aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση - ΑΠΟΕΛ: Η επιτομή της παραφιλολογίας

Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ: Η επιτομή της παραφιλολογίας

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το Σάββατο στις εννιά ή κάπου εκεί θα έχουμε μπόλικο απόηχο (συνοδευόμενο και από μπόλικο μπλα μπλα) από το αποτέλεσμα του ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ. Το ματς προσφέρεται για πολύ κουβέντα όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμά του, καθώς αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται ούτε λίγο, ούτε πολύ στα σκοινιά!

Η μεν Ανόρθωση με το ταμείο της συγκομιδής βαθμών μείον κατά εφτά βαθμούς (πέντε βαθμοί σε τέσσερις αγώνες), μείον όμως είναι και το ταμείο με το ρευστό, πράγμα που κάνει το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο. Χώρια πως η ομάδα το παλεύει, πλην όμως δεν μπορεί να κάνει αυτή κουμάντο και στους αγώνες και στους βαθμούς, με αποτέλεσμα το «τρένο» του τίτλου να απομακρύνεται νωρίς και για τους πιο απαισιόδοξους να κινδυνεύει να χαθεί στον ορίζοντα και η «γραμμή» της διάκρισης!

Ο ΑΠΟΕΛ από την άλλη ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί, τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομικά, με τη διοίκηση των γαλαζοκίτρινων να έχουν ως «δαμόκλειο σπάθη» στο σβέρκο τους και τους οργανωμένους! Ειδικά το τελευταίο μοιάζει με «ωρολογιακή βόμβα» που θα πυροδοτήσει εμφύλιο με ανυπολόγιστες συνέπειες. Το άσχημο για τους γαλαζοκίτρινους είναι πως η κακή μέρα φάνηκε από το χάραμα της… Ευρώπης, χωρίς ωστόσο μέχρι και σήμερα να βρεθεί το γιατρικό!

Αυτά και μόνο είναι αρκετά για να αντιληφθεί κανείς τη δεινή –από κάθε άποψη– θέση που βρίσκονται οι δύο ομάδες και τη σημασία που έχει να κερδίσουν το συγκεκριμένο παιγνίδι. Κι αυτό χωρίς να κάνουμε κουβέντα για την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται αμφότερες.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: To συμβόλαιο του Μπίσκαν και το πάθημα με Λέβι που έγινε μάθημα

Το οξύμωρο στην περίπτωσή τους είναι πως τόσο στην «Κυρία», όσο και στον ΑΠΟΕΛ δεν λείπει ούτε η ποιότητα, ούτε το ταλέντο και οι δυνατότητες. Αυτό που συμβαίνει είναι πως δεν μπόρεσαν ούτε οι μεν, ούτε οι δε να βγάλουν στο χορτάρι όλα και όσα που πραγματικά μπορούν. Και είναι κι αυτός ένας λόγος παραπάνω που θέλουν να το κάνουν σε ένα παιγνίδι με ψηλό βαθμό δυσκολίας, για να ξαλαφρώσει κάπως το «φορτίο» που κουβαλούν, γιατί ασφαλώς δεν θα εκλείψουν με μια νίκη τα προβλήματά τους.

Διαβάστε επίσης: Πετρίδης-Παντελή: Ενώπιος ενωπίω μετά τον… καφέ του διχασμού

Την ίδια στιγμή όμως, ο χαμένος από το παιγνίδι αυτό θα αρχίσει να ανεβαίνει έναν Γολγοθά. Ένα μαρτύριο, μεγαλύτερο απ’ ό,τι μέχρι τώρα. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση ο μύλος της παραφιλολογίας θα οργιάσει και θα πάρουν «φωτιά» τα keyboard και το διαδίκτυο (κυρίως)!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ