aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΑναζητώντας νέους... Ντάιερ και Μακνίλ

Αναζητώντας νέους… Ντάιερ και Μακνίλ

Στη Β’ Κατηγορία της Ισπανίας υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές, μα δύσκολα θα βρεθεί κάποιος στις οικονομικές δυνατότητες της Νέας Σαλαμίνας. Αυτό ήταν το συμπέρασμα που προέκυψε από την πρόσφατη επίσκεψη του Μάκη Παπαϊωάννου στη χώρα των ταυρομάχων. Ωστόσο, ο Κύπριος τεχνικός διευθυντής δεν θα μείνει πολλές ημέρες στη χώρα μας, καθώς αύριο θα μπει ξανά στο αεροπλάνο με προορισμό την Αγγλία.

Την ερχόμενη Κυριακή θα παρακολουθήσει στο Σέλχαρστ Παρκ, γήπεδο της Κρίσταλ Πάλας, τον τελικό του FA Sunday Cup ανάμεσα στη Νέα Σαλαμίνα Λονδίνου και την Μπαρνς. Πρόκειται για το ματς που θα κρίνει τον πρωταθλητή όλων των αγγλικών ερασιτεχνικών κατηγοριών. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τον μετεγγραφικό σχεδιασμό των ερυθρολεύκων θα αξιολογήσει ποδοσφαιριστές, με την ελπίδα πως θα προκύψουν λαβράκια σε τιμή ευκαιρίας.

Πάει καιρός πάντως από την τελευταία φορά που ήρθε ενίσχυση από το λονδρέζικο «αδελφάκι» των Αμμοχωστιανών. Οι πιο παλιοί Σαλαμιναίοι δεν ξεχνούν το δίδυμο των ξένων, που είχε αγωνιστεί προηγουμένως στη Νέα Σαλαμίνα Λονδίνου. Ο λόγος για τον Κένι Ντάιερ (1988-91) και έναν από τους δημοφιλέστερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα, τον Νάιτζελ Μακνίλ (1987-91), πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος το 1989 με 19 γκολ. Επί των ημερών τους κατακτήθηκε το κύπελλο της περιόδου 1989-90.

Υπάρχουν, όμως, και αγωνιστικές υποχρεώσεις για την ομάδα της Αμμοχώστου, καθώς το ερχόμενο Σάββατο θα διεξαχθεί το ματς με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ (18:00). Στο απουσιολόγιο του Γιαν ντε Γιόνγκε βρίσκονται τα ονόματα των τραυματιών Εμιλιάνο Φούσκο και Σταυρινού Κωνσταντίνου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ