aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση – Απόλλων 0-1: Απόδραση με «χρυσοκέφαλο» Πίττα (vid)

Ανόρθωση – Απόλλων 0-1: Απόδραση με «χρυσοκέφαλο» Πίττα (vid)

Με χρυσό σκόρερ τον Ιωάννη Πίττα (65’) ο Απόλλων απέδρασε με σπουδαίο «διπλό» από το «Αντώνης Παπαδόπουλος», κερδίζοντας 1-0 την Ανόρθωση για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Λεμεσού πανηγύρισε την τέταρτη νίκη της στο πρωτάθλημα και έπιασε την Πάφος FC στην κορυφή της βαθμολογίας με 14, αν και οι περσινοί πρωταθλητές μειονεκτούν από τους γαλάζιους της Πάφου στην ισοβαθμία.

Στον αντίποδα η «Κυρία» δέχθηκε τρίτη ήττα στη σεζόν (δεύτερη εντός έδρας) και αγνοεί τη χαρά της επιτυχίας στο γήπεδό της σε τρεις αναμετρήσεις. Το ντεμπούτο του Τσίσκο Μουνιόθ δεν συνοδεύτηκε με θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα της Αμμοχώστου, η οποία έμεινε στην 8η θέση με 7 βαθμούς, 7 λιγότερους από τις ομάδες που προπορεύονται. Ο Πίττας έλυσε τα… μάγια και έβαλε τέλος στο σερί ισοπαλιών ανάμεσα στις δύο ομάδες στα τελευταία έξι παιχνίδια.

Την ερχόμενη Πέμπτη ο Απόλλων υποδέχεται την Άλκμααρ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ και τη Δευτέρα (17/10) υποδέχεται τον Άρη. Η Ανόρθωση το Σάββατο (15/10) θα πάει στο «Τάσος Μάρκου» για την αναμέτρηση με την Ένωση.

Το ματς

Πάθος, προσωπικές μονομαχίες, μπόλικη τακτική και λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν τα συστατικά που συνέθεσαν το πρώτο ημίχρονο στο ντέρμπι του «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η Ανόρθωση πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε περισσότερη φρεσκάδα και αποφασιστικότητα και ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες στο ματς. Το δυνατό σουτ του Πάντσεον (16’) και η κεφαλιά του Ουάρντα (41’) την οποία απέκρουσε ο Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς ήταν οι καλύτερες στιγμές των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο. Στον αντίποδα, η ομάδα του Νταβίδ Καταλά είχε περιορισμένη επιθετική δραστηριότητα, όμως όσες φορές επισκέφθηκε την εστία του Λόρια έδειξε τα δόντια της. Στο 24’ ο Λόρια απέκρουσε με τα πόδια την μπάλα σε τετ α τετ με τον Χέντι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πίττας έκανε πλασέ στην κίνηση, μετά από σέντρα του Γιόστεν, αλλά δεν βρήκε στόχο.

H Ανόρθωση ήταν η ομάδα που άρχισε με διάθεση να επιτεθεί στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, όμως υστέρησε στην τελική πάσα ή την τελική προσπάθεια και δεν μπόρεσε να πετύχει το ζητούμενο. Στο 65’ ο Χέντι άγγιξε το γκολ, όμως ο Σάμπο έβαλε σωτήρια το πόδι και έδιωξε σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κολ και έστειλε συστημένη την μπάλα στο κεφάλι του Πίττα, ο οποίος νίκησε στον «αέρα» τον Πάντσεον (δεν διεκδίκησε καν την κεφαλιά) και έγραψε το 1-0. Στο 72’ ο Ντιγκινί είχε δοκάρι σε μακρινό σουτ, ενώ στο 79’ ακυρώθηκε γκολ του Πίττα ως οφσάιντ. Ο Μάριος Καλογήρου ύψωσε το σημαιάκι με το που επιτεύχθηκε το τέρμα και ακολούθως έγινε έλεγχος στο VAR με την τεχνολογία να δικαιώνει τον επόπτη σε μια πολύ οριακή φάση.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Τσίσκο Μουνιόθ): Λόρια, Αντωνίου, Χαρογιάν, Μπαϊσίνιο, Κίκο, Αρτυματάς, Σαμπό (84′ Χριστοφή), Πάντσεον (67′ Χριστοδουλόπουλος), Νινγκά (67′ Ιωάννου), Ουάρντα (73′ Ράντονιτς), Γουαρίς.

Απόλλων (Νταβίδ Καταλά): Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Β. Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Χαμάς, Κολ, Ρέθιο (67′ Χ. Κυριάκου), Βα (87′ Σαχάρ), Γιόστεν (59′ Ζράντι), Πίττας (87′ Παναγιώτου), Χέντι (67′ Ντιγκινί).

Σκόρερ: – / Πίττας 65′

Κίτρινες: – / Ρέθιο, Γιόστεν, Χαμάς.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Αντώνης Παπαδόπουλος.

Διαιτητής: Massimi Luca (Ιταλία).

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

4ος: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

VAR: Dionisi Federico (Ιταλία).

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη αγώνα.

5′ Σέντρα του Μηνά Αντωνίου από δεξιά η μπάλα πέρασε έξω. Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι.

10′ Ο Γουαρίς παίζει στα δεξιά και ο Νινγκά στην κορυφή της επίθεσης. Πατάει καλύτερα η Ανόρθωση μέχρι στιγμής, χωρίς όμως να γίνεται απειλητική.

13′ Σέντρα του Ουάρντα από αριστερά, ο Γουαρίς έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Ρομπέρζ.

16′ Σουτ του Πάντσεον εκτος περιοχής με δύναμη ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε ασταθώς και στη συνέχεια της φάσης Γουαρίς και Νινγκά δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί.

20′ Σέντρα του Γουαρίς από δεξιά, ο Ουάρντα στο δεύτερο δοκάρι δεν έκανε καλό κοντρόλ και η προϋπόθεση για ευκαιρία έκανε φτερά.

23′ Πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι, στον Ρέθιο για φάουλ στον Γουαρίς.

24′ Mεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα, ο Βα απέφυγε σαν σταματημένο τον Μηνά Αντωνίου, έκανε κάθετη πάσα στον Χέντι, ο οποίος άνοιξε περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε την μπάλα και ο Λόρια πρόλαβε να διώξει την μπάλα.

25′ Έμεινε για λίγο στο έδαφος με πρόβλημα τραυματισμού ο Λόρια, αλλά συνεχίζει κανονικά στο παιχνίδι.

28′ O Γιόστεν ταλαιπώρησε τον Κίκο, έκανε την συρτή σέντρα, ο Πίττας στο πρώτο δοκάρι πλάσαρε χωρίς χρονοτριβή, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λόρια.

30′ Προσωρινή διακοπή στο ματς, δεκάδες φωτοβολίδες στην περιοχή του Λόρια.

36′ Η Ανόρθωση έφυγε με καλές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση, ο Γιόστεν πρόλαβε τον Νινγκά και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

41′ Ευκαιρία για την Ανόρθωση, φάουλ του Πάντσεον ο Ουάρντα έκανε την κεφαλιά ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε με δυσκολία.

45+1′ Συρτό σουτ του Γιόστεν εκτός περιοχής, αδύναμο, η μπάλα στην αγκαλιά του Λόρια.

Tέλος πρώτου ημιχρόνου.

Τρεις τελικές για την Ανόρθωση (δύο στον στόχο), μία για τον Απόλλωνα, με την ομάδα της Αμμοχώστου να υπερτερεί ελαφρώς στην κατοχή της μπάλας με 52% – 48%.

46′ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

48′ Eξαιρετική προσπάθεια του Γουαρίς, έκανε κάθετη πάσα στον Σαμπό, ο Μαυρίας έβαλε το πόδι και πρόλαβε να διώξει την μπάλα.

51′ Νινγκά και Γουαρίς συνδυάστηκαν εξαιρετικά η πάσα του δεύτερου βρήκε εμπόδιο το πόδι του Κολ, ο οποίος παρενέβη σωτήρια.

54′ Τραυματίστηκε στο χέρι ο Βα, κτύπησε στις διαφημιστικές πινακίδες, όμως θα συνεχίσει την αναμέτρηση.

55′ Σέντρα του Κίκο από δεξιά ο Γουαρίς έκανε απευθείας το σουτ η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

58′ Κίτρινη κάρτα στον Γιόστεν για φάουλ στον Γουαρίς.

65′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα, πάσα του Βα στον Χέντι, αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Σάμπο και έφυγε κόρνερ.

65′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα με τον Πίττα! Κόρνερ του Κολ στην καρδιά της περιοχής της Ανόρθωσης ο Κύπριος φορ νίκησε στον αέρα τον Πάντσεον, ο οποίος δεν πήδηξε καν για κεφαλιά, και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόρια.

72′ Αγγίζει το 2-0 ο Απόλλων, μακρινό σουτ του Ντιγκινί, πλάγια αριστερά εκτός περιοχής η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

78′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα, ξανά με τον Πίττα, αλλά ο Μάριος Καλογήρου υπέδειξε οφσάιντ.

79′ Γίνεται έλεγχος από το VAR. Δεν μετρά το γκολ, η απόφαση του VAR. Πολύ οριακή η φάση, η τεχνολογία έδωσε τη λύση.

311267010 832372244609429 11726469764571245 N

89′ Σουτ του Ιωάννου εκτός περιοχής, η μπάλα έξω.

90′ Πέντε λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

90+3′ Κόρνερ του Χριστοφή, κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου η μπάλα έξω.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ