aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗAνόρθωση – ΑΠΟΕΛ: Η έβδομη ήταν «φαρμακερή»

Aνόρθωση – ΑΠΟΕΛ: Η έβδομη ήταν «φαρμακερή»

Ο ΑΠΟΕΛ έχει την ομάδα για να κερδίσει κάθε αντίπαλο σε οποιαδήποτε έδρα και το επιβεβαίωσε χθες βράδυ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η πρώτη νίκη της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή στο πρωτάθλημα ήλθε μέσα στην έδρα της Ανόρθωσης (2-0), σ’ ένα γήπεδο που προηγουμένως μετρούσε έξι σερί ήττες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Επίσης μετρούσε οκτώ σερί αποτυχημένες προσπάθειες στο πρωτάθλημα (εντός – εκτός έδρας) απέναντι στην ομάδα της Αμμοχώστου. Ήταν η πρώτη νίκη του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα μετά τις 17 Απριλίου, όταν τότε είχε κερδίσει τον Άρη στο Τσίρειο. Ακολούθησαν πέντε αγώνες, τέσσερις πέρσι κι ένας φέτος, χωρίς επιτυχία.

Σπουδαίας σημασίας νίκη των γαλαζοκιτρίνων, αφού πέρα από τους βαθμούς μπορεί να της προσδώσει δυναμική για τη συνέχεια. Μαρκίνιος (33’) και Αμπαρτζουμιάν με αυτογκόλ (96’) ήταν οι σκόρερ. Όσο για την Ανόρθωση, στις πρώτες σοβαρές εξετάσεις στη σεζόν, απέτυχε. Έμεινε «άσφαιρη» και δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την έδρα της, με τον κόσμο της να γεμίζει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», αλλά έφυγε απογοητευμένος.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε κάποια από τις δύο ομάδες να επιβάλει τον ρυθμό της. Πότε η Ανόρθωση και πότε ο ΑΠΟΕΛ είχαν την κατοχή και τις καλές στιγμές, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν να πατούν καλύτερα και να κυκλοφορούν την μπάλα.
Η Ανόρθωση απείλησε κυρίως από στατικές φάσεις (Αρτυματάς 2’, Πάντσεον 22’), είχε κι ένα καλό σουτ με τον Αρτυματά (24’), ενώ ο ΑΠΟΕΛ έφθασε κοντά στο γκολ με οργανωμένες προσπάθειες (Μάγκλιτσα 6’, Εντονγκαλά 18’). Ο Μαρκίνιος στο 33’ έφθασε στο γκολ, αφού συνέκλινε και έκανε φαλτσαριστό σουτ, μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στο Λόρια. Η Ανόρθωση πέτυχε γκολ με τον Αντωνίου στο 44’, όμως είχε υποδειχθεί (σωστά) σε θέση οφσάιντ ο Αμπαρτζουμιάν στο ξεκίνημα της φάσης.

Στην επανάληψη, η Ανόρθωση με την πλάτη στον τοίχο μπήκε πιο αποφασιστικά θέλοντας να επιβάλει τον ρυθμό της και να γίνει απειλητική. Πέτυχε να έχει την κατοχή, απέναντι στον ΑΠΟΕΛ που έδειξε ξεκάθαρα ότι είχε ως στόχο να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα. Έκλεισε χώρους και προσπάθησε περισσότερο να «χτυπήσει» με γρήγορες επιθετικές ενέργειες. Η ομάδα του Μίλανιτς έφτιαξε πέντε ευκαιρίες, με τις τρεις να ήταν σημαντικές με τους Γουαρίς (64’), Παϊσίνιο (86’) και Φερέιρα (90’+3). Η τελευταία ήταν κλασική. Τελικά, ο ΑΠΟΕΛ στη μοναδική ευκαιρία του στην τελευταία φάση του αγώνα έφθασε και σε δεύτερο γκολ, με τον Αμπαρτζουμιάν να σκοράρει σε βάρος της ομάδας του αφού ήταν έτοιμος να δει δίχτυα ο Μπλουμ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ