aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑν ακολουθήσουν κι άλλοι (επενδυτές) θα πέσουν κορμιά…

Αν ακολουθήσουν κι άλλοι (επενδυτές) θα πέσουν κορμιά…

Η ΚΟΠ έβαλε τέλος στα σενάρια για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος. Έξι ομάδες πάνω για να διεκδικήσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας και οκτώ κάτω για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ακούγεται λογικό… Εφόσον πάρθηκε εκείνη η απόφαση για την αύξηση των ομάδων σε 14, αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής θα χαρακτηρίζονταν «τραβηγμένες». Ακούστηκαν, βέβαια, σκέψεις και εισηγήσεις όπως το πρώτο γκρουπ να έχει οκτώ ομάδες και το δεύτερο έξι ομάδες, αλλά έμειναν σκέψεις. Όπως επίσης και το επτά πάνω επτά κάτω, που θα ήταν… κουραστικό για τους οπαδούς και ξεκούραστο για την ομάδα που θα ήταν υποχρεωμένη να έχει ρεπό για να βγαίνει το πρόγραμμα.

Είναι κανόνας ότι το καλό πρωτάθλημα, δεν το κάνει ο τρόπος διεξαγωγής του. Καλό και ανταγωνιστικό και τίμιο πρωτάθλημα μπορεί να γίνει και με 16 ομάδες. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι με δέκα ομάδες (και αναβαθμισμένη τη Β’ Κατηγορία) θα ήταν… μέλι. Με περισσότερο κόσμο στα γήπεδα και με περισσότερα ντέρμπι.

Το βέβαιο είναι ότι κάποιοι θα πρέπει να… ρουφήξουν τη γλώσσα τους. Απ’ αυτούς που εξέφραζαν επιφυλάξεις και αμφιβολίες για ένα πρωτάθλημα δώδεκα ομάδων. Η λήξασα σεζόν ήταν σούπερ ανταγωνιστική, σε βαθμό που ομάδες που στο τέλος δεν κατάφεραν να βγουν στην Ευρώπη, λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε μπορούσαν να ονειρευτούν ακόμη και την κατάκτηση του τίτλου.

Για τη νέα σεζόν, οι προβλέψεις παραπέμπουν σε… επιφυλάξεις για τον ανταγωνισμό, περισσότερο στο κάτω γκρουπ. Στο ενδεχόμενο δηλαδή που κάποιες από τις οκτώ ομάδες θα έχουν μείνει πίσω, δεν αποκλείεται οι πρωτοπόροι του ομίλου να κάνουν διαδρομή αγγαρείας. Στο καλό σενάριο, όμως, προβλέπεται χαμός για να αποφευχθούν οι τρεις τελευταίες θέσεις που οδηγούν στην πιο χαμηλή κατηγορία.

Ο ανταγωνισμός είναι μια εξίσωση πολλών παραμέτρων. Για παράδειγμα, ομάδες που παραδοσιακά χαρακτηρίζονταν ως «μικρές», αίφνης «μεγαλώνουν» με επενδυτές, ντόπιους ή ξένους και κυκλοφορούν τρελά νούμερα για τον προϋπολογισμό τους. Κατά το 2021 η Πάφος FC, σύμφωνα με τις οικονομικές της καταστάσεις, είχε €8,2 εκατ. έξοδα ποδοσφαιρικού και ο Άρης €5,5 εκατ. Αν ακολουθήσουν κι άλλοι σε αυτά τα επίπεδα προβλέπεται να πέσουν κορμιά…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ