διπλή προσπάθεια.

86′ Τεράστια ευκαιρία για τον Εθνικό και πάλι με τον Τολεμές. Ο Γάλλος έχασε το βηματισμό του και έκανε το σουτ εκτός ισορροπίας.

87′ Ο Μπογκατίνοφ είπε όχι σε κοντινή κεφαλιά του Καλτσά.

90′ ΓΚΟΛ για τον Εθνικό, μειώνει σε 2-1 η ομάδα της Άχνας. Σουτ του Αράζ εκτός περιοχής η μπάλα κτύπησε στο πόδι του Τολεμές μετά στον Αραγιούρι και κατέληκε στα δίχτυα.

90+1′ O Eθνικός απειλεί με ισοφάριση, ο Τολεμές γύρισε υπό την πίεση του Αραγιούρι έκανε το σουτ ο Λόρια ήταν σε ετοιμότητα.

90+5′ Σουτ του Χολ ο Λόρια μάζεψε σταθερά την μπάλα. Έδειξε ξανά τα δόντια του στην Ανόρθωση ο Εθνικός.

TEΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ