aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥ«Ανδρέα μου, σε έχουν στημένο!» (pic)

«Ανδρέα μου, σε έχουν στημένο!» (pic)

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης ήταν και παραμένει η χαρά του δημοσιογράφου. Θυμάμαι τις παλιές εποχές του καλού ραδιοφώνου, προ 25ετίας, όταν μας έλειπε κανένα δεκαπεντάλεπτο για να συμπληρωθεί η εκπομπή, λέγαμε «πάρε τον Ανδρέα να μας σχολιάσει το ποδόσφαιρο στη Γροιλανδία»!

Ο υπογράφων, είχα εξαιρετική σχέση με τον Ανδρέα Μιχαηλίδη. «Ανδρέα μου», «Ιάκωβέ μου»… Τον Νοέμβριο του 1994, η Εθνική μας φιλοξενούσε την Αρμενία. Έφτασαν στα χέρια μου έξι κουπόνια των 500 λιρών έκαστο, για νίκη της Αρμενίας! Από πρακτορείο Victor Chandler ιδιοκτησίας ποδοσφαιριστή της Εθνικής!

Με προοπτική κέρδους 24 χιλιάδων λιρών, ένα καλό διαμέρισμα την εποχή εκείνη. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι τα στοιχήματα υπέρ της Αρμενίας έπεφταν βροχή σε όλα τα μπούκικα. Αξίας δεκάδων χιλιάδων λιρών!

Οι Αρμένιοι –τότε– ήταν ένα μάτσο χάλια. Μονότερμα τους παίζαμε στην Αρμενία (0–0 με δικό μας χαμένο πέναλτι), δεν είχαν καμία τύχη στο Τσίρειο. Πήρα τηλέφωνο τον Ανδρέα Μιχαηλίδη: «Ανδρέα μου, σε έχουν στημένο!». Όλα χαρτί και καλαμάρι…

Ο Ανδρέας έδειξε να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του: «Είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Στείλε μου τα κουπόνια να ελέγξουμε τον γραφικό χαρακτήρα και μην πεις τίποτα σε κανέναν». Έστειλα τα κουπόνια στον Ανδρέα και το… είπα σε ολόκληρη την Κύπρο.

Έγραψα την πληροφορία στη στήλη παρασκηνίων που είχαμε στον «Φιλελεύθερο» συνεταιρική με τον Πέτρο Χατζηχριστοδούλου. Τονίζοντας ότι αποφεύχθηκε το σκάνδαλο, αλλά «κανένας δεν είναι σίγουρος ότι δεν θα προκύψει στο μέλλον» (βλέπε σχετική φωτοτυπία).

Οι εταιρείες στοιχημάτων δεν έκαναν αποδεκτά τα στοιχήματα και απέσυραν τον αγώνα από τα δελτία τους. Η Εθνική μας νίκησε την Αρμενία με 2–0. Το οξύμωρο, τρελό και απίστευτο στην όλη ιστορία, ήταν ότι ο ποδοσφαιριστής από το πρακτορείο του οποίου παίχθηκαν τα στοιχήματα για ήττα της Κύπρου, ήταν στην αρχική ενδεκάδα! Και παρέμεινε για μερικά χρόνια ακόμη. Μέχρι το σκάνδαλο με τη Βουλγαρία…

Πώς το είπε προχθές ο Ανδρέας; «Είμαι ο μόνος που έφυγε και από τους λίγους που δεν έφταιγαν». Έφταιγες Ανδρέα μου, αλλά έπρεπε να το είχες αντιληφθεί πολύ νωρίτερα, από την ημέρα που σε έστησαν.

Μιχαηλίδης: «Ο λόγος που έφυγα από την Ομόνοια»

«Η αλήθεια για τον Ράουφμαν»

«Θα πάρετε προπονητή με το όνομα Πούτσε;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ