«Αναστολή της κάρτας στην Ευρώπη και στους αγώνες της Εθνικής»

Σε δηλώσεις του ο αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, έβαλε τέλος στα όποια σενάρια για κατάργηση της κάρτας φιλάθλου καθώς τόνισε πως είναι αναγκαία για καταπολέμηση της βίας. Λίγο αργότερα, η ΕΔΕΚ μέσω ανακοίνωσης ενημερώνει πως θα ζητήσει την αναστολή της κάρτας φιλάθλου στους αγώνες της Εθνικής μας όπως επίσης και στους ευρωπαϊκούς αγώνες, από τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά:

«Αναστολή της εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου για τους αγώνες της Εθνικής Κύπρου και τους ευρωπαϊκούς αγώνες των κυπριακών ομάδων.

Με αφορμή και τη δήλωση του Αρχηγού Αστυνομίας για την κάρτα φιλάθλου, ως ΕΔΕΚ θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι ήδη ο Προέδρος του κόμματος, κ. Μαρίνος Σιζόπουλος, λόγω της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει συνεπεία των γεγονότων που οδήγησαν σε παραίτηση τον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ενημέρωσε ήδη τους ενδιαφερόμενους φορείς (ΚΟΑ, ΚΟΠ, Υπουργείο Δικαιοσύνης) ότι προτίθεται επίσημα με επιστολή του να ζητήσει από τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης την αναστολή της εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου για τους αγώνες της Εθνικής Κύπρου αλλά και τους ευρωπαϊκούς αγώνες των κυπριακών ομάδων.

Η αναστολή να ισχύει μέχρι να ενημερωθεί η νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να προχωρήσουν οι συζητήσεις για τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου λειτουργίας του θεσμού, όπως αυτό είχε συμφωνηθεί με τους εμπλεκόμενους φορείς τον περασμένο Απρίλιο – Μάιο.

Κύριος στόχος της πιο πάνω ενέργειας είναι να διευκολυνθεί η πρόσβαση των φιλάθλων στα γήπεδα αλλά την ίδια στιγμή θα πρέπει να παρεμποδίζονται έκτροπα και φαινόμενα που μειώνουν τον αθλητισμό και ειδικά το ποδόσφαιρο».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ