aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση – Απόλλων 1-1: Ισοπαλία με «Χ»αμένη την «Κυρία» (vid)

Ανόρθωση – Απόλλων 1-1: Ισοπαλία με «Χ»αμένη την «Κυρία» (vid)

Ισόπαλο με 1-1 τελείωσε το ντέρμπι ανάμεσα σε Ανόρθωση και Απόλλωνα, για την ενδέκατη αγωνιστική, με… νικητές τους φιλοξενουμένους. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τους λεμεσιανούς να μένουν ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα, μετά την κόκκινη του Ρομπέρζ (73′) και την πίεση που δέχθηκαν στο δεύτερο ημόχρονο, σε μια δύσκολη και «καυτή» έδρα.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι δεν μένουν ευχαριστημένοι. Έψαξαν διακαώς το γκολ της ανατροπής, που δεν ήρθε και είναι οι… χαμένοι με το τελικό αποτέλεσμα, αφού παραμένουν στο -12 από τον σημερινό αντίπαλο τους και την κορυφή.

Με την πρώτη της ισοπαλίας στο φετινό πρωτάθλημα, η Ανόρθωση έφτασε τους 13 βαθμούς και προσπέρασε την ΑΕΛ στη βαθμολογία. Επόμενος αντίπαλος η ΠΑΕΕΚ το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα η λεμεσιανή ομάδα, η οποία επίσης με την πρώτη της φετινή ισοπαλία, ανέβηκε στους 25 βαθμούς. Τέταρτο γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς για τον Νταμπό, που όμως δεν ήταν αρκετό. Επόμενος αντίπαλος ο Εθνικός τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στο Δασάκι.

Το ματς

Ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο ο Απόλλων κυριάρχησε, είχε στον έλεγχο του την μπάλα, στη μεγαλύτερη διάρκεια, και ήταν αυτός που απείλησε περισσότερο, έχοντας ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ. Μόλις στο 9ο λεπτό ο Νταμπό με κεφαλιά έβαλε τους φιλοξενούμενους σε θέση οδηγού. Ο Ζράντι σε τρεις περιπτώσεις έφτασε κοντά στην επίτευξη του γκολ (30’, 40’, 41’), ήταν όμως άστοχος.

Από την πλευρά της η Ανόρθωση δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Αντιμετώπισε προβλήματα στη δημιουργία φάσεων και προσπαθούσε κυρίως με σέντρες να απειλήσει τον Γιοβάνοβιτς, ανεπιτυχώς. Μοναδική πολύ καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, με τον Ρισβάνη στο 45’ να αστοχεί με κεφαλιά από κοντά, μετά από καλή εκτέλεση φάουλ του Καλτσά.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε μια… άλλη «Κυρία». Από το ξεκίνημα, μπήκε πιο δυνατά ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Κάτι που κατάφερε να πετύχει στην πρώτη της τελική προσπάθεια στην επανάληψη. Μετά από ωραία διαγώνια πάσα του Χριστοδουλόπουλου, από δεξιά ο Αμπαρτζουμιάν γύρισε την μπάλα, εκεί που ήταν ο Ουάρντα και με κοντινή καρφωτή κεφαλιά την έστειλε στα δίκτυα.

Στη συνέχεια σταδιακά ανέβαζε όλο και περισσότερο την πίεση της. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και είχαν ένα καλό πεντάλεπτο (65’-70’), στο οποίο απείλησαν δις με τον Νταμπό. Έκτοτε, και μετά την αποβολή του Ρομπέρζ (73’) οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν του αντιπάλου τους.

Η Ανόρθωση έκλεισε στα καρέ του τον Απόλλωνα, τον πίεσε ασφυκτικά και είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες με τον Ντέλετιτς για να φέρει «τούμπα» το ντέρμπι. Αρχικά στο 82’, την κεφαλιά του απομάκρυνε ο Χαμάς λίγο πριν περάσει τη γραμμή, ενώ στο 87’ βρέθηκε σε θέση βολής, έστειλε όμως την μπάλα στο δοκάρι. Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους…


H ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Κετσπάγια): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Αραγιούρι (46 Αντωνιάδης), Ρισβάνης, Κορέια, Αρτυματάς, Χουσμπάουερ, Πόποβιτς (46′ Ρουσιάς), Ουάρντα (81′ Ντέλετιτς), Καλτσάς (67′ Χριστοφή), Χριστοδουλόπουλος (70′ Ιωάννου).

Απόλλων (Τσόρνιγκερ):  Α. Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Κατελάρης, Ρομπέρζ, Χαμάς (88′ Αλεσάμι), Αλμπάνης (76′ Β. Γιοβάνοβιτς), Χολ, Σπόλιαριτς (68′ Ίλιεφ), Ζράντι, Στορ (68′ Ψύχας – 88′ Ουέλινγκτον), Νταμπό.

Σκόρερ: Ουάρντα 51′ / Νταμπό 9′

Κίτρινες: Ρισβάνης (τρίτη) / Κολ, Νταμπό.

Αποβολές: – / 73′ Ρομπέρζ (δεύτερη κίτρινη).

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος.

Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Ομηρος.

Β’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος.

4ος: Φωτίου Κωνσταντίνος.

VAR: Carvalho Nobre Antonio Emanuel.

AVAR: Χριστοδούλου Κυριάκος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Τράττου Λεόντιος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

-Στη σέντρα η Ανόρθωση.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4′ Επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Καλτσά, απομάκρυνε η άμυνα του Απόλλωνα.

5′ Πρώτο κόρνερ στο ματς, για τον Απόλλωνα, μετά από διώξιμο του Ρισβάνη. Ο Κολ στην εκτέλεση.

6′ Εκτελέστηκε το κόρνερ. Ο Κατελάρης από κοντά δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά όπως θα ήθελε. Ο Στορ προσπάθησε στη συνέχεια αλλά ούτε αυτός μπόρεσε, άουτ.

9′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ ο Απόλλων, στην πρώτη του τελική προσπάθεια με κεφαλιά του Νταμπό. Σέντρα από δεξιά του Αλμπάνη, έγινε μια πρώτη κεφαλιά από τον Στορ, η μπάλα έφτασε στον Γάλλο επιθετικό που από κοντά με το κεφάλι νίκησε τον Λόρια. Ελέγχθηκε από το VAR, δεν υπάρχει οφσάιντ και μετράει κανονικά το γκολ.


Δείτε επίσης: Η γραμμή του οφσάιντ στο γκολ του Νταμπό

13′ Μακρινή πάσα ακριβείας του Ουάρντα στον Καλτσά. Έκανε το σουτ ο Ελλαδίτης από καλή θέση, έβαλε την προβολή ο Ρομπέρζ και απομάκρυνε η άμυνα του Απόλλωνα.

17′ Σουτ του Κατελάρη εκτός περιοχής, έξω.

19′ Κεφαλιά του Πόποβιτς μετά από σέντρα του Κορέια, δεν πρόλαβε ο Χριστοδουλόπουλος.

21′ Στο έδαφος ο Ζράντι μετά από μαρκάρισμα του Χούσμπαουερ, σφαδάζει ο Λιβανέζος. Όλα καλά, σηκώνεται και συνεχίζει ο παίκτης του Απόλλωνα.

24′ Επικίνδυνη εκτέλεση κόρνερ του Κολ, πέρασε από όλους η μπάλα.

– Κυρίαρχος ο Απόλλωνας σε αυτό το πρώτο 25λεπτο. Δεν μπορεί να κρατήσει μπάλα η Ανόρθωση.

26′ Συρτό σουτ του Ζράντι από το ύψος της περιοχής, μπλόκαρε εύκολα ο Λόρια.

28′ Πολύ μακρινό σουτ στην κίνηση του Αρτυματά, πολύ πάνω από τα δοκάρια του Γιοβάνοβιτς.

30′ Στο έδαφος ο Καλτσάς στην περιοχή του Απόλλωνα, φωνάζει η Ανόρθωση. Συνέχεια στον αγώνα από τον Χριστοφόρου.

30′ Στην αντεπίθεση ο Απόλλων. Ατομική ενέργεια από τον Αλμπάνη, πέρασε από τον Αραγιούρι στην περιοχή, τον έκοψε ο Χούσμπαουερ. Προσπάθησε ο Ζράντι στη συνέχεια, πέφτοντας, πολύ ψηλά του σουτ του.

– Στο 43% η κατοχή για την Ανόρθωση, στο 57% για τον Απόλλωνα.

40′ Εντυπωσιακό γυριστό σουτ του Ουάρντα μετά από σέντρα του Αμπαρτζουμιάν, έφυγε έξω. Σφύριξε για φάουλ του Πόποβιτς ο Χριστοφόρου νωρίτερα. Ως μη γενόμενη η φάση.

41′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Απόλλωνα με τον Ζράντι, μετά από γύρισμα του Αλμπάνη από αριστερά. Από πολύ καλή θέση ο Λιβανέζος έκανε το πλασέ, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Λόρια η μπάλα.

43′ Σκληρό φάουλ του Ρομπέρζ στον Καλτσά. Κίτρινη κάρτα, πρώτη στον αγώνα.

45′ Πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Καλτσά, από πολύ κοντά ο Ρισβάνης δεν μπόρεσε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα προς την εστία του Γιοβάνοβιτς. Πάνω από τα δοκάρια. Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση.

– Τρία λεπτά ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

– Μια τελική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο για την Ανόρθωση (καμία στον στόχο), έναντι τεσσάρων του Απόλλωνα (δύο στον στόχο). Στο 45% – 55% η κατοχή υπέρ των φιλοξενουμένων.

Σχόλιο ημιχρόνου: Δίκαιο προβάδισμα του Απόλλωνα στο ημίχρονο

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Διπλή αλλαγή για την Ανόρθωση, Ρουσιάς και Αντωνιάδης αντί των Ποπόβιτς και Αραγιούρι.

46′ Ωραία κίνηση του Αλμπάνη και σουτ εκτός περιοχής, μπλόκαρε ο Λόρια.

51′ ΓΚΟΛ 1-1 Με κοντινή καρφωτή κεφαλιά του Ουάρντα, μετά από σέντρα του Αμπαρτζουμιάν. Ο Χριστοδουλόπουλος ήταν αυτός που άλλαξε ωραία με διαγώνια μπαλιά προς τον Αρμένιο. Το ντέρμπι στα ίσα.


53′ Κίτρινη κάρτα στον Κολ, δεύτερη για παίκτη του Απόλλωνα.

– Έχει πάρει άγρια ομορφιά το παιχνίδι.

62′ Κίτρινη κάρτα στον Ρισβάνη για φάουλ στον Νταμπό. Τρίτη για τον Ελλαδίτη που χάνει ένα από τα επόμενα δύο ματς της Ανόρθωσης (ΠΑΕΕΚ ή Δόξα).

64′ Κίτρινη κάρτα και στον Νταμπό για φάουλ στον Κορέια.

66′ Πολύ καλή χαμένη ευκαιρία για τον Απόλλωνα, το σουτ του Νταμπό από καλή θέση, μετά από πάσα του Αλμπάνη, κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

67′ Χριστοφή αντί Καλτσά.

68′ Διπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα, Ψύχας και Ίλιεφ στις θέσεις των Στορ και Σπόλιαριτς αντίστοιχα.

69′ Νέο σουτ του Νταμπό από το ύψος της περιοχής, πάνω από τα δοκάρια.

70′ Ιωάννου εντός, Χριστοδουλόπουλος εκτός. Τέταρτη αλλαγή για την Ανόρθωση.

73′ Πάει στο VAR ο Χριστοφόρου. Ελέγχεται πολύ σκληρό πάτημα του Ρομπέρζ στον Ιωάννου. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός έχει ήδη κίτρινη. Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Απόλλωνα που αποβάλλεται. Με δέκα οι φιλοξενούμενοι. Ήταν για απευθείας κόκκινη το μαρκάρισμα.

76′ Β. Γιοβάνοβιτς αντί Αλμπάνη.

81′ Ντέλετιτς στη θέση του Ουάρντα.

82′ Πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Την κεφαλιά του Ντέλετιτς απομάκρυνε πριν περάσει τη γραμμή ο Χαμάς, με το κεφάλι.

87′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Μετά από σέντρα ακριβείας του Κορέια, ο Ντέλετιτς βρέθηκε σε θέση βολής και έκανε το σουτ στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

88′ Διπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα, Αλεσάμι αντί Χαμάς και Ουέλινγκτον αντί Ψύχα.

– Ψάχνει το γκολ της ανατροπής η Ανόρθωση, πιέζει τον Απόλλωνα.

– Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ