aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση – ΑΠΟΕΛ: Αυγουστή ο τέταρτος, πέμπτη και «φαρμακερή» για Κετσπάγια

Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ: Αυγουστή ο τέταρτος, πέμπτη και «φαρμακερή» για Κετσπάγια

Ο Σωφρόνης Αυγουστή έγινε ο τέταρτος προπονητής του ΑΠΟΕΛ που αποτυγχάνει να κερδίσει την Ανόρθωση από την ημέρα που επέστρεψε ο Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο της «Κυρίας». Προηγήθηκαν δύο αποτυχημένες απόπειρες του Κόρε Ινγκεμπρίγκτσεν τη σεζόν 2019-20,  με τον Νορβηγό στο σύντομο πέρασμά του από τον «Αρχάγγελο» να τίθεται δύο φορές αντιμέτωπος με την Ανόρθωση και να μετρά μία εκτός έδρας ήττα (0-1) και μία εντός έδρας ισοπαλία (0-0).

Ο δεύτερος ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης, την περίοδο 2020-21. Ήττα 0-2 στη Λάρνακα και την επομένη πήρε χαρτί απόλυσης. Η σκυτάλη αναφορικά με τις αναμετρήσεις απέναντι στην Ανόρθωση δόθηκε στον Σάββα Πουρσαϊτίδη. Άρχισε με ισοπαλία στο ΓΣΠ (0-0) για το πρωτάθλημα, αλλά γνώρισε δύο ήττες στα ημιτελικά του Κυπέλλου (0-1 εκτός έδρας, 1-3 εντός έδρας). Απολογισμός των τριών  δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες απέναντι στην ομάδα του Κετσπάγια.

Το βράδυ της Κυριακής με τα δύο γκολ που πέτυχε ο Κώστας Αρτυματάς χάρισε στην Ανόρθωση μια σπουδαία νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, αλλά και την πρώτη επιτυχία του Τιμούρ Κετσπάγια επί του Σωφρόνη Αυγουστή. Ο Κύπριος τεχνικός είχε δημιουργήσει μια σημαντική παράδοση έναντι στον Γεωργιανό, αφού τον κέρδισε δύο φορές όταν προπονητής στον Απόλλωνα, μία για την περίοδο 2019-20 (2-0, Τσίρειο) και μία για την επόμενη (3-1, «Αντώνης Παπαδόπουλος»). Φεύγοντας τον περασμένο Νοέμβριο από τους κυανόλευκους της Λεμεσού, έπιασε δουλειά στην ΑΕΚ και απέναντι στην Ανόρθωση πήρε μία ισοπαλία (0-0) και μία νίκη (2-1), αμφότερες στην «Αρένα».

Η πέμπτη απόπειρα αποδείχθηκε «φαρμακερή» για τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος είδε με ικανοποίηση την ομάδα του να μεταμορφώνεται στο δεύτερο ημίχρονο και να πετυχαίνει μια σπουδαία ανατροπή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ