aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΆλλη μία μάχη για τον «στρατηγό» Τσιαλή

Άλλη μία μάχη για τον «στρατηγό» Τσιαλή

Σε ειδική εκδήλωση στον πολυχώρο της Κρατικής Έκθεσης, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, τιμήθηκαν οι εθελοντές αγωνιστές του 1963-64, οι οποίοι, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, «χωρίς στοιχειώδη πολεμικά και στρατιωτικά εφόδια, αλλά και χωρίς δισταγμό και δεύτερη σκέψη, ρίχτηκαν στη φωτιά του πολέμου που τότε είχε ανάψει η τουρκική ανταρσία».

Ανάμεσα στους τιμηθέντες ήταν κι ένας δικός μας άνθρωπος, ο επί σειρά ετών συνεργάτης στο αθλητικό τμήμα του «Φιλελεύθερου», Νίκος Ολύμπιος Τσιαλής, ο δικός μας «στρατηγός». Νεαρός τότε ποδοσφαιριστής, με προοπτική μιας λαμπρής καριέρας και αποκατεστημένος επαγγελματικά, τα παράτησε όλα και προσέτρεξε στο πρώτο κάλεσμα της πατρίδας. Υπηρέτησε με αυταπάρνηση στα «πράσινα μπερέ» κι έλαβε μέρος σε πολλές αποστολές μέχρι τον Ιούνιο του 1964, όταν και κατετάγη από τους πρώτους στη νεοσύστατη τότε Εθνική Φρουρά. Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος ανθυπολοχαγός και στη συνέχεια στα εφεδρικά ΕΤΕ ως υπολοχαγός και στην Εθνοφυλακή ως έφεδρος λοχαγός.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, ο Νίκος Τσιαλής ουδέποτε θέλησε να προβάλει τη μεγάλη προσφορά του στην πατρίδα. Ουδέποτε ζήτησε ανταμοιβή για τη γενικότερη κοινωνική του δραστηριότητα, είτε ως εθελοντής αγωνιστής είτε ως παλιός ποδοσφαιριστής είτε ως αθλητικός συντάκτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου. Ήταν πάντα ένας ταπεινός άνθρωπος, ιδιαίτερα αγαπητός, η προσωποποίηση της σεμνότητας και της γενναιοδωρίας και πραγματικός δάσκαλος για τους νεότερους.

Ο «στρατηγός» μας και «πατέρας» για πολλούς από εμάς τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας. Όπως πάντα αγωνίζεται για να κερδίσει άλλη μία μάχη, για να βγει νικητής. Είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσει τον αγώνα του και προσδοκώντας στη συμπαράσταση της Πολιτείας θα τύχει της απαραίτητης θεραπευτικής αγωγής για να συνεχίσει δυνατός και όρθιος, όπως ήταν πάντα κι όπως του αξίζει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ