aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση – Δόξα 3-1: Στο δεύτερο ήταν «Κυρία» και της πήρε τη δόξα (vid)

Ανόρθωση – Δόξα 3-1: Στο δεύτερο ήταν «Κυρία» και της πήρε τη δόξα (vid)

Η διπρόσωπη Ανόρθωση κέρδισε 3-1 με ανατροπή τη Δόξα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», για την 1η αγωνιστική των πλέι άουτ του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Κατωκοπιάς προηγήθηκε με τον Τιντζανί στο 9’, κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο ημίχρονο και φάνηκε άτυχη στα δοκάρια των Κοβάσεβιτς (22’) και Μπένι (40’), όμως κατέρρευσε μετά την ισοφάριση του Τεχέρα με πέναλτι στο 60’, σε μία φάση που έφερε και την αποβολή του Αμπντουλαχί, για την ανατροπή στον Μηνά Αντωνίου. Ο Σισκόφσκι αρχικά νίκησε τον Τεχέρα από τα ένδεκα βήματα, όμως ο διαιτητής Μάριος Αντωνίου μετά από ενημέρωση του VAR (Δημήτρη Σολωμού) διέταξε επανάληψη. Σύμφωνα με την τηλεοπτική μετάδοση της Cablenet ο λόγος ήταν γιατί την ώρα της εκτέλεσης υπήρχαν παίκτες και των δύο ομάδων στο γήπεδο.

Η Ανόρθωση ήταν τραγική στο πρώτο ημίχρονο. Επιθετικά ήταν ανύπαρκτη με τη μοναδική της τελική προσπάθεια να καταγράφεται στο 45’+2, με άστοχο σουτ του Αρτυματά. Στην επανάληψη οι κυανόλευκοι εμφανίστηκαν βελτιωμένοι και εκμεταλλεύθηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα για να φτάσουν στην ανατροπή.

Για να φέρει «τούμπα» το ματς η «Κυρία» έβαλε το… χεράκι του ο Βέσκο Μιχαΐλοβιτς, καθώς το γκολ που έφεραν τη νίκη πέτυχαν δύο παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή στο γήπεδο. O λόγος για τους Μαντζίπ Γουαρίς (74′) και Έλντερ Φερέιρα (87′), οι οποίοι πέτυχαν τα πρώτα τους τέρματα με τη φανέλα της Ανόρθωσης στο πρωτάθλημα! Ο Γκανέζος, ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο με ωραίο δυνατό σουτ εκτός περιοχής βρήκε στόχο, ενώ ο Πορτογάλος με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έγραψε τον επίλογο της αναμέτρησης.

Στην 8η θέση με 36 βαθμούς η Ανόρθωση, στη 12η με 21 παρέμεινε η Δόξα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Βέσκο Μιχαΐλοβιτς): Λόρια, Αντωνίου (73′ Ιωάννου), Κορρέα (46′ Μραζ), Μπαϊσίνιο, Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Τεχέρα, Παρούτης (73′ Γουαρίς), Νινγκά (46′ Χριστοφή), Γκερέρο, Αντονίν (82′ Φερέιρα).

Δόξα (Κώστας Σακκάς): Σισκόφσκι, Στυλιανού (85′ Μέσκα), Καραμανώλης, Κέρλα, Κοβάσεβιτς, Αμπντουλαχί, Μπένι (65′ Τραϊτσέφσκι), Ασαμόα (85′ Ίλιτς), Ασάντε, Τιτζανί (79′ Ερέρα), Σαντίκ.

Σκόρερ: Τεχέρα (πεν.) 60′, Γουαρίς 74′, Φερέιρα 87′ / Τιτζανί 9′

Κίτρινες: Τεχέρα, Aντωνίου / Αμπντουλαχί, Καραμανώλης.

Αποβολές: – / Αμπντουλαχί (56′)

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος

Α’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος

Β’ Βοηθός: Ηροδότου Ξένια

4ος: Φελλάς Κωνσταντίνος

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος

Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ