aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣAνόρθωση-Απόλλων: Ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα μόνο στα… λόγια!

Aνόρθωση-Απόλλων: Ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα μόνο στα… λόγια!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Τα στοιχήματα ήταν ένας από τους λόγους έναρξης της έρευνας για το παιχνίδι Ανόρθωση – Απόλλων από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού σύμφωνα με τον Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, αλλά δεν αποδείχθηκε ότι παίχθηκαν πουθενά.

Κάτι παραπάνω από ένα εικοσαήμερο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η Επιτροπή Δεοντολογίας υπό την προεδρία του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους συνεχίζει να είναι στο προσκήνιο λόγω της υπόθεσης της αναμέτρησης της Ανόρθωσης με τον Απόλλωνα και προκαλεί ερωτηματικά με τη δράση της.

Διαβάστε επίσης: Eπιτροπή Δεοντολογίας και έντονης δυσπιστίας

Όσον αφορά στην «αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα», ο κ. Παπαχαραλάμπους δηλώνει στο ΚΥΠΕ (γύρω στις 14:00 της 21ης Σεπτεμβρίου) ότι υπήρξε, ότι η Επιτροπή είχε ενημερωθεί κι ότι ήταν ένας από τους λόγους έναρξης της έρευνας για πιθανή χειραγώγηση ποδοσφαιρικού αγώνα. Δύο περίπου ώρες αργότερα (16:07), σε νέες του δηλώσεις στην ιστοσελίδα kerkida, ο Ανδρέας Παραχαραλάμπους δηλώνει ότι «η επιτροπή είναι σε θέση πλέον να εντοπίζει τέτοιες ατασθαλίες» κι ότι «παρατηρήθηκε αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα σε συγκεκριμένο αγώνα»!

Δύο ώρες αργότερα (18:00), όμως, μιλώντας στην ιστοσελίδα Goal.com.cy και τον Σίμο Παφίτη, ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις ως ακολούθως:

-Δηλαδή δεν έχετε κάποια ένδειξη ότι υπήρχε αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα σε αυτό το σκορ απ’ ότι μας λέτε;

«Όχι, περιμένουμε να μας στείλουν από το εξωτερικό αν υπήρχε έντονη στοιχηματική δραστηριότητα».

-Δεν είναι παρακινδυνευμένο αυτό που κάνατε;

«Έχουμε το βίντεο και το τι αφήνει το σκορ 3-1 σε ένα παιχνίδι».

-Τι σας ώθησε να αρχίσετε έρευνα για το παιχνίδι;

«Το βίντεο με τον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης στο πέναλτι και η αντίδραση του κ. Κετσπάγια στη συνέντευξη Τύπου. Εάν δεν διατάζαμε έρευνα θα μας έλεγαν ότι κυκλοφόρησε ένα βίντεο δεν τον είδατε;».

Τελικά, σύμφωνα με ανακοινώσεις της Αρχής Στοιχημάτων και της ΚΟΠ, δεν διαπιστώθηκε ύποπτη ή αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα. Γεγονός που ενόχλησε τον κ. Παπαχαραλάμπους, ο οποίος χαρακτήρισε άκαιρες και αχρείαστες τις ανακοινώσεις. Η Αρχή Στοιχημάτων, μάλιστα, διευκρίνισε ότι «δεν έλαβε οποιοδήποτε αίτημα από αρμόδια υπηρεσία της Δημοκρατίας για παροχή πληροφοριών». Η δε ΚΟΠ διευκρίνισε ότι «δεν έχει παραλάβει οποιαδήποτε έκθεση από το αρμόδιο τμήμα της ΟΥΕΦΑ αναφορικά με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ