aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση-Απόλλων: Παράλληλα, περπατάνε παράλληλα

Ανόρθωση-Απόλλων: Παράλληλα, περπατάνε παράλληλα

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Αν θυμηθούμε ότι είχαμε πάνω από πέντε μήνες διακοπή, δυάδα αγώνων με τόσο ψηλό βαθμό δυσκολίας, όπως αυτή που ακολουθεί, πάει καιρός να βρεθεί στον δρόμο της Ανόρθωση. Κυριακή μεγάλο ντέρμπι με αντίπαλο τον Απόλλωνα και την Πέμπτη στη Βασιλεία για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, συνθέτουν σκηνικό χωρίς ανάσα.

Σε μία διαδρομή που όλοι στο στρατόπεδο της «Κυρίας» θέλουν να στεφθεί με επιτυχία. Σήμερα (20:30), οι κυανόλευκοι της Αμμοχώστου αντιμετωπίζουν τους κυανόλευκους της Λεμεσού σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι που είναι συνάμα και… ντέρμπι κορυφής. Με την έννοια ότι οι δύο ομάδες μετρούν απώλεια μίας ισοπαλίας κι έχουν κάθε λόγο να παραμείνουν στα ψηλά.

Βίοι παράλληλοι για Απόλλωνα και Ανόρθωση, αφού μετά τη σημερινή τους αναμέτρηση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», οι κυανόλευκοι του Σωφρόνη Αυγουστή θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη Λεχ Πόζναν στο επόμενη βήμα τους στο Γιουρόπα Λιγκ (μετά την επιτυχία επί του ΟΦΗ στην Κρήτη).

Μόνο που για τους Λεμεσιανούς η ευρωπαϊκή πρόκληση είναι μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την Τετάρτη στο ΓΣΠ. Ο ρυθμός «χωρίς ανάσα», δηλαδή, είναι ακόμη πιο έντονος για τον Απόλλωνα που πάει σήμερα στη Λάρνακα στοχεύοντας το «διπλό».

Το επιβάλλουν οι στόχοι του και βέβαια η βαθμολογική του θέση, αφού όλοι στο Κολόσσι θέλουν να διατηρηθούν στα ψηλά. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα αγωνιστούν σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες στον ποδοσφαιρικό μαραθώνιο, αλλά έχουν τα εφόδια να κυνηγήσουν με αξιώσεις τη νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ