aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑνασφάλιστοι οι ποδοσφαιριστές 25 ομάδων των τεσσάρων κατηγοριών!

Ανασφάλιστοι οι ποδοσφαιριστές 25 ομάδων των τεσσάρων κατηγοριών!

Το Σχέδιο Ασφαλιστικής Κάλυψης του ΠΑΣΠ, ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου και προσφέρει την ευκαιρία στις ομάδες να ασφαλίσουν τους παίκτες τους σε χαμηλό κόστος.

Αν και η ποδοσφαιρική σεζόν 2017/2018 στην Κύπρο έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες, εντούτοις οι ποδοσφαιριστές των 25 εκ των 58 ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα Α’, Β’, Γ’ κατηγορίας και Επίλεκτης ΣΤΟΚ δεν έχουν ακόμη ασφαλιστεί στο Σχέδιο Ασφαλιστικής Κάλυψης Ποδοσφαιριστών που προωθεί ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.).

Το Σχέδιο Ασφαλιστικής Κάλυψης, που αποτελεί πρωτοβουλία του ΠΑΣΠ, σκοπό έχει την ασφαλιστική κάλυψη των ποδοσφαιριστών με ένα χαμηλό ποσό ετησίως, προστατεύοντας έτσι τους ποδοσφαιριστές αλλά και τα ίδια τα σωματεία σε περίπτωση τραυματισμών. Το Σχέδιο τέθηκε σε ισχύ στις 15 Σεπτεμβρίου του 2017.

Από τις 28 ομάδες της Α’ και Β’ κατηγορίας, έξι σωματεία δεν έχουν ακόμη προχωρήσει με την υιοθέτηση του Σχεδίου ποδοσφαιριστές. Ακόμη πιο δυσάρεστη είναι η εικόνα στην Γ’ Κατηγορία και την Επίλεκτη ΣΤΟΚ, όπου 19 από τις 30 ομάδες δεν έχουν -ακόμη- ασφαλιστεί οι ποδοσφαιριστές τους. Όσοι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται σε αυτές τις ομάδες, αυτή την περίοδο παίζουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Οι ενέργειες του ΠΑΣΠ για την εισαγωγή του Σχέδιου Ασφαλιστικής Κάλυψης Ποδοσφαιριστών έχουν προσφέρει ένα πακέτο σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, με το χρονικό όριο για την ένταξη στο Σχέδιο ενηλίκων ποδοσφαιριστών με τη μειωμένη τιμή, να έχει τεθεί στις 12 Οκτωβρίου 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπολογιζόμενο ετήσιο κόστος για μια ομάδα που θα ασφαλίσει 20 ποδοσφαιριστές είναι χονδρικά τα μισά απ΄ ότι απαιτούνται για ένα μόνο χειρουργείο, σε περίπτωση τραυματισμού. Αν και με βάση τους κανονισμούς της ΚΟΠ οι ομάδες δεν έχουν υποχρέωση ασφαλιστικής κάλυψης των ποδοσφαιριστών, εντούτοις σε περίπτωση τραυματισμού οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να καλύψουν όλα τα έξοδα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που κατά μέσο όρο κυμαίνονται μεταξύ 3 και 4 χιλιάδων ευρώ. Δηλαδή, ποσά διπλάσια και τριπλάσια από το κόστος ενσωμάτωσης στο Σχέδιο Ασφαλιστικής Κάλυψης Ποδοσφαιριστών, κάτι που φανερώνει το όφελος και τον εκμηδενισμό του ρίσκου που φέρνει το συγκεκριμένο Σχέδιο για τις ομάδες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ