aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑνόρθωση – ΑΕΚ 0-0: Ύψωσε ανάστημα και της έκοψε τη φόρα (vid)

Ανόρθωση – ΑΕΚ 0-0: Ύψωσε ανάστημα και της έκοψε τη φόρα (vid)

Στο βουβό λόγω τιμωρίας «Αντώνης Παπαδόπουλος» η Ανόρθωση «φώναξε» ότι έχει ακόμα σφυγμό και έβαλε τέλος στο σερί εννέα συνεχόμενων νικών της ΑΕΚ, που αποτελεί την καλύτερη επίδοση στην ιστορία των κιτρινοπράσινων. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0, για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις και σημείο αναφοράς το χαμένο πέναλτι του Γκιούρτσο στο 21′, με τον Λόρια να ανάβει κόκκινο στον Ούγγρο μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ, οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό. Η Ανόρθωση με τον Βέσκο Μιχαΐλοβιτς στον πάγκο ύψωσε ανάστημα, είχε πάθος και είχε βαθμολογικό κέρδος μετά από τρεις διαδοχικές ήττες. Στην 9η θέση με 19 βαθμούς η ομάδα της Αμμοχώστου, στην 1η θέση με 41 βαθμούς η ΑΕΚ, αλλά έχει ένα παιχνίδι περισσότερο από τον ΑΠΟΕΛ που έχει 40 βαθμούς και αγωνίζεται στη Λεμεσό με την ΑΕΛ.

To ματς

Με την ΑΕΚ να έχει την υπεροχή στην κατοχή της μπάλας και την Ανόρθωση να αμύνεται πολυπρόσωπα και πολύ οργανωμένα «κύλησε» το πρώτο τέταρτο του αγώνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Οι Λαρνακείς δυσκολεύτηκαν αφάνταστα και δεν βρήκαν, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις, διαδρόμους προς την περιοχή του Γκιόργκι Λόρια, ενώ οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν στις αντεπιθέσεις όταν το επιδίωξαν. Στο 5’ ο Φαράζ βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Γεωργιανός τερματοφύλακας της «Κυρίας» ήταν σε ετοιμότητα. Η πιο σημαντική φάση του πρώτου ημιχρόνου καταγράφηκε στο λίγο μετά τη συμπλήρωση 15’ αγώνα. Ο Εγγλέζου έκανε σέντρα από αριστερά, ο Λόπες έκανε το σουτ, η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Αντωνιάδη και ο Λόρια την έδιωξε σε κόρνερ.

Ο διαιτητής του αγώνα, Κωνσταντίνος Φωτίου δεν αντιλήφθηκε την παράβαση, όμως ο Ιταλός VARίστας Γκερσίνι Ντάβιντε, ενημέρωσε τον διαιτητή να εξετάσει τη φάση στο on field review και αφού το έπραξε καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Άνταμ Γκιούρτσο στον οποίο άναψε «κόκκινο» ο Γκιόργκι Λόρια. Ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε την μπάλα, με τους συμπαίκτες του να πανηγυρίζουν πολύ έντονα. Στη συνέχεια του ημιχρόνου οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν, αφού δεν καταγράφηκε καμία τελική προσπάθεια. Τέσσερις τελικές για την ΑΕΚ (τρεις στον στόχο), μία για την Ανόρθωση (καμία στον στόχο) ήταν η στατιστική εικόνα του πρώτου σαρανταπενταλέπτου.

Η προσήλωση στα ανασταλτικά καθήκοντα των παικτών της Ανόρθωση και η αγωνιστική πειθαρχία των γηπεδούχων διατηρήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Η πρώτη τελική προσπάθεια καταγράφηκε στο 66’ με τον Άλτμαν να αστοχεί με σουτ εντός περιοχής. Δύο λεπτά αργότερα ο Χαρογιάν πήρε την μπουκιά από το στόμα του Τρισκόφσκι, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Λόρια. Στο 78’ ήταν η σειρά της Ανόρθωσης να φλερτάρει με το γκολ, όμως ο Σάμπο ήταν απελπιστικά άστοχος από ευνοϊκή θέση, μετά το γύρισμα του Χριστοφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Βέσκο Μιχαϊλοβιτς): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Κορρέα, Χαρογιάν, Αντωνιάδης, Κορέια, Ιωάννου (69′ Πάντσεον), Τεχέρα, Σάμπο (90+3′ Φερέιρα), Εμπραλίντζε (51′ Χριστοφή), Νινγκά.

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Κάσας, Γκονθάλεθ, Μιλίτσεβιτς, Εγγλέζου (79′ Γκαρσία), Λέντες, Πονς (79′ Σανχούρχο), Φαράζ (90′ Ολατούντζι), Γκιούρτσο (66′ Τρισκόφσκι), Άλτμαν, Λόπες (66′ Ρόμο).

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Αντωνιάδης, Αμπαρτζουμιάν, Ιωάννου, Χαρογιάν, Τεχέρα / Γκονθάλεθ, Λόπες.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Κωμοδρόμος Ηράκλης.

4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

VAR: Γκερσίνι Ντάβιντε (Ιταλία).

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ