aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑνόρθωση – ΑΕΚ 0-2: Ο Ιβάν ήταν τρομερός και στο φινάλε (vid)

Ανόρθωση – ΑΕΚ 0-2: Ο Ιβάν ήταν τρομερός και στο φινάλε (vid)

Με «διπλό» στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» επί της Ανόρθωσης με 2-0 ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Οι Λαρνακείς με σκόρερ και των δύο τερμάτων τον Ιβάν Τρισκόφσκι κέρδισαν την «Κυρία» σ’ ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Ήταν η τρίτη νίκη της ΑΕΚ στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος και πρώτη μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες. Οι κιτρινοπράσινοι τερμάτισαν 5η θέση της βαθμολογίας με 50 βαθμούς. Στην 4η θέση με 57 βαθμούς ολοκλήρωσε το μαραθώνιο η Ανόρθωση που είχε το μυαλό της στον τελικό Κυπέλλου της 15ης Μαΐου με τον Ολυμπιακό.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια παρέταξε ενδεκάδα βασικών, όμως οι κυανόλευκοι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Χριστοδούλου. Το τέλος του πρωταθλήματος δεν αφήνει καμία εκ των δύο ομάδων ικανοποιημένη. Και οι δύο άρχισαν τον θεσμό με πρωταγωνιστικές βλέψεις, όμως δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη διεκδίκηση του τίτλου. Ο Ιβάν Τρισκόφσκι με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε τα 16 στο πρωτάθλημα και έμεινε ένα πίσω από τον Νικολά Ντιγκινί στον πίνακα με τους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ ήταν πιο απαιτητική σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Έφτανε με περισσότερη ευκολία στην περιοχή του Λόρια και ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο είχε καλές στιγμές, πέραν των δύο τερμάτων, για να παραβιάσει την εστία της Ανόρθωσης.

Πολλές αλλαγές από τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος από το 35’ απέσυρε τον Αμπαρτζουμιάν για λόγους τακτικής, ενώ έκανε αλλαγή στην αλλαγή τον Τσαρλς Ελουντού. Ο βραχύσωμος εξτρέμ αντικατέστησε τον Χριστοφή στο 46’ και στο 76’ πέρασε εκτός γηπέδου για να μπει στο γήπεδο ο Πηλέας.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Κορρέα, Βργκοτς, Ρισβάνης, Καλτσάς, Κ. Αρτυματάς, Νταουσβίλι (46′ Μαργκάσα), Αμπαρτζουμιάν (35 Χουσμπάουερ), Κορέια, Χριστοφή (46′ Ελουντού, 76′ Πηλέας), Κβιλιτάια (46′ Μανιάς).

ΑΕΚ (Παναγιώτης Γιάννου): Χριστοδούλου, Φερνάντεθ, Αντωνιάδης, Γκονζάλεθ (46′ Σπιρόφσκι), Ανδρέου (46′ Ιωάννου), Χέιτλι, Αναστασίου (59′ Ακοράν), Σπόλιαριτς, Ναούμ (67′ Σαββίδης), Σούτερντεν (85′ Ορδοδόξου), Τρισκόφσκι.

Σκόρερ: – / Τρισκόφσκι 66′, 78′ (πέναλτι)

Κίτρινες: – / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης.

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

Β’ Βοηθός: Μαρίνου Μιχάλης.

4ος: Κώστα Ροβέρτος.

VAR: Δημητρίου Βασίλης.

AVAR: Εγγλέζου Νίκος.

Παρατηρητής: Καραισκάκης Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

5′ Χωρίς κάποια ευκαιρία μέχρι στιγμής στο παιχνίδι, με ένα αδύνατο σουτ του Σούτερντεν να μην ανησυχεί τον Λόρια.

14′ Πιο κινητική και ορεξάτη η ΑΕΚ, αλλά χωρίς να απειλήσει την εστία του Λόρια. Αργός ρυθμός και πολλά λάθη στο παιχνίδι.

22′ Σουτ του Κβιλιτάια από πλάγια θέση εκτός ισορροπίας, η μπάλα έξω.

25′ Εκτέλεση φάουλ του Καλτσά ο Κορρέα έκανε ωραία κεφαλιά, εξίσου εντυπωσιακή απόκρουση από τον Χριστοδούλου.

35′ Αλλαγή για την Ανόρθωση, ο Χουσμπάουερ στη θέση του Αμπαρτζουμιάν. Για λόγους τακτικής η κίνηση του Κετσπάγια, ώστε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

41′ Διπλή καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ, ο Σπόλιαριτς έκανε παράλληλη πάσα με τον Λόρια να αποκρούει ασταθώς και στην εξέλιξη της φάσης ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε το σουτ εκτός περιοχής η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γεωργιανού τερματοφύλακα.

45′ Ο Αναστασίου έκανε γύρισμα από δεξιά, αλλά ο Τρισκόφσκι δεν κατάφερε να μπει στην τροχιά της μπάλας.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

50′ Εκτέλεση φάουλ από τον Σπιρόφσκι, ο Λόρια μάζεψε εύκολα την μπάλα.

58′ O Mανιάς έκανε ωραίο σταμάτημα της μπάλας και σούταρε με την πλάτη στο τέρμα, όμως ο Χριστοδούλου ήταν σε ετοιμότητα.

61′ Κάθετη πάσα του Χέιτλι ο Τρισκόφσκι προσπάθησε με ανάποδο ψαλίδι να σκοράρει, δεν βρήκε καλά την μπάλα που κατέληξε στην αγκαλιά του Λόρια.

63′ Πολύ καλή ευκαιρία για την Ανόρθωση, ο Ελουντού έδωσε στον Χουσμπάουερ, αυτός έκανε το σουτ η μπάλα κτύπησε στο πόδι του Σπιρόφσκι και έφυγε κόρνερ.

66′ Γκολ για την ΑΕΚ με τον Τρισκόφσκι. Φάση διαρκείας στην περιοχή της Ανόρθωσης, με τον Ακοράν αρχικά να σουτάρει στον Ρισβάνη και στην εξέλιξη της φάσης ο Σκοπιανός επιθετικός νίκησε τον Λόρια.

77′ Πέναλτι για την ΑΕΚ σε ανατροπή του Ακοράν από τον Βργκοτς.

78′ Γκολ για την ΑΕΚ, 2-0 με εύστοχο πέναλτι του Τρισκόφσκι. Πέρασε κάτω από το σώμα του Λόρια η μπάλα.

79′ Έφτασε τα 16 γκολ στο πρωτάθλημα ο Τρισκόφσκι και απέχει μόλις ένα από τον Νικολά Ντιγκινί στον πίνακα των σκόρερ.

83′ Σουτ του Σαββίδη εκτός περιοχής η μπάλα έξω.

88′ Σουτ του Ακοράν η μπάλα κτύπησε στο σώμα του Βρκοτς και έφυγε έξω.

90+2′ Σουτ του Τρισκόφσκι η μπάλα κόντραρε και έφυγε έξω.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ