Ανησυχία Κούμα για το νέο πρωτάθλημα και πρόταση για παρουσία φιλάθλων

Η διαδικασία συνέντευξης του πρόεδρου της ΚΟΠ με απαντήσεις σε ερωτήματα που στάλθηκαν στην ΚΟΠ από τα Μέσα Ενημέρωσης άρχισε το πρωί της Τρίτης (19/5) (διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος των απαντήσεων).

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΟΠ δεν έκρυψε την ανησυχία του για το πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου με βάση τα διατάγματα της Κυβέρνησης στο ενδεχόμενο που βρεθεί θετικό κρούσμα. Θυμίζουμε πως στο πρωτόκολλο που ετοίμασε η ΚΟΠ προνοείται  να μπαίνει σε καραντίνα μόνο ο ποδοσφαιριστής που θα βρεθεί θετικός στον ιό, κάτι που άναψε «κόκκινο» η Κυβέρνηση.

Επίσης, σημείωσε πως ενόψει της νέας χρονιάς, θα συσταθεί ειδική ομάδα με τη συμμετοχή με εμπειρογνωμόνων για τη διαμόρφωση προτάσεων, ανάμεσα στις οποίες και διεξαγωγή αγώνων με την παρουσία φιλάθλων.

Αναλυτικά η σχετική απάντηση

«Όσον αφορά τα δεδομένα για το νέο Πρωτάθλημα και κυρίως το σημείο το οποίο αναφέρεται για την περίοδο καραντίνας σε περίπτωση κρούσματος, δεν σας κρύβω την ανησυχία μας αλλά ευελπιστούμε ότι τους επόμενους μήνες, τα επιδημιολογικά δεδομένα θα είναι τέτοια, ούτως ώστε οι επιδημιολόγοι να διαφοροποιηθούν από τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν επί του συγκεκριμένου θέματος.

Επιπλέον, δεν αποκλείεται μέχρι την έναρξη του Πρωταθλήματος, να προκύψουν εξελίξεις και πρόοδος στις προσπάθειες των επιστημόνων παγκοσμίως για φάρμακα ή ακόμη και εμβόλιο κατά του κορωνοϊου.

Επίσης, ενόψει της νέας χρονιάς, θα συσταθεί ειδική ομάδα με τη συμμετοχή με εμπειρογνωμόνων για τη διαμόρφωση προτάσεων, ανάμεσα στις οποίες και διεξαγωγή αγώνων με την παρουσία φιλάθλων. Η ανησυχία να ξεκινήσει μια διοργάνωση και να μην ολοκληρωθεί εν μέσω πανδημίας, ήταν κάτι που έντονα μας προβλημάτισε το τελευταίο διάστημα, για αυτό συμπεριελήφθησαν στο πρωτόκολλο της ΚΟΠ διατάξεις οι οποίες θα μπορούσαν να διασφαλίσουν την ολοκλήρωση της».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ