aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑνόρθωση - Απόλλων: Έρευνα για ενδεχόμενη συσχέτιση με οργανωμένο έγκλημα

Ανόρθωση – Απόλλων: Έρευνα για ενδεχόμενη συσχέτιση με οργανωμένο έγκλημα

ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΜΑΚΡΙΔΗ

Όπως είπε και την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή ο κ. Σαββίδης, η Επιτροπή Δεοντολογίας από τα 16 παιχνίδια που είχε ενώπιόν της, αποφάσισε να διερευνήσει τα φιλικά Καρμιώτισσα – Απόλλωνας (0-4) και Καρμιώτισσα –ΑΕΛ (1-8) που έγιναν το καλοκαίρι του 2020.

Μας ανέφερε ότι κοινός παρονομαστής στα δύο παιχνίδια ήταν ο συγκεκριμένος τερματοφύλακας της Καρμιώτισσας. Στο παιχνίδι με την ΑΕΛ έβαλε αυτογκόλ με τα τέρματα να φτάνουν στα εννέα και να δικαιώνονται όσοι στοιχημάτιζαν σ’ αυτό το σενάριο.

«Ήταν ο ίδιος τερματοφύλακας που έπαιξε και στο δεύτερο ημίχρονο στο Καρμιώτισσα – Απόλλωνας. Το πρώτο ημίχρονο ήταν 0-0, κι έπαιζε άλλος τερματοφύλακας. Στο ημίχρονο έκαναν αλλαγή και μπήκε ο συγκεκριμένος και τελείωσε 0-4», σχολίασε.

Υπήρχαν πολλά στοιχήματα για επίτευξη πάνω από τρία γκολ στο δεύτερο 45λεπτο του αγώνα… Και πρόσθεσε: «{…}Για το παιχνίδι Καρμιώτισσα – ΑΕΛ, το ζωντανό στοίχημα όταν έφτασε το παιχνίδι να είναι στο 1-6, το αφαίρεσαν οι Ασιάτες, διότι οι παίκτες στοιχημάτιζαν ότι θα μπουν 9 τέρματα και θα τελειώσει 1-8. Το τελευταίο τέρμα μπήκε, όπως σας είπα, με αυτογκόλ από τον ίδιο τερματοφύλακα». Επιπλέον, ανέφερε ότι από την προκαταρκτική έρευνά του προέκυψαν επιβεβαιωτικά στοιχεία «για γέλια και για κλάματα».

Για το Ανόρθωση – Απόλλων, διευκρίνισε πως η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν ήταν λόγω του νεύματος του τερματοφύλακα που άρχισε να το διερευνά. Είπε πως η Επιτροπή ενήργησε στη βάση συνεργασίας με την Interpol (βλ. ομάδα Κοπεγχάγης) και ότι οι Αρχές διεθνώς προσπαθούσαν να διαπιστώσουν «κατά πόσον υπήρχε συσχέτιση καθ’ οιονδήποτε τρόπο με οργανωμένο έγκλημα».

Είπε, ακόμη: «Μιλάμε για άτομα τα οποία συνδέονται με πρωτάθλημα, το οποίο είναι υψηλότατου ρίσκου. Υψηλά, δηλαδή, στην κατάταξη των διεφθαρμένων πρωταθλημάτων, σύμφωνα με την UEFA, με τις διωκτικές Αρχές και την Interpol». Σε άλλο σημείο έκανε λόγο για «έρευνες οι οποίες έλαβαν χώρα εκτός Κύπρου και που αφορούσαν πρόσωπα τα οποία τη δεδομένη στιγμή βρίσκονταν στην Κύπρο».

«Αντιλαμβανόμαστε ότι μιλάμε για άτομα προερχόμενα από μια χώρα συγκεκριμένη» επισημάναμε, για να μας απαντήσει ως ακολούθως: «Ακριβώς». Δεν θέλησε να επεκταθεί για το Ανόρθωση – Απόλλωνας γιατί δεν αποδείχθηκε κάτι και κατά συνέπεια δεν επιθυμεί να μείνουν άδικα εντυπώσεις σε βάρος ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Για τις υποθέσεις που είχε αναλάβει ως ερευνών λειτουργός της Επιτροπής Δεοντολογίας ανέφερε πως ήταν τρεις. Η μια είχε να κάνει με το Ανόρθωση – Απόλλωνας, για το οποίο δεν προέκυψε κάτι, κι άλλες δύο υποθέσεις από την κατάθεση του διοικητικού ηγέτη της Ομόνοιας Σταύρου Παπασταύρου.

Είναι και οι δύο ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας (12/10/2020 και Ιανουάριος 2022, αντίστοιχα), η οποία τις είχε προωθήσει στο αρμόδιο τμήμα της Αστυνομίας. Μέχρι τώρα ο κ. Χάρης Σαββίδης δεν έχει ενημέρωση για την πορεία τους.

Η πρώτη αφορά, όπως είπε, «το ασυμβίβαστο αθλητικού παράγοντα με την ιδιότητα του ατζέντη ποδοσφαιριστών». Εξήγησε ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το ερευνητικό έργο ολοκληρώθηκε και υπήρξε συγκεκριμένη εισήγηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ