aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση – Δόξα 3-0: Ξεμπούκωσε και χαμογέλασε η «Κυρία» (vid)

Ανόρθωση – Δόξα 3-0: Ξεμπούκωσε και χαμογέλασε η «Κυρία» (vid)

Τη χαρά της νίκης μετά από 42 ημέρες γεύτηκε η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου επικράτησε με 3-0 της Δόξας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος, έβαλε τέλος στην ξηρασία τεσσάρων αγώνων και πανηγύρισε την πρώτη εντός έδρας νίκη της στη σεζόν. Η ομάδα της Αμμοχώστου ξεμπούκωσε απέναντι στην ομάδα της Κατωκοπιάς και για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα παραβίασε τρεις φορές την εστία του αντιπάλου.

Το… χεράκι του ή για να ακριβολογούμε το πόδι του για να φθάσουν οι κυανόλευκοι στο «τρίποντο» έβαλε ο Αντεντόν, ο οποίος με αυτογκόλ στο 24’ έβαλε την «Κυρία» σε θέση οδηγού. Ο Χαρογιάν με κεφαλιά στο 58’ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του Τσίσκο Μουνιόθ, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ παίκτη της Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μέσα στη σεζόν!

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε, επίσης με κεφαλιά, ο Ανδρέας Χρυσοστόμου στο 80’. Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός στην πρώτη του εμφάνιση (!) ανέβηκε πιο ψηλά από όλους, νίκησε τον Σισκόφσκι και αποθεώθηκε από τον κόσμο της ομάδας του.

Εύκολη και δίκαιη νίκη για την ομάδα του Τσίσκο Μουνιόθ, ο οποίος στην τρίτη του απόπειρα ως προπονητής της Ανόρθωσης κατάφερε να οδηγήσει την Ανόρθωση σε επιτυχία. Στην 7η θέση με 11 βαθμούς η ομάδα της Αμμοχώστου, η οποία πέτυχε νίκη ηρεμίας με την οποία ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Οι κυανόλευκοι την Τετάρτη αντιμετωπίζουν την ΠΑΕΕΚ στο Μακάρειο για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Coca – Cola και τη Δευτέρα (31/10) θα πάει στο ΓΣΠ για το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής με την Ομόνοια.

Στη 10η θέση με 7 η Δόξα, η οποία μετρά τέσσερις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα και παρά το καλό ξεκίνημα παραμένει στα χαμηλά της βαθμολογίας.

H ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Τσίσκο Μουνιόθ): Λόρια, Αντωνίου, Χαρογιάν, Μπαϊσίνιο (65′ Κορρέα), Κίκο, Πάντσεον (65′ Χρυσοστόμου), Σάμπο (46′ Ιωάννου), Ουάρντα, Κορέια (55′ Γουαρίς), Χριστοδουλόπουλος (78′ Φερέιρα), Νινγκά.

Δόξα (Ρικάρντο Σέου): Σισκόφσκι, Στυλιανού (35′ Μέσκα), Αντενόν, Καραμανώλης, Κοβάσεβιτς, Ασαμόα, Ολιβέιρα, Παυλίδης (35′ Τιντζανί), Ίλιτς (66′ Αμπντουλαχί), Βαγιέχο, Σαντίκ (27′ Σόπτζικ).

Σκόρερ: Αντενόν (αυτογκόλ) 24′, Χαρογιάν 58′, Χρυσοστόμου 80′ / –

Κίτρινες: Ουάρντα / Μέσκα, Αντενόν.

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης.

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Λάμπρου Λάμπρος.

4ος: Χατζηβασιλείου Θωμάς.

VAR: Κώστα Ροβέρτος.

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη αγώνα.

3′ Η Ανόρθωση άρχισε με διάθεση να φτάσει στο γρήγορο γκολ. Ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης και γυροφέρνει την περιοχή της Δόξας.

4′ Σέντρα του Κορέια, κεφαλιά του Χαρογιάν η μπάλα έξω.

10′ Σέντρα του Κίκο από αριστερά ο Νινγκά έκανε κεφαλιά πολύ άστοχη.

11′ Με μπόλικο φάλτσο προσπάθησε να βρει τον Νινγκά ο Χριστοδουλόπουλος, αλλά ο Σισκόφσκι αντέδρασε έγκαιρα.

15′ Πολύ άστοχη κεφαλιά του Ουάρντα σε σέντρα του Κορέια.

17′ Σέντρα του Ασαμόα από δεξιά, ο Κίκο έβαλε την κόντρα, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία της Ανόρθωσης και ο Λόρια την έδιωξε σε κόρνερ.

22′ Πρόβλημα τραυματισμού για τον Σαντίκ. Η Δόξα άρχισε να ισορροπεί την αναμέτρηση ή καλύτερα να προσπαθεί να βρει στην αντεπίθεση διαδρόμους για να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Λόρια.

24′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση με αυτογκόλ του Αντενόν. Σέντρα του Μηνά Αντωνίου από δεξιά ο Αντενόν (ενώ ο Σισκόφσκι περίμενε την μπάλα στην αγκαλιά του) ο αμυντικός της Δόξας στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα.

28′ Πάσα μισό γκολ του Πάντσεον στον Ουάρντα, ο Αιγύπτιος αστόχησε από εξαιρετική θέση. Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Ανόρθωση.

29′ Δυνατή σύγκρουση Κίκο – Στυλιανού. Ο Πορτογάλος μπακ της Ανόρθωσης είναι καλά, ο αμυντικός της Δόξας δέχεται τη φροντίδα των γιατρών και λίγο αργότερα (35′) αντικαταστάθηκε από τον Μέσκα.

32′ Σέντρα του Κορέια από αριστερά ο Ουάρντα με υπερένταση έκανε το σουτ, η μπάλα έξω.

36′ Πρώτο σουτ στον στόχο για τη Δόξα, με τον Μπένι εκτός περιοχής ο Λόρια ήταν στη σωστή θέση.

41′ Καλή στιγμή για τη Δόξα, σουτ του Σόπτζικ η μπάλα έξω.

43′ Ο Μηνάς Αντωνίου προωθήθηκε, δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, η μπάλα λίγο έξω.

45′ Πέντε λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

45+4′ Ο Νινγκά έκανε ανάποδο ψαλίδι, αλλά βρήκε την μπάλα με το στήθος του ποδιού και της έδωσε ύψος. Ο Σισκόφσκι καλού – κακού έδιωξε σε κόρνερ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έξι τελικές προσπάθειες η Ανόρθωση (δύο στον στόχο), δύο για τη Δόξα (μία στον στόχο) με την ομάδα της Αμμοχώστου να έχει ελαφρώς την υπεροχή στην κατοχή της μπάλας (52%-48%).

46′ Αναγκαστική αλλαγή για την Ανόρθωση, ο Ιωάννου στη θέση του Σάμπο.

46′ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

50′ H Δόξα άρχισε με μεγαλύτερες απαιτήσεις το δεύτερο ημίχρονο. Βέβαια, το γεγονός πως η ομάδα του Σέου κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο επιτρέπει στην Ανόρθωση να βρει χώρους στα μετόπισθεν των φιλοξενουμένων.

55′ Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για την Ανόρθωση. Στη θέση του Κορέια ο Γουαρίς. Παίζει στο δεξί άκρο ο Γκανέζος και πήγε αριστερά ο Ουάρντα.

58′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση, 2-0 με τον Χαρογιάν! Κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου ο Αρμένιος στόπερ με δυνατό σουτ πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Ανόρθωσης και πρώτο που πετυχαίνει παίκτης της «Κυρίας» στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στη σεζόν.

59′ Ο Λόρια με τα πόδια διώχνει την μπάλα στην προσπάθεια του Σόπτζικ.

65′ Η Ανόρθωση διαχειρίζεται εύκολα το υπέρ της προβάδισμα. Πρώτη συμμετοχή του Ανδρέα Χρυσοστόμου.

75′ Έπεσε ο ρυθμός του αγώνα.

80′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση, 3-0 με σκόρερ τον Χρυσοστόμου! Με κεφαλιά ο Κύπριος μεσοεπιθετικός μετά από σέντρα του Κίκο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

82′ Νέα άστοχη προσπάθεια του Ουάρντα από καλή θέση.

85′ Προσπάθησε να σκοράρει από το κέντρο του γηπέδου ο Κίκο, καλή προσπάθεια, αλλά άστοχος.

90+2′ Ο Τιντζανί κράτησε ξεκάθαρα τον Ιωάννου, εντός περιοχής ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι. Έγινε έλεγχος από το VAR με τον Ροβέρτο Κώστα να μην καλεί τον Δημήτρη Σολωμού στο on field review.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ