Ακροβάτες με ερυθρόλευκα…

Η Νέα Σαλαμίνα δείχνει στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο...

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το δείγμα των οκτώ αγωνιστικών στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα. Η πορεία της Νέας Σαλαμίνας μοιάζει με ακροβάτη, που βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί και για λεπτομέρειες μπορεί να φτάσει στο τέρμα ή να πέσει. Σε ελεύθερη μετάφραση, δείχνει ομάδα που μπορεί τόσο για το καλύτερο όσο και για το χειρότερο.

Καταρχάς, δεν δείχνει σταθερότητα απέναντι στις αποκαλούμενες μικρομεσαίες ομάδες. Ηττήθηκε στο «Αμμόχωστος» από την Πάφος FC (1-2), νίκησε στο ίδιο γήπεδο τον Ολυμπιακό (3-2), έχασε στο Δασάκι από τον Εθνικό (0-2), κέρδισε στο «Τάσος Μάρκου» την Ένωση Νέων Παραλιμνίου (1-0) και έφερε ισοπαλία στο Μακάρειο με τη Δόξα (0-0). Απολογισμός 2-2-1 και οκτώ στους 15 βαθμούς. Μέτρια, δηλαδή.

Όσο για τις ομάδες υψηλότερων στόχων, η Νέα Σαλαμίνα αντιμετώπισε τρεις προς το παρόν με όφελος ένα τρίποντο απέναντι στην ΑΕΛ (3-2). Δεν τα πήγε εξίσου καλά όμως με τους μεγάλους της Λευκωσίας, καθώς ηττήθηκε από την Ομόνοια (0-2) και τον ΑΠΟΕΛ (0-3).

Σε ένα πρωτάθλημα λοιπόν που δείχνει πολύ ανταγωνιστικό, μέσω των οκτώ αγωνιστικών που έχουν διεξαχθεί για την ώρα, προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα για τους ερυθρόλευκους:

Πρώτον: Δεν μπόρεσαν να… διαχωρίσουν τη θέση τους από τις ομάδες της μέσης της βαθμολογίας και κάτω. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια ήταν ανταγωνιστικά και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Όσο θα συνεχίζεται αυτό, το πιο πιθανό για την ομάδα της Αμμοχώστου είναι να αισθάνεται την ανάσα τους και να μην μπορεί να ξεγνοιάσει.

Δεύτερον: Παρά τις ήττες από Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ, η Νέα Σαλαμίνα έδειξε απέναντι στην ΑΕΛ ότι είναι από τις μικρομεσαίες ομάδες, που μπορούν να «τσιμπήσουν» βαθμούς απέναντι στους μεγάλους. Αν επιβεβαιωθεί στην πράξη, ίσως τη βοηθήσει να πετύχει τον στόχο της απαλλαγής των βαθμολογικών περιπετειών μια ώρα αρχύτερα.

«Επικίνδυνες» αποστολές

Έρχονται τρεις «επικίνδυνες» αποστολές για τη Νέα Σαλαμίνα, δύο στο «Αμμόχωστος» και μία στο Τσίρειο. Το ερχόμενο Σάββατο θα διεξαχθεί το τοπικό ντέρμπι με την Ανόρθωση. Ακολούθως θα διακοπεί το πρωτάθλημα λόγω των προκριματικών του Euro 2020 και με την επανέναρξη, οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχτούν την ΑΕΚ (25/11). Τέλος, την 1η Δεκεμβρίου θα τους υποδεχτεί στη Λεμεσό ο Απόλλων.

ΜΕΣΩΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ