aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση-Απόλλων: Ούτε γάτα, ούτε ζημιά…

Ανόρθωση-Απόλλων: Ούτε γάτα, ούτε ζημιά…

Τι και αν ο Απόλλων άφησε δύο βαθμούς χθες βράδυ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κόντρα στην Ανόρθωση (1-1); Τι και αν δεν συνέχισε το νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων; Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού δεν χαλάστηκαν, αφού με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω κι αν η διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ έχει μειωθεί στον ένα βαθμό.

Διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας από την «Κυρία» (+12), βγάζοντας παραλλήλως από το πρόγραμμα ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια μακριά από το Τσίρειο, στέλνοντας το μήνυμα πως έχουν τις ψυχικές και αγωνιστικές δυνάμεις να φτάσουν τούτη τη σεζόν στην πηγή και να ξεδιψάσουν.

Η Ανόρθωση; Προερχόταν από πέντε ήττες σε εννέα αγώνες, επομένως οι άλλοι δύο βαθμοί που πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων, την κρατούν μακριά από τις πρώτες θέσεις, βλέπει με κιάλια την πρώτη θέση, ωστόσο δεν εκτροχιάστηκε. Η «Κυρία», απάντησε στο γκολ του Νταμπό (9΄) με τον Ουάρντα (51΄) και αγωνιζόμενη με παίκτη περισσότερο από το 74ο λεπτό (αποβολή του Ρομπέρζ στο 76΄), δεν βρήκε το νικητήριο τέρμα. Η αλήθεια είναι πως ανέβηκε στο τελευταίο σκέλος και κάλλιστα θα μπορούσε να πανηγύριζε το πέμπτο τρίποντο, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι μετά από πλασέ του Ντέλετιτς, τρία λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του 90λέπτου.

Το ντέρμπι ήταν γενικώς καλό στη γενική του εικόνα, με εναλλασσόμενα τα θετικά και τα αρνητικά για κάθε ομάδα. Καλό θέαμα, καλή ποιότητα συνδυασμών και ενεργειών, είχε δύναμη και πάθος και πλοκή εικόνας, που προκαλούσε αισθήματα αγωνίας και πολλές συγκινήσεις. Άγχος, νευρικότητα και παράλληλα, δύναμη, πάθος και αυταπάρνηση, ήταν τα στοιχεία που σημάδεψαν το ματς, το αποτέλεσμα του οποίου κρίνεται τελικά δίκαιο, αν και η νίκη θα μπορούσε να χαμογελάσει και στις δύο ομάδες. Επιστράτευσαν στενό μαρκάρισμα, ο ένας στα «ατού» του άλλου, έβγαλαν ψηλές πιέσεις και η «μάχη» άρχισε πρώτα για τον έλεγχο του κέντρου και από εκεί το χτύπημα. Γρήγορα ξεχώρισε η ατομική ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών, που άρχισαν να κάνουν τη διαφορά και έτσι ακριβώς κύλησε μέχρι τέλους. Όπως για παράδειγμα των δύο σκόρερ.

Η Ανόρθωση… άφησε το πρώτο μέρος της μίας μόλις τελικής στα αποδυτήρια, ισορρόπησε τουλάχιστον την κατοχή της μπάλας (50%) και δημιούργησε πέντε καλές φάσεις. Όμως, δεν ήταν αρκετά πιεστική, δεν ανανέωνε επιθέσεις, ολοκληρώνοντας εν τέλει το ματς χωρίς να κερδίσει κόρνερ! Ο Απόλλων, τώρα, όσες τελικές είχε η αντίπαλος του σε 90 λεπτά, τις είχε στο πρώτο μέρος, κάτι που προφανώς δεικνύει αρκετά. Στην επανάληψη, αντέδρασε όταν ισοφαρίστηκε, πλησίασε τρεις φορές στο δεύτερο τέρμα (Νταμπό 66΄, 69΄, Ζράντι 67΄) ωστόσο, η αποβολή του Ρομπέρζ, τον… έκοψε στα δύο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ