aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΛΚΗΑλκή: Μετά την πεντάρα άλλαξαν όλα

Αλκή: Μετά την πεντάρα άλλαξαν όλα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Μετά το βαρύ 1-5 της 7ης Οκτωβρίου 2018 από την ΑΕΛ στο Τσίρειο, ενισχύθηκε σημαντικά η άποψη όσων θεωρούσαν πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό την Αλκή. Αύριο, τρεις μήνες και εφτά ημέρες μετά, η «Αθάνατη» θα αντιμετωπίσει ξανά τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού, έχοντας προλάβει στο διάστημα που μεσολάβησε να υποχρεώσει πολλούς να αναθεωρήσουν τη γνώμη τους.

Οι κυανέρυθροι προσπάθησαν να μαζέψουν τα κομμάτια τους μετά την πεντάρα και σε πρώτη φάση άρχισαν να γίνονται πιο ανταγωνιστικοί, ακόμα και απέναντι σε ομάδες που προπορεύονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τότε μόνο απέναντι στον Απόλλωνα ηττήθηκε εύκολα η Αλκή (0-3), ενώ ακόμα και το 0-3 από την ΑΕΚ ήρθε με πολύ κόπο από τη νικήτρια (όλα τα τέρματα επιτεύχθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο). Ακόμη περισσότερο υπέφερε ο πρωτοπόρος ΑΠΟΕΛ στο «Αμμόχωστος», αφού το 2-4 ήρθε με δύο γκολ στην καθυστέρηση και ενώ το 2-3 σημειώθηκε έπειτα από (πέρα για πέρα) αψυχολόγητο πέναλτι του Σοφιάν Σερφά στον Λέο Νατέλ.

Εντούτοις, οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Σακκά βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους κατά την τρέχουσα σεζόν. Στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές ηττήθηκαν μόνο από την Ομόνοια (0-2), σε παιχνίδι μάλιστα με δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία, ενώ πέτυχαν τρεις νίκες και μία ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι με την Ανόρθωση (0-0). Η δουλειά του Κύπριου προπονητή λοιπόν αποφέρει καρπούς, παρουσιάζοντας σύνολο που ξεχωρίζει για το διαρκές τρέξιμο, την προσεγμένη ανασταλτική λειτουργία και την αξιοποίηση του κενού χώρου με ταχύτατες αντεπιθέσεις. Ακόμα, είναι φανερό ότι έχει εμπεδωθεί η φιλοσοφία του «αν δεν μπορείς να νικήσεις, προσπάθησε να μη χάσεις» και συνεπώς… φασούλι-φασούλι γεμίζει το σακούλι.

Έτσι, η Αλκή μάζεψε 14 βαθμούς, παρουσιάζεται έτοιμη να χτυπήσει κάθε παιχνίδι και αύριο θα δώσει μάχη για άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα, απέναντι στην -απαιτητική κατά το τρέχον πρωτάθλημα- ΑΕΛ. Όσο για τη συνέχεια, όταν θα ενσωματωθούν οι νεοαποκτηθέντες Θίο Γουίκς και Ισμαέλ Φοφανά, υπάρχει η προσδοκία για μεσοεπιθετική βελτίωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ