aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑνάλυση Σκαπούλλη: Η αποβολή του Κεραυνού, η κόκκινη στον Χαμάς και το πέναλτι που έγινε...

Ανάλυση Σκαπούλλη: Η αποβολή του Κεραυνού, η κόκκινη στον Χαμάς και το πέναλτι που έγινε φάουλ

Την ανάλυση των επίμαχων φάσεων του ντέρμπι της Λεμεσού ανάμεσα σε ΑΕΛ και Απόλλωνα έκανε ο πρώην διαιτητής και παρατηρητής διαιτησίας Χρίστος Σκαπούλλης στην εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» στο ΡΙΚ2. Χαρακτήρισε ορθή την απόφαση για αποβολή του Ανδρέα Κεραυνού της ΑΕΛ, σημείωσε πως θα ήταν δικαιολογημένος ο διαιτητής εάν απέβαλλε τον Χαμάς του Απόλλωνα για το δυνατό φάουλ στον Μεντόγεβιτς και ανέφερε πως ορθά δόθηκε φάουλ και όχι πέναλτι στην ανατροπή του Τσάβες από τον Μαυρία.

Η ανάλυση των τριών σημαντικότερων φάσεων του ντέρμπι

Για την αποβολή του Κεραυνού, είπε: «Όλη η Κύπρος διερωτόταν λανθασμένα αν σωστά ή όχι αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας. Η απόφαση πήρε δύο και πλέον λεπτά. Η ουσία είναι ότι πρόκειται για  στέρηση καθαρής ευκαιρίας επίτευξης τέρματος. Ο κανονισμός λέει πως όταν εγκαταλείψει την εστία του ο τερματοφύλακας για να αμυνθεί, σημαίνει ότι ο επιτιθέμενος μπορεί να βάλει γκολ από όποια θέσει βρίσκεται. Εκεί οι διαιτητές έκριναν ότι ήταν στέρηση καθαρής ευκαιρίας επίτευξης τέρματος. Σωστή η απόφαση των διαιτητών. Δεν παίζει ρόλο αν ήταν πλάγια. Ο κανονισμός μιλά για δυνατότητα επίτευξης τέρματος, όχι για την τοποθεσία».

Για το φάουλ του Χαμάς στον Μεντόγεβιτς στο 45+3’: «Να προσέξουν οι παίκτες. Να μην βάζουν τις τάπες στα πόδια του αντιπάλου. Και κόκκινη να δινόταν, ο διαιτητής θα ήταν δικαιολογημένος».

Για την ανατροπή του Τσάβες από τον Μαυρία, τον καταλογισμό πέναλτι και την αλλαγή της απόφασης μετά από υπόδειξη του VAR: «Ο διαιτητής ήταν μακριά. Όταν σκάει η μπάλα και ο διαιτητής βρίσκεται μακριά, έχουν εντολή να σφυρίξουν και να ζητήσουν την άποψη του VAR. Ναι, η επαφή έγινε στο πόδι εκτός περιοχής, άρα η παράβαση ήταν εκτός. Αν χτυπούσε αυτό που ήταν μέσα θα ήταν πέναλτι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ